PRIS
2 895 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2023-12-07 12:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2023-12-13 10:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningUgglan 6
Antal rum8 rum och kök
Pris2 895 000 kr
Byggnadsår1930
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad29 000 kr/år

Mindre hyresfastighet med kallhyror

Nygatan 17 | Tomelilla

Hyresfastighet med fyra uthyrda lägenheter samtliga med kallhyror. En välskött hyresfastighet som erbjuder perfekt möjlighet för den som vill köpa sin första hyresfastighet eller utöka sitt befintliga fastighetsbestånd. Genomgående gott skick på lägenheterna och inga akuta renoveringsbehov. Lägenheterna på nedre plan har en naturlig uteplats på gräsmattan. Lägenheterna på övre plan har möjlighet till uteplats på husets framsida mot gatan. Tvättstuga finns i källaren där även samtliga lägenheter har varsitt förrådsutrymme. Fastigheten har god avkastningen och låga driftskostnader, därav en mycket god investering. Marknaden för hyreshus i Tomelilla är mycket god, inga vakanser hos hyresvärdarna, kommunen är välmående med en positiv inflyttning. Välkomna

Info

Hyreshus med fyra 2:or, total uthyrd lägenhetsyta är ca 220 kvm, de totala hyresintäkterna är 239.340 kr/år, driftskostnaderna ligger på ca 29.000 kr/år således blir driftsnettot på 210.340kr/år

2:a 57 kvm hyra 5325 kr/mån
2:a 53 kvm hyra 5000 kr/mån
2:a 53 kvm hyra 4650 kr/mån
2:a 57 kvm hyra 4970 kr/mån

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum8 rum och kök
Boarea220 Kvm
Tomtarea625 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1930
Byggnadsår kommentartillbyggt 1988
FasadTegel
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningEl
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 369 000
Tomt330 000
Totalt1 699 000
År2022
Kod320

Driftkostnad

El7 500 kr/år
Vatten/Avlopp12 000 kr/år
Renhållning5 200 kr/år
Försäkring4 300 kr/år
Total driftkostnad29 000 kr/år