Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
5 475 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningRäkan 6
Antal rum14 rum och kök
Pris5 475 000 kr
Byggnadsår1940
Byggnadstyp1 ½ plan med källare.
HissNej
Driftkostnad71 643 kr/år

Hyresfastighet, centralt i Tomelilla

Malmövägen 25 | Tomelilla

Äntligen finns möjligheten att förvärva en väl underhållen hyresfastighet centralt i Tomelilla. Fastigheten består av två huskroppar, ett gårdshus och ett ”gathus” tillika rymmer fastigheten en carport.
Gårdshuset rymmer fyra lägenheter renoverade 2012–2017, två på nedre plan och två på övre plan, samtliga med egen uteplats mot söder. Källaren rymmer förrådsutrymme för en av lägenheterna samt ett par outnyttjade förrådsrum.
Gathuset rymmer två lägenheter renoverade 2018, en på vartdera våningsplanet, lägenheten på nedre plan har uteplats mot Malmövägen. Källaren i denna huskropp rymmer tvättstuga till fastighetens samtliga lägenheter samt förråd till övriga lägenheter dessutom finns värmeanläggningen här.
Det är genomgående hög och modern standard i lägenheter såsom helkaklade badrum, samtliga VA-stammar är bytta och all el utbytt m.m
Kort och gott en välskött fastighet med bra läge och gångavstånd till centrum, station och affärer
Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Info

Areafördelning:

Gårdshus:
2:a på övre plan om 62 kvm, värme och VA ingår i hyran, badrum och utgång till uteplats på entréplan
1,5:a på övre plan om 43 kvm, värme och VA ingår i hyran, badrum och utgång till uteplats på entréplan
3:a på nedre plan om 68 kvm, värme och VA ingår i hyran
2:a på nedre plan om 53 kvm, värme och VA ingår i hyran

”Gathus”
3:a på övre plan om 77 kvm, värme och VA ingår i hyran
3:a på nedre plan om 96 kvm, värme och VA ingår i hyran

Totalt uthyrd area är på 398 kvm med totala hyresintäkter på 518.268 kr/år. Driftskostnader om 71.643 kr/år

Försäljningen kan ske som bolagsaffär.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum14 rum och kök
Boarea398 Kvm
Biarea85 Kvm
Tomtarea400 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare.
Byggnadsår1940
FasadPuts
TakPapp och tegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnBetongplatta och källare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad3 361 000
Tomt700 000
Totalt4 061 000
År2019
Kod200 och 300

Driftkostnad

El44 008 kr/år
Vatten/Avlopp11 957 kr/år
Renhållning7 620 kr/år
Försäkring8 058 kr/år
Total driftkostnad71 643 kr/år
Gatusida
Gathus
Tvättstuga
Trädgårdssida
Torkrum
Tvättstuga
Förråd
Uteplatser
Trädgårdssida
Gathus
Gårdshus
Från ovan
Lägenhetsbild
Lägenhetsbild
Lägenhetsbild
Lägenhetsbild
Lägenhetsbild
Lägenhetsbild
Lägenhetsbild
Lägenhetsbild