Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 800 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2022-07-02 10:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningMålaren 13
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris1 800 000 kr
Byggnadsår1968
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad38 151 kr/år
EnergiklassD

Trivsam villa på bästa läge i Tomelilla

Norrplansgatan 1 | Tomelilla

Välkomna till lugna kvarter och denna enplansvilla med källare beläget på trivsam hörntomt och med stort vidbyggt garage.
Kliv in genom ytterdörren till en praktisk hall med goda avhängningsmöjligheter.
Vidare in finns ett trivsamt kök med vackra luckor i bokträ. Gott om arbetsyta och plats för matbord. Från köket når man det inglasade uterummet i skönt solläge.
Vidare in hittar vi det stora vardagsrummet i vinkel med parkettgolv. Stora glaspartier med härligt ljusinsläpp vid både matplats och soffgruppen. På detta planet hittar man även två sovrum med bra förvaring och ett generöst badrum med dusch.
En trappa ner hittar man en stor gillestuga som kan användas till både som allrum eller sovrum.
I detta planet finns ett badrum med klinker och kakel samt dusch. Här finns även en praktisk tvättstuga, pannrum och ett stort hobbyrum även perfekt som sovrum eller hemmakontor.
Härlig trädgård med både gräsytor och planteringar.
Välkommen till ett hem att trivas i.

Planbeskrivning

Entréplan
HALL:
Vi kommer in i en välkomnande och fin trapphall med utmärkta förvarings och avhängningsmöjligheter. Här finner vi trappan ner till nedanvåningen och ett par trappsteg upp så fortsätter hallen med ännu mer förvaringsmöjligheter
KÖK:
Familjens hjärta, nås både från hallen och matrummet. Ett trivsamt kök med goda arbetsytor och bra förvaring samt trivsam matplats. Utrustningen består av spis, fläkt, och kyl/frys.
UTERUM:
Generöst uterum med skjutbara fönsterpartier och utgång mot trädgården. Ett härligt rum både för avkoppling och för långbord, ett perfekt rum som används under stora delar av året.
MATRUM/VARDAGSRUM:
Ett avdelbart rum i vinkel med trivsam matplats med plats för att avnjuta middagar i goda vänners lag samt stor vardagsrumsdel för avslappnade soffhäng. Goda möjligheter finns att dela av rummet om man vill ha fler rum.
BADRUM:
Ett generöst badrum med stor duschplats, toa och vask i kommod.
TVÅ SOVRUM:
Två rejäla sovrum med bra förvaringsmöjligheter i garderober.

Nedre plan
GILLESTUGA:
Vi kommer ner till en mysig gillestuga. Kanske behöver du fler sovrum eller har du en hobby som kräver plats - då har du utrymmet här!
BADRUM:
Perfekt med badrum på båda våningsplanen, perfekt duschplats, toa, vask samt kakel och klinker med golvvärme
TVÄTTSTUGA:
Praktiskt med plats både för maskiner, förvaring, torkning och vikmöjligheter. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare och grovvask.
HOBBYRUM:
Utvecklingsbart rum, kanske till tonåringen, gästerna, hemmakontor eller som nu förvaring.
PANNRUM:
Här finns fjärrvärmeanläggningen och utgång mot trädgården.

 

Övrigt

Stort garage med lite högre takhöjd

Fin trädgård med väl avskilda gräsytor och ytor för planteringar.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea709 Kvm
Boarea95 Kvm
Biarea95 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1968
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataMöjlighet till fiber

Taxeringsvärde

Byggnad771 000
Tomt291 000
Totalt1 062 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

Värme18 746 kr/år
El7 632 kr/år
Vatten/Avlopp6 212 kr/år
Renhållning1 739 kr/år
Försäkring3 822 kr/år
Total driftkostnad38 151 kr/år
DriftkommentarÄgaren förbrukade 2473 kwh el under det senaste året
Kök
Vardagsrum
Uterum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Matplats
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Matrum
Uterum
Gillestuga
Badrum
Gillestuga
Tvättstuga
Hobbyrum
Garage
Garage
Uppväxt
Uterum
Uteplats
Prydligt
Vackert
Planskiss
Planskiss