PRIS
1 675 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Inga planerade visningar

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGärdsmygen 5
Antal rum8 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 675 000 kr
Byggnadsår1977
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad39 937 kr/år
EnergiklassD

Trivsam familjevilla på Rosendal, Tomelilla

Nygatan 24 | Tomelilla

Ett par stenkast ifrån centrum ligger denna inbjudande bostad. Huset är byggt 1977 som ett av de senaste i området. Bostaden är nyrenoverad under senare tid och erbjuder ett rejält tilltaget kök med utmärkta möjligheter för den matlagningsintresserade, helkaklat badrum i harmonisk färgsättning och hela fyra möjliga sovrum. Bra källare med klinkergolv för hobbyverksamhet och tvättstuga. Utemiljön erbjuder ett stort nybyggt trädeck på bästa solläge, delvis isolerat för framtida uterumsbygge samt ett garage för bilen eller förvaring. Välkomna!!

Planbeskrivning

Bottenplan
HALL:
Vi kommer in i en mysig och välplanerad trapphall, praktiskt med klinkergolv. Här finns gott om förvaringsutrymme eller plats för en kontorsvrå. I anslutning ligger våningens toalett, ingång till vardagsrum, ett sovrum samt trappa både upp o ner.

WC:
Praktiskt med toa på våningsplanet. Utrustningen består av toa och vask, nyrenoverat med både kakel, klinker och skön spotbelysning.

SOVRUM:
Rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng och barnsäng, ljust trägolv.

VARDAGSRUM:
Ljust och trivsamt med bra plats för mysiga stunder eller en god bok. Fint med öppet ut mot kök o matplats vilket ger fönster som vetter åt tre väderstreck, vackert nytt trägolv. Utgång till stor uteplats

KÖK:
Bra planerat med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Bra med utrymme för en trivsam matplats. Utrustningen består av häll, fläkt, ugn, micro, kyl och frys samt en plats för diskmaskin allt helt nytt både inredning och maskinpark.

UTEPLATS:
Härlig uteplats med bästa solläge, delvis isolerat som en förberedelse för uterum och en naturlig utgång till den sköna trädgården

Övre plan
HALL:
Vi kommer upp i en hall som leder oss vidare till sovrummen och badrummet.

SOVRUM:
Ett ljust och mysigt föräldrarsovrum med intilliggande klädkammare

SOVRUM 2 och 3
Två praktiska gavelsovrum med garderober och klädkammare i anslutning

BADRUM:
Nyrenoverad med snyggt kakel och klinker Utrustningen består av toalett, handfat i kommod och stor dusch.

Källare:
HALL/KONTOR
Vi kommer ner i väl tilltagen hall med ingång från utsidan som passar utmärkt som kontor, praktiskt med klinkersgolv. Härifrån når vi både hobbyrum och tvättstugan.

HOBBYRUM
Två härliga rum med bra takhöjd och nytt klinkergolv, perfekta som hobbyrum, eller förvaring

TVÄTTSTUGA BADRUM
Generöst tilltagen tvättstuga med klinkergolv, Utrustning tvättmaskin, torktumlare, grovvask och varmvattenberedare. I anslutning ligger en badavdelning, utrymme finns till att skapa ett litet minispa och varför inte inreda bastun.

Övrigt

Hela bostade uppfrächad och renoverad 2017
Nytt trädeck 2017
Trädgården inhängnad 2017
Ny asfalt på uppfarten 2010
Gavel åt söder bytt 2010
Värmepump 2007 renoverat 2017

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum8 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea544 Kvm
Boarea119 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1977
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad972 000
Tomt207 000
Totalt1 179 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El28 877 kr/år
Vatten/Avlopp5 126 kr/år
Renhållning1 612 kr/år
Försäkring4 322 kr/år
Total driftkostnad39 937 kr/år
Välkomna in
Kök
Kök
Matplats
Toa
Vardagsrum
Hall
Vardagsrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Tvättstuga
Tvättstuga med badrumsdel
Hobbyrum
Hall
Trädgårdssida
Nytt trädeck
Garage o Entré
Gatusida
Planskiss
Planskiss
Planskiss