Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 300 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2022-05-22 11:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTomelilla Spjutstorp 62:9
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 300 000 kr
Byggnadsår1980
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad69 405 kr/år

Enplansvilla med flera rum

Lievägen 11 | Tomelilla

I trivsamma Spjutstorp finner vi denna hemtrevliga, charmiga och välplanerad enplansvilla som inväntar ny ägare. Här finns en välhållen oslipade diamant med fyra härliga sovrum, stora sociala ytor och vidbyggt garage. 80-talet gör sig påmind i flera ursprungliga detaljer som parkettgolv, retroinspirerade tapeter och unikt originalkök, här är villan för dig som vill skapa dit hem helt efter eget tycke och smak och ogärna gör om någon annans renovering. Det mest utmärkande för bostaden är det fina uterummet med direkt access till den oerhört mysiga, lättskötta och sköna trädgården med ostört läge. På tomten finns möjlighet till flera uteplatser, morgonkaffet tas på framsidan, middagen på trädgårdssidan, fram på kvällskvisten är det mysigt att förflytta sig till loungemöbeln i det fina uterummet. Välkomna på visning!

Planbeskrivning

Via välkomnande och vacker ytterdörr når vi bostadens entré där ni möts av en ljus hall med gästtoa och ett sovrum i anslutning. Hallen öppnar upp sig till hemmets sociala ytor, stort vardagsrum och ett allrum i öppen planlösning mot kök och matplats. Solitt kök med stabil träinredning och diskmaskin, spis, fläkt och kyl/frys som utrustning. Från matplatsen finner vi utgången till ett mysigt uterum uppfört kring 2010, Uterummet används stora delar av året och suddar bort gränserna mellan ute och inne med sin vackra vy och sina stora glaspartier ut mot trädgård, grönområde och å.

Längs den inre hallen finner vi tre sovrum varav ett större med utgång till uteplats, kontor samt badrum med dusch, toa, vask och bidé. Lite längre in möts vi av hemmets praktiska groventré med duschkabin samt tvättstuga med tvättmaskin och grovvask. Även husets värmepanna och en klädkammare finner vi här. Vidare kommer vi till ett stort förråd med utgång mot trädgården.

Längs husets gavelsida finner vi ett praktiskt garage. I trädgården finner vi ett fristående förråd med elanslutning. 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Spjutstorp

Välkomna till Spjutstorp, en aktiv liten by på den Österlenska landsbygden, några kilometer nordost om serviceorten Tomelilla. Här byggdes av ideella krafter 1936 Sveriges första friluftsbad, en inrättning som fortfarande lockar många motionärer, badälskare och märkestagare sommartid. Badet ligger granne med idrottsplatsen där framgångsrika föreningen Spjutstorps IF huserar. Bäckavallens dansrotunda bjuder under ett antal sommarkvällar upp till dans. Här samlas också motorentusiaster - Torsdagsträffen för bil och MC fyller med lätthet ängen vid dansrotundan under sommarhalvåret.

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea135 Kvm
Biarea30 Kvm
Tomtarea949 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1980
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningElpanna till vattenburet system samt luft/luft värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad928 000
Tomt197 000
Totalt1 125 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El56 378 kr/år
Vatten/Avlopp6 445 kr/år
Renhållning1 782 kr/år
Försäkring4 800 kr/år
Total driftkostnad69 405 kr/år
Driftkommentar18500 kwh under det senaste året
Uterum
Kök
Vardagsrum
Badrum
Allrum
Sovrum
Groventré
Sovrum
Sovrum
Kontor
Sovrum
Matplats
Kök
Vardagsrum
Toa
Hall
Entré
Groventré
Förråd
Uterum
Uterum
Gatusida
Trädgårdssida
Överblick
Gatusida
Planskiss