Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 375 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2022-10-04 17:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningMunka Tågarp 5:16
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 375 000 kr
Byggnadsår1939
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad49 535 kr/år
EnergiklassD

Gedigen, renoverad villa i Svenstorp

Munka Tågarp 516 | Tomelilla

Varmt välkomna till Svenstorp och en renoverad, gedigen och rymlig villa med många plus! Här erbjuds ljusa och härliga ytor med en social planlösning. Ni möts av en stor hall med badrum i anslutning och en passage ut mot köket. Ett välutrustat kök med öppna ytor mot matrummet som lätt blir hemmets mittpunkt, härligt med stora fönsterpartier och en lantlig utblick samt direkt access till trädgård och uteplats. Vidare erbjuds generösa ytor i vardagsrummet samt på övre plan med tre sovrum, allrum och badrum. Även källaren erbjuder ett sovrum samt tvättstuga, kontor och hobbyrum.
På tomten finns ett stort garage som är avdelat med en isolerad lokal, perfekt för den egna verksamheten, hobbyn eller som ett förråd.
Ute möts ni av en stor uppfart med plats för flertalet bilar, en grönskande och lättskött trädgård där barnen kan springa fritt medan ni avnjuter något gott att dricka på den rymliga uteplatsen.
Det mesta har renoverats både interiört och exteriört.

Planbeskrivning

Entréplan
Hall
Vi kliver in i en stor hall med bra möjligheter till avhängning och förvaring! Snyggt trägolv, bröstpanel, mönstrade tapeter och ljust tak ger en härlig välkomnande känsla. Vidare kommer vi till både kök och våningen badrum. 
Badrum
Vackert badrum med kakel och klinker. Dusch, wc och vask i kommod, renoverat ca 2005
Kök
Trivsamt, lantligt kök i modern grön nyans. Väl försett med skåp och lådor samt liten frukostmatplats, den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, spis samt köksfläkt och diskmaskin.
Matrum
Härligt nyrenoverat (2021), ljust och rymligt med en underbar utsikt över öppna fält, rummet blir naturligt hemmets mittpunkt. Nyrenoverat från uterum till matrum med isolerat och uppvärmt klinkergolv, rappade vita väggar och nytt tak med isolering
Vardagsrum
Från köket kommer vi in i ett härligt genomgående vardagsrum med ljusa väggar i skön harmoni med ett mörkare golv, mysigt sprakande kamin och trappa ner.
Hall
Hall med ingång från gavelsidan, passar perfekt som litet hemmakontor eller förvaring, trappa till övre plan

Övre plan
Vi kommer upp i ett stort allrum med intilliggande klädkammare, perfekt rum för en god bok eller för gaming, utsikt mot gårdssida och öppna fält
Sovrum
Stort sovrum i kupa, från fönstret skymtas vägen och böljande fält.
Sovrum
Rogivande gavelsovrum
Sovrum
Sovrum på motsatt gavel
Badrum
Ljust badrum i vinkel med generös plats och fönster mot gårdssidan, kakel och klinker. Utrustningen består av badkar, wc och vask

Källare
Via trappan från vardagsrummet kommer vi ner i källaren,
Sovrum
Trivsamt sovrum med uppvärmt klinkergolv.
Tvättstuga
Generös tvättstuga med klinkergolv och ljusa väggar, utrustning: tvättmaskin, torktumlare, grovvask och goda förvaringsmöjligheter. Via ytterdörren och en liten passage under hallen kommer vi ut i trädgården.
Matkällare
Praktiskt förvaringsutrymme för både mat och övrigt.
Kontor
Litet nätt rum som används av ägaren som kontor och klädkammare.
Hobbyrum
Stort rum för er hobby, i rummet finns även värmepannan.

Övrigt

Stor garagebyggnad med en garagedel och en del för er verksamhet, ca 20 kvm isolerat och uppvärmt.
Inhägnad trädgård med lättskött gräsmatta och flera uteplatser.

Renovering har skett löpande på senaste tid har uterummet byggts om till ett matrum 2021, putsat och målat fasaden, rensat dräneringen 2020, renoverat ovanvåningen, anlagt uteplats och stensättning samt parkering 2019

 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea132 Kvm
Biarea70 Kvm
Tomtarea821 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1939
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel, Betong
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockMurad
Fönster3-glas, aluminium.
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningJordvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber Ystads öppna stadsnät

Taxeringsvärde

Byggnad828 000
Tomt243 000
Totalt1 071 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El30 625 kr/år
Vatten/Avlopp10 200 kr/år
Sotning500 kr/år
Renhållning1 760 kr/år
Försäkring6 450 kr/år
Total driftkostnad49 535 kr/år
Driftkommentar17500 kwh/år
Kök
Badrum
Matrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matrum
Kök
Hall
Hall
Trapphall
Allrum/klädkammare
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Sovrum
Kontor
Tvättstuga
Trädgårdssida
Fritt läge
Gatusida
Uteplats
Planskiss
Planskiss
Planskiss