Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 500 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningEjdern 9
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris1 500 000 kr
Byggnadsår1925
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad24 331 kr/år
EnergiklassG

Nyrenoverad nätt villa med garage

Mellanvägsgatan 7 | Tomelilla

Ett nyrenoverat litet nätt gathus byggt år 1925 – generös takhöjd, stora fönster och nyrenoverat med bevarade detaljer.
Bostaden erbjuder kök i harmonisk grön kulör matrum, vardagsrum och ett smakfullt renoverat badrum på nedre plan samt två sovrum med garderober och allrum med balkong på övre plan. Vattenburen uppvärmning via nyare elpanna i källaren här finner vi även tvättstuga och förråd med praktiskt klinkergolv.
I slutet av 90 talet byttes fönstren samt så renoverades troligen taket även då, i övrigt så är bostaden nyrenoverad 2021 - bara att flytta in till trivsel, bekvämlighet och njutning!
Lättskött hörntomt perfekt för odling eller rekreation samt stort garage för "pärlan" eller kanske någon verksamhet
Läget i Tomelilla är perfekt för Er som vill ha närhet till både lugnet och centrum. På cykel- och gångavstånd finns skola, resecentrum, butiker och underbar natur.
Välkomna på visning

Planbeskrivning

Hall
Från gatan kliver vi in i hallen som leder oss vidare in i bostaden och till badrummet.

Badrum
Nyrenoverat generöst badrum i modernt snitt som rymmer duschhörna, vask, handdukstork och toa

Kök
Kök i harmonisk grön kulör. Den lummiga trädgården skymtar vi från köksfönstret över en kopp hett kaffe. Utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Från köket når vi trädgårdssidan via verandan

Vardagsrum/Matrum
Intill köket ligger ett rum lämpligt som matplats och i dess förlängning vardagsrummet med trappan till ovanvåningen

Övre plan
Hall
Från hallen på nedre plan kommer vi upp i allrummet på övre plan. Här finns bra förvaring i stödbensutrymmet. Kanske en kontorshörna som inbjuder till långa lässtunder, här är det lätt infinna ett lugn med utsikten över trädgården och skönt med smidig utgång till balkongen

Sovrum
Två sovrum med garderobsutrymmen i stödbensutrymmen

I den nyrenoverade källaren finner vi varmvattenberedaren/elpannan samt tvättstuga med grovvask, tvättmaskin, torktumlare och skåp för förvaring, vi finner även ett förrådsutrymmen här, allt med praktiskt och snyggt klinkergolv samt vita rappade väggar. Här finns även ett kryputrymme, perfekt extra förvaringsplats.

Tomt och övriga byggnader
På tomten finner vi ett murat garage på drygt 8X3,5 meter, där takbyte är gjort. i övrigt är det en lättskött tomt med mestadels gräsmatta och stor uppställningsplats för era fordon

 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum1
Tomtarea700 Kvm
Boarea70 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1925
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare krypgrund
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningElpanna till vattenburet system
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad324 000
Tomt243 000
Totalt567 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El17 865 kr/år
Vatten/Avlopp4 706 kr/år
Renhållning1 760 kr/år
Total driftkostnad24 331 kr/år
Badrum
Kök
Allrum
Vardagsrum
Matrum
Kök
Kök
Matrum
Kök
Trivsamt
Hall
Vardagsrum
Detaljer
Sovrum
Sovrum
Allrum
Tvättstuga
Förråd
Garage
Trädgårdssida
Gatusida
Entreplan
Övre plan