PRIS
1 850 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2024-04-27 12:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTärnan 7
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris1 850 000 kr
Byggnadsår1955
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad36 794 kr/år
EnergiklassD

Fint renoverad villa

Marknadsgatan 1 | Tomelilla

Välkomna till Marknadsgatan 1 och denna fint renoverade, gedigna och hemtrevliga bostad. Perfekt för dig som vill bo nära till centrum samtidigt som du bor störningsfritt på hörntomt i ett barnvänligt område med fin natur och parken som närmsta granne. Här får du också en lättskött trädgård men nyare redskapsskjul. Inne möts vi att ett varsamt och fint renoverat hem där källaren renoverades 2021 köket 2022 och övriga rum på entréplan 2020. Även utsidan har fått en uppdatering, utedel till värmepump 2020, dränering 2016 och undertak 2011. Entréplanet bjuder på arbetsvänligt fullutrustat kök, helkaklat badrum med dusch, två sovrum samt stort vardagsrum som leder ut till den mysiga uteplatsen under tak. Husets nedre plan bjuder på god takhöjd, två bra hobbyrum, ett sovrum, fräsch tvättstuga samt även här ett helkaklat badrum med dusch. Uppvärmningen sker med luft/vatten värmepump. Inom gångavstånd finner ni det mesta av Tomelillas utbud resecentrum, butiker, förskola och skola. Varmt välkommen på visning!

Planbeskrivning

ENTRÉ:
Via ny ytterdörr kommer vi kommer in i en ljus entré med praktiskt klinkergolv och bra avhängningsmöjligeter för ytterkläder och skor. Vidare in i hallen som bildar spindeln i nätet, ingång till kök, vardagsrum, badrum, två sovrum och trappa mot källaren.

KÖK:
Ljust och fint Epoq kök från 2022 med stora arbetsytor och liten matplats.
Utrustning består av ugn, micro, häll, fläkt, diskmaskin, samt kyl/ frys.

BADRUM:
Helkaklat badrum i harmonisk färgsättning, dusch, toa, vask samt handukstork

VARDAGSRUM:
Rymligt och ljust, snyggt med parkettgolv och ett stort fönsterparti.
Utgång till uterum.

SOVRUM 1:
Stort rogivande sovrum. Bra med garderob.

SOVRUM 2:
Trivsamt och generöst sovrum, inbyggda garderober som sväljer mycket.

UTERUM:
Stort uterum som är går att nyttja större delen av året, rogivande läge och utgång mot trädgården.

KÄLLARPLAN
Fräsch källare som nås både från trappan inne och även utetrappa längs gavelsidan. Generellt har källaren god takhöjd och fint klinkergolv Vi kommer ner i en stor möblerbar hall/allrum, vidare finner vi både ett svalt sovrum, helkaklat badrum med dusch, toa vask och handukstork samt tvättstuga/pannrum med tvättmaskin, torktumlare och grovvask. Källaren rymmer även ett stort allrum, perfekt om ni behöver ytterligare sovrum eller har någon hobby som behöver utrymme.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea741 Kvm
Boarea90 Kvm
Biarea108 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1955
FasadTegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad693 000
Tomt294 000
Totalt987 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El22 791 kr/år
Vatten/Avlopp7 003 kr/år
Renhållning1 890 kr/år
Försäkring5 110 kr/år
Total driftkostnad36 794 kr/år
Kök
Badrum
Vardagsrum
Trädgårdssida
Badrum
Sovrum
Hall
Snyggt
Kök
Kök
Stilrent
Snyggt mönster
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Hobbyrum
Allrum
Tvättstuga
Källare
Uterum
Välkomna
Gatusida
Säljarens bild
Säljarens bild
Planskiss
Planskiss