Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 495 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2022-07-10 13:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSpjutstorp 62:13
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris1 495 000 kr
Byggnadsår1979
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad52 840 kr/år
EnergiklassG

Enplans villa i Spjutstorp

Lievägen 16 | Tomelilla

Välkomna till denna ljusa och välskötta enplansvilla beläget i populärt kvarter i den trivsamma och trygga byn Spjutstorp. En praktisk, välplanerad och gemytlig bostad som har renoverats och underhållits väl genom åren. Trivsam planlösning med helkaklat generöst tilltaget badrum, två rymliga sovrum med klädkammare och ett modernt fullutrustat kök Utmärkt! Via det trivsamma vardagsrummet med ett härligt ljusinsläpp äntrar vi ett skönt uterum med perfekt solläge. Utemiljön erbjuder två uteplatser på varsin sida av huset för att kunna få ut det yttersta av solens alla timmar samt en lättskött trädgård med en härlig gräsmatta, fina planteringar och goda odlingsmöjligheter allt på en eftertraktad hörntomt. Här finns också ett praktiskt garage med goda förvaringsmöjligheter och tillhörande förråd.
Där man trivs, där är ens hem.
Välkommen hem till Lievägen 16.

Planlösning

HALL:
Vi stiger in i en ljus och luftig hall med bra avhängning och förvaringsmöjligheter hallen löper i vinkel.

KÖK:
Välplanerat med bra arbetsytor, generös matplats vid fönster och gott om förvaringsutrymme i skåpen. Renoverat 2003 med  nya körsbärsluckor. Bra planering med grovkök i anslutning till köket. Utrustningen består av: häll, ugn, mikro spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin. 

GROVKÖK:
Separat praktiskt grovkök med bra arbetsytor och förvaringsutrymme. Utrustning: tvättmaskin, torktumlare och grovvask samt värmepanna, utgång mot gavelsida och garage

VARDAGSRUM:
Rymligt och trivsamt med fint parkettgolv, stort fönsterparti och utgång till trivsamt uterum. Trivsamt rum med plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang eller skön läshörna, rummet är även med enkla medel avdelbart för att skapa ytterligare rum

TOALETT:
Praktiskt med en liten toalett vid hallen. Utrustning: Toalett och handfat.

BADRUM:
Ett stort och rymligt helkaklat badrum i harmoniska färger och med fönster som släpper in mycket ljus. Utrustningen består av: stor duschplats, toalett, handfat i kommod, golvvärme och handdukstork.

SOVRUM 1:
Ljust och fräscht passar även bra som TV-rum, kontor eller barnrum.

SOVRUM 2:
Rymligt och fint rum med mycket ljusinsläpp från fönstret. Här finns bra plats för dubbelsängen. Utmärkt med klädförvaring i garderoberna.

KLÄDKAMMARE:
Praktiskt! i anslutning till sovrummen ligger en stor klädkammare.

UTERUM:
Härligt uterum från 2005, som blir som ett extrarum stora delar av året, stora öppningsbara partier i bästa solläge och utgång till nyanlagd uteplats.

Övrigt

Stort garage med ett bakomliggande förråd, garagetaket renoverades 2014 med ny papp och omplåtning. 

Bra uppställningsplats utanför garaget.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Spjutstorp

Välkomna till Spjutstorp, en aktiv liten by på den Österlenska landsbygden, några kilometer nordost om serviceorten Tomelilla. Här byggdes av ideella krafter 1936 Sveriges första friluftsbad, en inrättning som fortfarande lockar många motionärer, badälskare och märkestagare sommartid. Badet ligger granne med idrottsplatsen där framgångsrika föreningen Spjutstorps IF huserar. Bäckavallens dansrotunda bjuder under ett antal sommarkvällar upp till dans. Här samlas också motorentusiaster - Torsdagsträffen för bil och MC fyller med lätthet ängen vid dansrotundan under sommarhalvåret.

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Tomtarea978 Kvm
Boarea102 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1979
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
UppvärmningElpanna
Ventilation och kylaMekanisk

Taxeringsvärde

Byggnad663 000
Tomt198 000
Totalt861 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El40 832 kr/år
Vatten/Avlopp5 287 kr/år
Renhållning1 760 kr/år
Försäkring4 961 kr/år
Total driftkostnad52 840 kr/år
Kök
Vardagsrum
Fin utemiljö
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Vardagsrum
Sovrum
Kontorshörna
Kök
Kök
Hall
Entré
Tvättstuga
Gästtoa
Uterum
Uteplats
Gatusida
Uteplats
Trädgårdssida
Hörntomt
Gatusida
Gatusida
Planskiss