PRIS
3 950 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2024-04-28 12:00
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning


2024-05-03 16:00
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningLökaröd 9:17
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-3
Pris3 950 000 kr
Byggnadsår1966
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad35 735 kr/år
EnergiklassD

Välrenoverat korsvirkeshus i natursköna Södra Lökaröd!

Margretetorpsvägen 9 | Brösarp

Välkomna till Margretetorpsvägen 9 med ett idylliskt läge, där detta unika och välrenoverade hus ligger omgivet av en fantastisk trädgård i natursköna Lökaröd, cirka sju kilometer norr om Brösarp. Här välkomnas du till en väldigt vacker bostad som genom åren varsamt har moderniserats med omfattande renoveringar av de nuvarande ägarna och inretts med stor omsorg och med sinne för detaljer vid val av material. Ägaren har tänkt modernt och praktiskt kring viktiga punkter såsom ex värmen som är till största delen vattenburen och med den senaste investeringen av solpaneler 2022.
Huset sträcker sig över två plan, där du på bottenvåningen välkomnas in genom den centrala hallen som leder vidare till det rymliga allrummet och köket. Med sina generösa ytor inbjuds det till socialt umgänge, gemenskap och matlagning för härliga middagar med både vänner och familj.
Från köket kommer ni ut till den tidstypiska och nybyggda vinterbonade uterummet med härlig golvvärme för extra komfort, där ni blir ett med naturen och där ni kan njuta av årstiderna oavsett väder. På detta plan finns även ett väl tilltaget sovrum, badrum med dusch, ytterligare ett kombinerat tvättrum och badrum med bastu och en liten, fridfull veranda där du kan koppla av med en bra bok och fika i absolut stillhet. Både i köket och allrummet finns värmande kaminer som extra värmekällor och som förstärker mysfaktorn kyliga dagar. Inne ifrån huset når ni det som idag är en liten verkstad för mindre snickeri och hemmafix - allt i perfekt ordning! Till övre plan kommer ni via de två trappuppgångarna - placerade i varsin ände av huset. Ovanvåningen upplevs ljus då både tak och väggar är vitmålade. Här finns det plats för många sängplatser åt både familj och vänner som stannar över när de är på besök. Smarta lösningar har resulterat i utrymmen som är optimerade för förvaring och ger gott om plats. På baksidan av huset finns ett separat hus som, genom sin placering, skapar en underbar och inbjudande innergård. Huset är uppdelat i två delar: en förvaringsdel och en del som kan användas som gästhus, ateljé eller orangeri för regniga dagar eller för att välkomna kära vänner på besök - endast fantasin sätter gränser!
Huset med sin trädgård erbjuder en verklig oas för avkoppling och njutning, bort från vardagens krav och måsten. Det är en dröm för trädgårdsentusiasten med kombinationen av både naturtomt och den tillhörande frodiga grönskan samt trädgårdstomten med olika växter, härliga uteplatser och den tidstypiska entrén som pryds av kullersten. Här finns allt för den som älskar trädgård!
Huset har ett perfekt läge i Södra Lökaröd, vilket ger dig närheten till den populära Skåneleden som sträcker sig genom området. En annan fantastisk vandringsled att utforska är Blåvingeleden vid Drakamöllan. Njut av de kuperade landskapen i Lökaröd- och Brösarpsområdet med de snart blomstrande gullvivorna och uppskatta de vackra sandstränderna vid Haväng och Juleboda, bara cirka sju kilometer öster om Brösarp dit du enkelt tar dig med bilen på 10-15 minuter!
I centrum av Brösarp kan du avnjuta god mat på Gästis, njuta av hembakat fikabröd på Café Smulan, och ta del av olika bekvämligheter som Apotek, Vårdcentral och ICA samt andra små butiker. Dessutom erbjuder goda kommunikationsmöjligheter med bussen, Skåneexpressen, som tar dig till städer som Kristianstad, Simrishamn eller Ystad.
Varmt välkommen att anmäla er till visning!

Renoveringar/ombyggnad

april 2004 Nytt tak på den gamla delen

juli 2005   Installation av avlopp, trädfällning

november 2005 Ombyggnad kök, vardagsrum/matrum, duschrum, isolering (70 mm), nya golv, golvvärme, nya dörrar

januari 2006 Tapeter/målning, installation kök och duschrum

juni 2010 Start stora ombyggnaden/tillbyggnaden, klart september 2011. Vardagsrum, badrum, bastu, förråd, verkstad, övervåning.

november 2011 Stenläggning innegården

april 2014 Grävning nytt extrahus, huset klart juni 2014

oktober 2020 Grävning och gjutning av grund uterum

maj 2021 Uterum klart, vattenburen golvvärme

augusti 2022 Installation av solpaneler klart

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea1691 Kvm
Boarea160 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1966
FasadTegel och panel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel och korsvirke
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
MurstockJa
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppGemensamt vatten via samfällighet, enskilt avlopp via trekammarbrunn med infiltration
UppvärmningEl, solpaneler, luft/vatten med el, kaminer
TV / DataFiber, parabol

Taxeringsvärde

Byggnad955 000
Tomt258 000
Totalt1 213 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El20 000 kr/år
Vatten/Avlopp3 750 kr/år
Sotning650 kr/år
Samfällighet4 585 kr/år
Renhållning2 506 kr/år
Försäkring4 244 kr/år
Total driftkostnad35 735 kr/år
DriftkommentarSammfälligheterna: Södra Lökaröd Stugägareförening, 3.750- (vatten) Södra Lökaröd Västra, 2500 kr + Brösarps Norra Samfällighetsförening, 2085 kr = 4585 kr (väg, vägförening)
Härlig innergård
En av de fantastiska platserna att avnjura en kopp kaffe
Välkomna in!
Verandan
Trappa till ovanvåning
Värmande kamin
Välskött trägolv
Matplats
Det vinterbonade uterummet med golvvärme
Sovrum
Badrummet med dusch i anslutning till sovrummet
Vardagsrummet med värmande kamin
Det kombinerade badrummet med tvättmaskin och med bastu
Verkstad/hobbyrum/snickeri
Genomgående ovanvåning med fint ljusinsläpp via takfönsterna
Ateljé/orangeri/gästhus
Husets baksida med den smakfulla verandan
Varmt välkomna för visning av Margretetorpsvägen 9
(Säjarens bild)
(Säljarens bild)
(Säljarens bild)
(Säljarens bild)
(Säljarens bild)
(Säljarens bild)
(Säljarens bild)
(Säljarens bild)