Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 495 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2022-10-04
Ring eller maila för visningstid!

Anmäl dig till visning


2022-10-09 13:00
Visningsanmälan krävs!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTryde 19:23
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Pris1 495 000 kr
Byggnadsår1920
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad34 881 kr/år
EnergiklassE

Charmigt och stilfullt parhus i Tryde!

Malmövägen 72B | Tomelilla

Bara några minuter från Tomelilla centrum ligger detta mycket trivsamt renoverade parhus. Sällskapsrum, vardagsrum, kök med matplats och helkaklat badrum på nedre plan. Eldstaden i vardagsrummet höjer både mysfaktorn och värmen i bostaden. Stort härligt sovrum med synliga bjälkar och ett mindre med en praktisk garderob. Plats för förvaring och mysig läshörna. Gårdshus med en praktisk tvättavdelning. Insynsskyddad uteplats på husets baksida samt en mindre lättskött trädgård av husets framsida. Ett perfekt och trivsamt sommar- eller permanentboende. Välkomna till denna mysiga bostad!

Planlösning

NEDRE PLAN

Hall
Från gatusidan kommer vi in i en ljus och fräsch hall med svart klinkergolv. Rakt fram ligger badrummet och här finns även den vitmålade trappan som leder till ovanvåningen, till höger kommer man in till matrummet.

Vardagsrum
Ljust och vackert vardagsrum med två fönster mot gatusidan. Vitlaserad furuparkett och ljusa putsade väggar. En fullt fungerande gjutjärnskamin värmer extra skönt! Här finns också luftvärmepumpen placerad.

Sällskapsrum
Från vardagsrummet kommer man in i sällskapsrummet. Även har ligger ett elegant vitlaserat furuparkett och väggarna är putsade förutom den ena väggen som har en ljus och diskret fondtapet. Fönster mot trädgårdssidan och vacker spegeldörr.

Kök
Ett praktiskt kök med en U-formad arbetsdel och plats för matbord framför fönstret mot trädgården. Luckor i just trä med överskåp i vitrinvariant. Utrustningen består av spishäll, varmluftsugn (Gorenje), spisfläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin (2008). Från köket finns också en praktiskt utgång till trädgården och den stensatta uteplatsen. Avhängningsmöjligheter och förvaring.

Badrum
Helkakat badrum i tidlös och elegant design. WC, handfat med underskåp, duschhörna samt handdukstork.


OVANVÅNING

När vi stiger upp på ovanvåningen kommer vi upp i ett öppet rum med kupa, här finns en bra plats för hemmakontoret och mysiga sitt-  och läshörnor. Vackert trappräcke i ek och målat trä.Stort sovrum med vacker ekparkett, synliga bjälkar i hela rummet och ljusa väggar. Mindre sovrum med garderobsvägg med skjutdörrar. 

Tomtbeskrivning

Tomtarea 425 m² (friköpt). Nyanlagd, prydlig och lite exotiskt tomt med gräsmatta, tujahäck, elefantgräs och bambu. 

Insynsskyddad stenbelagd uteplats med gott om plats för matbord. Plank i målad råspont mot grannhuset.

Uteplats med utgång från köket med vackert stallfönster - perfekt för morgonkaffet.

Övrigt byggnad

Gårdshus/Förråd: På tomten finns även en separat byggnad som idag fungerar som tvättstuga och hobbyrum. Med separat ingång, men i samma hus, finns även ett ved- och trädgårdsförråd.

Renoveringar

2021 
Installerat larm.
2014
Lagt sten på uteplatsen och framsidan vid entrén.

2013
Planterat häck på framsidan.

2012
Tilläggsisolerat toalett- och hallgolv.
Totalrenoverat ovanvåning inkl. 3 nya 3-glasfönster.

2011
Installerat luft/luft-värmepump.

2009
Installerat kamin, målat matrum, vardagsrum och entre/hall.

2007 - 2008
Nytt kök, nytt badrum, nya golv, ny el, nya stammar, vissa fönster utbytta, fasaden målad.

2002
Nytt tak.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea425 Kvm
Boarea85 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1920
FasadPuts
TakPlåt
StommeTegel
BjälklagTr
GrundläggnKällare, torpargrund
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningDirektverkande el, luft/luftvärmepump och kamin
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber via Teleservice

Taxeringsvärde

Byggnad658 000
Tomt244 000
Totalt902 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El23 360 kr/år
Vatten/Avlopp5 943 kr/år
Sotning528 kr/år
Renhållning1 768 kr/år
Försäkring3 282 kr/år
Total driftkostnad34 881 kr/år
Fint kök med bra arbetsytor!
Plats att sitta i köket för att äta och umgås!
Utgång till husets baksida
Sällskapsrum
Vardagsrum med kamin för högre mysfaktor!
Hall med trappa som leder upp till ovanvåningen
Badrum med dusch
Plats för kontorshörna
Sovrum
Gårdshus
Uteplats med trädäck!
Planskiss
Planskiss
Översiktlig tomtkarta