Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
5 980 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2021-04-17 11:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningStallvången 12
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris5 980 000 kr
Byggnadsår2007
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad38 470 kr/år
EnergiklassC

Gedigen villa i Källesjö

Lilla Tvärvägen 22 | Ystad

Välkomna till en modern, stilren och arkitektritad villa i eftertraktade Källesjö, här kan ni njuta av en praktisk planlösning med öppna ytor som ger en känsla av rymd. Med fyra möjliga sovrum varav ett lite mer privat, två generösa badrum och stora sociala ytor passar bostaden både barnfamiljen eller de med utrymmesbehov. .
Här finner vi hemmet med det ”lilla extra”, påkostade materialval med teakdörrar, inredning i körsbär, bänkskiva kakel, unik och stilig trappa samt dekorativa kolonner.
Husets kök bjuder in både till matlagning, bakning och mingel tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet och en stor matplats intill, tillika finner vi utgång till trä däcket där plats ges åt både badtunnan, grillen och utemöblemanget. Uteplatsen blickar över en lättskött trädgård som tack vare den planterade häcken ger insynsskydd därtill en lite friare känsla med strövområde intill och promenadavstånd till hav, butik, skolor och kommunikationer. Ett perfekt boende med låg driftskostnad.

Planbeskrivning

Redan vid första anblicken ser vi att detta är en mycket speciell fastighet, vi möts av överbyggd entré med klinker, mycket praktiskt. Innanför dörren finner vi en väldisponerad bostad i modern och stilren utformning med hög materialstandard ypperligt omhändertaget av nuvarande ägare. Det första blicken fastar på innanför entrén är de dekorativa kolonnerna i vacker samklang med genomgående klinkergolv, teakdörrar och spotbelysning
HALL
Via vackra pardörrar kommer vi in i en välkomnande och fin hall, generöst med förvaringsutrymme för ytterkläder och skor.
TVÄTTSTUGA/PANNRUM
Fräscht, praktiskt och fint med klinkergolv. Utrustning: Miele tvättmaskin och torktumlare från 2020, värmepump, grovvask och bra med bänkplats samt skåpinredning. Utgång mot gatusidan
KÖK:
Vi kommer in i bostadens hjärta, öppen planlösning till hall och vardagsrum. Ett stilfullt och modernt kök i körsbärinredning med dekorativt marockanskt kakel i vacker samklang. Mycket bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymme. Utrustningen består av diskmaskin i arbetshöjd, kylskåp, frysskåp, spishäll, inbyggnadsugn och spisfläkt. Trivsam matplats mitt i köket och utgång till det generösa trädäcket.
VARDAGSRUM:
Ett härligt rum med ryggåstak och värmande kamin. Ljusa och fina kulörer på väggarna, här finns utmärkt med plats för en stor soffgrupp.
BADRUM:
Två generösa badrum, toalett, handfat, hörnbadkar i ett och dusch i det andra badrummet. Ljust och fint färgstämt kakel och klinker i båda även här med dekorativa marockanska inslag.
SOVRUM:
Våningsplanet stoltserar med hela tre rogivande sovrum med bra förvaringsmöjligheter i garderober. Samtliga har utgång, två mot trädäcket och ett mot entrésidan.

Ovanvåning.
Vi äntrar en snygg och unik trappa som till sin början har steg i liknande klinker som entréplanet och som sedan övergår i en trätrappa som harmoniskt flyter vidare mot ovanvåningen vackra trägolv, allt inramat av ett vackert smidesräcke.
ALLRUM:
Vi kommer upp till ett generöst allrum med ljusa väggar och snyggt trägolv
SOVRUM/KONTOR
I dag används rummet som förråd men är ytterst lämpligt som kontor eller ungdomsrum.

Bostaden är utrustad med larm, brandlarm och har ett kamerasystem.

Övrigt

Garage för en bil samt med bra trädgårdsförråd och uppställningsplats för två bilar på uppfarten.

Stort trädäck byggt 2019, generöst med plats för både grillen, möblemanget, solstolarna och en vedeldad badtunna från Skärgårdstunnan. Badtunnan har 8-10 platser, reningsverk och är även möjlig att värma med el, praktiskt om man inte vill tömma vintertid. Perfekt med fjärrmanövrerad och väderstyrd markis över matplatsen.

Gardena system för automatisk bevattning och robotklippare från 2019, bekvämt och avkopplande!

Staket och inhägnad från 2020. 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Ystad

Njut av en kustnära småstad med anor från 1200 talet som blivit världsberömd för Henning Mankells kommissarie Kurt Wallander.

Ystad är en pittoresk medeltidsstad som är rik på kulturminnesmärken, däribland drygt 300 korsvirkeshus och övrig välbevarad bebyggelse från både senmedeltid och renässans. Här finns gott om kulturhistoriska sevärdheter, och stadens närhet till havet och Skånes öppna landskap ger många möjligheter till både naturupplevelser och fritidsaktiviteter.

Ystad ligger i sydöstra Skåne och har en lång historia. Stadens äldsta byggnad, Sankta Maria kyrka, började byggas runt år 1200 och är utformad i imponerande barockstil.

Ystads kust sträcker sig nästan fem mil. Var du än bor har du alltid nära till någon av de många vackra stränderna som finns här.

Du når enkelt Ystad med flyg, tåg, bil eller buss. Malmö Airport ligger knappt 40 km bort och det finns även färjeförbindelser till staden. Du tar dig smidigt fram på cykel både i och runt Ystad tack vare stadens många cykelvänliga vägar och leder.

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea168 Kvm
Biarea10 Kvm
Tomtarea805 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår2007
FasadPuts
TakBetongpannor glaserade
PlåtarbMålad plåt
StommeIsolerad betong
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
MurstockPlåt
Fönster2-glas isoler
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningBergvärme
Ventilation och kylaMekanisk till-frånluft
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad2 705 000
Tomt500 000
Totalt3 205 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El21 153 kr/år
Vatten/Avlopp8 456 kr/år
Sotning267 kr/år
Renhållning2 772 kr/år
Försäkring5 822 kr/år
Total driftkostnad38 470 kr/år
Vardagsrum/Kök
Badrum
Allrum
Sovrum
Kök
Kök
Kök
Detaljer
Matplats
Badrum
Badrum
Badrum
Vardagsrum
Hall
Sovrum
Tvättstuga
Detalj
Detalj
Vy från allrum
Vy från allrum
Allrum
Förråd/Sovrum
Förråd/Sovrum
Välkomna in
Trädgårdssida
Gatusida
Trädäck
Vedeldad badtunna
Snygg plantering
Gatusida
Trädgårdssida
Entré
Planskiss
Planskiss