Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 800 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2022-10-01 14:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningBraxen 9
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 800 000 kr
Byggnadsår1930
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad44 174 kr/år
EnergiklassD

Gedigen villa på centralt läge i Tomelilla

Norregatan 17 | Tomelilla

Välkomna att slappna av på sköna uteplatser i trädgården till denna gedigna 30-talsvilla, en trivsam villa för er som söker lättskött trädgård och gammaldags känsla i modern tappning samt ett mycket centralt läge!

Bostaden är på 1,5 plan med liten källare där entréplan rymmer sällskaps ytor fördelat på ett stort kök i öppen planlösning till matplats och vardagsrum med lounge del samt en stor soffa för TV-kvällar. Vardagsrummet har utgång till den stora skyddade uteplatsen. Vidare finner ni en rymlig hall och ett helkaklat badrum samt generöst sovrum med garderober. Praktiskt nog har även generös tvättstuga på entréplan. En trappa upp finner vi tre sovrum, liten nätt hall och utbyggnadsmöjligheter. Den lilla källaren huserar ett pannrum och ett förråd. Fler förvaringsmöjligheter finns ett det isolerat trädgårdsförråd
Bostaden har gynnsamma driftskostnader och värms upp med luft/vatten värmepump samt är ansluten till fiber!

Välkomna på visning!

Planbeskrivning

Entréplan
Hall

Via gatusidan äntrar vi denna härliga bostad. Det första vi möts av i detta trivsamma hem är en inbjudande hall med bra avhängningsmöjligheter, praktiskt klinkergolv som leder oss vidare mot köket. På vägen finner både badrum och sovrum.

Badrum
Nyrenoverat och praktiskt badrum, utrustat med toalett, handfat i kommod, handdukstork och dusch. Snyggt klinkergolv och kaklade väggar.

Sovrum
Praktiskt! Med ett generöst sovrum på entréplan tillika med både garderober och vackert trägolv.

Kök
Välutrustat kök med allt du kan tänkas behöva inom matlagning och bakning, god förvaring och fina arbetsytor på snygg arbetsbänk. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, häll, ugn, mikrovågsugn och fläkt, Snygg påkostad skåpinredning med kaklad yta över arbetsbänk, allt vilande på ett fint klinkergolv, plats för liten matplats i anslutning.

Vardagsrum
Luftigt vardagsrum med trivsam och generös matplats för stort sällskap samt familj framför ett fint ljusinsläpp från stort fönsterparti och med utgång till uteplats. Utrymme finns även för stor TV soffa På golvet ligger ett vackert golv och väggarna är målade i harmonisk färgsättning. Härligt!

Tvättstuga
Praktisk tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, förvaring och vask. I anslutning finner vi vardagsentrén med bra förvaringsmöjligheter.

Övre plan
Via liten nätt trappa kommer vi upp i en liten hall

Tre Sovrum
Tre sovrum, alla i bra storlek med plats för både stor säng, skrivbordshörna och förvaring, härligt ljusa och fina med vackra golv, alla perfekta som sovrum, barnrum eller kontor.

Utbyggnadsmöjlighet
Ägaren har haft planer på att bygga ut ovanvåningen ovan nedanvåningens utbyggnad och på så sätt skapa en större hall samt toa eller badrum.

 

Renovering och underhåll

Sedan 2011 har mer eller mindre hela bostaden genomgått renovering och ombyggnad detta har även lett till all el och va har bytts ut.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1930
Byggnadsår kommentartillbyggt 1984
FasadPuts
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
MurstockMurad
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad920 000
Tomt267 000
Totalt1 187 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El29 838 kr/år
Vatten/Avlopp7 656 kr/år
Renhållning1 760 kr/år
Försäkring4 920 kr/år
Total driftkostnad44 174 kr/år
Kök
Badrum
Matrum
Sovrum
Entré
Kök
Vackert
Kök
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Tvättstuga
Matrum
Öppen planlösning
Nätt trappa
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Förråd
Trädgårdssida
Uteplats
Uteplats
Trädgårdssida
Uppfart
Planskiss
Planskiss