PRIS
1 295 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2024-04-28 14:00
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3-3
Pris1 295 000 kr
Avgift/mån5 270 kr/mån
FöreningBRF Äpplet
Byggnadsår1991
Byggnadstyp1-plan, parhus
HissNej
Lgh nr13
Andelstal, ägande7.85
Driftkostnad23 363 kr/år

Välplanerad och trevlig bostadsrätt i markplan i populära Tryde!

Malmövägen 88 A | Tomelilla

Välkommen till denna ljusa och välskötta bostadsrätt i populära området Tryde, med närheten till både naturen och Tomelillas centrum! Denna bostad erbjuder ett bekvämt och praktiskt boende för den som vill ha känslan av att bo i en villa, samtidigt som man kan njuta av fördelarna med att bo i en bostadsrätt.
Bostaden har en välplanerad planlösning på ett plan med ett kök som inbjuder till gemensamma middagar vid matbordet och har ett fint burspråk som inger rymd. Badrummet är generöst med plats för tvättmaskin och torktumlare – väldigt praktiskt! Vidare erbjuder bostaden tre till storleken bra sovrum, en klädkammare för förvaring och ett vardagsrum med stort fönster och altandörr som ger ett härligt ljusinsläpp åt rummet. Härifrån kommer ni ut till en trevlig uteplats med trädgård vilken är lättskött med gräsmatta och med en uppväxt häck som ger bra insynsskydd.
Det är bara ett par kilometer till stationen, där du kan ta bussar eller tåg till Kristianstad, Simrishamn, Lund eller Malmö. I centrum finns också allt du behöver, som vårdcentral, mataffärer, butiker, skolor och barnomsorg – både bekvämt och tryggt!
Bostaden är det perfekta valet för dig som söker en bekväm och trivsam livsstil! Här kan du tryggt parkera din bil i garaget och du kan njuta av en egen trädgårdstäppa för avkoppling eller odling.

Varmt välkommen på visning!

Planlösning

HALL/ENTRÈ:
Ni välkomnas in i en ljus och inbjudande hall med bra avhängningsmöjligeter för ytterkläder och skor. Vidare leder hallen er in till köket, vardagsrummet, bad-/tvättrummet, de tre sovrummen och den rymliga klädkammaren.

Köket, hallen och de tre sovrummen har samma ljusa laminatgolvet och skapar ett fint helhetsintryck. 

KÖK:
Ljust och fint kök med bra arbetsytor och matplats i det härliga burspråket som gör att det känns rymligare. 
Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin, samt kyl och frys.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet är rymligt och med härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönstret och altandörren ut mot trädgården. 

BADRUM/TVÄTT:
Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Utrustningen består av toalett, tvättställ, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Varmvattenberedare från november 2021 som rymmer 300 liter.

SOVRUM 1:
Rogivande sovrum. Bra med en garderob. Används idag som hobbyrum.

SOVRUM 2:
Ljust och lagom stort med plats för dubbelsängen. Härlig utsikt över trädgårdstäppan. Garderober. 

SOVRUM 3:
Trivsamt, lämpligt som barnrum, gästrum eller kontor. Används idag som matrum.

Beskrivning

Föreningen bildades år 1990-11-22. Antal lägenheter: 14. varav 11 st 3:or och 3 st 4:or.

Yttertaken tvättades 2021.

Renoveringar/förbättring

2022 ommålning av ytskikten (tak och väggar) i hallen, vardagsrummet och de tre sovrummen. 

2021 ny varmvattenberedare

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea92.9 Kvm
FöreningBRF Äpplet
Avgift/mån5 270 kr/mån
BalkongUteplats

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan, parhus
Byggnadsår1991
Fönster3-glas
UppvärmningLuftburen elvärme
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataTeleservice

Driftkostnad

El17 721 kr/år
Vatten/Avlopp3 888 kr/år
Renhållning1 754 kr/år
Total driftkostnad23 363 kr/år

Ekonomi

Nettoskuldsättning352 kr
Planskiss
Välkomnande hall
Köket med fint burspråk
Vardagsrum
Matrum
Sovrum
Uteplats
Parkering framför det tillhörande garaget
Planskiss