Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 675 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-05-30 13:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningOnslunda 21:45
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 675 000 kr
Byggnadsår1890
Byggnadstyp1-plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad47 910 kr/år
EnergiklassF

Enplansvilla med verksamhetslokaler

Lantmannavägen 29 | Onslunda

Möjligheternas gård, en-plans villa med stora verkstads och garageytor belägen mitt i byn. Ombonade ytor, gott om förvaring och två trivsamma gårdsplaner som bara väntar på sommarens långa utekvällar! Huset bjuder på ett bekvämt boende för såväl barnfamiljen som den med behov av utrymme, här finns ett stort generöst kök med matplats för hela familjen, stort badrum i kakel och klinker med både dusch och bad och fyra möjliga sovrum. I uthuset finner vi minst lika generösa utrymmen, stort garage samt friliggande verkstadslokal med bra portar, förråd och kontor samt trivsam lokal för festliga stunder i glada vänners lag. Vi möts av en mycket vacker och prydlig gårdsbild i den kringbyggda gårdsplanen med välhållen kullersten, samtidigt finner vi en avkopplande oas med lättskött gräsmatta, vackra planteringar och porlande damm på motsatt sida av gårdshuset. Perfekt för dig som vill kombinera boende med egen verksamhet i funktionella verkstadslokaler fridfull by miljö. Välkomna!

Planbeskrivning

HALL
Hall i vinkel med två entréer och utmärkta förvaringsmöjligheter i både klädkammare och flera garderober

VARDAGSRUM
Snyggt trägolv och väggar klädda i ljus tapet. Bra med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Utgång till inglasad veranda där morgonfikat avnjutes.

KÖK
Generöst kök med utmärkta arbets-och avlastningsytor tillsammans med många köksskåp. Köksinredning i vacker ek med bänkskiva i laminat i samklang med ett snyggt trägolv. Köket är utrustat med spis, fläkt i stilren kåpa, kyl, frys och diskmaskin. Plats för stor matplats med skön utsikt över bylivet.

SOVRUM
Tre stora rogivande sovrum, alla med bra möjligheter till förvaring

KONTOR
Mindre sovrum lämpligt som kontor och barnrum.

BADRUM
Även detta ett stort utrymme i ljust kakel och klinker med golvvärme. Här ryms handfat i kommod, högskåp, badkar, dusch, toalett och fönster för trivsamt ljusinsläpp.

GÄSTTOALETT
Perfekt när badrummet är upptaget. Här finns handfat, skåp och toalett.

KÄLLARE
Källare med klinkergolv och målade väggar. Tvättstuga med tvättmaskin och grovvask samt två förrådsutrymmen.

Lokaler

Isolerat garage med två portar, takhöjd ca 3 meter 
Praktiskt kontor
Två förråd ett mindre och ett större
Passage från gårdssidan till trädgårdssidan
Festlokal, synliga bjälkar, charmiga stallfönster och loft-estrad bidrar till feststämning dessutom lättstädat klinkergolv. 

Gäststuga med veranda för gäster eller som ett uterum.
Växthus för den odlingsintresserade.

Verkstad med loft och port. Maskinpark för plåtarbeten kan övertas separat om så önskas. 

Trädgård

Den kullerstenssatta gårdsplanen är mycket välhållen och inramas av grönska längs byggnaderna samt en stor stensatt yta som tjänar som uteplats.

Andra sidan festlokalen finner vi en rogivande idyll, lättskött gräsmatta omgiven av fruktträd och bärbuskar och ackompanjerat av vackra planteringar och en porlande damm. 

Parkering utanför garage och verkstad.

 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Onslunda

Mitt i Tomelilla kommun ligger Onslunda, en by med mycket atmosfär, uppskattad för sina kvaliteter som en lugn bostadsort. Här finns dagis och skola upp till årskurs 6. Byn har även en aktiv idrottsförening och här finns också en populär sporthall. Det genuina hantverket har starka traditioner i den s.k. Borstabygden med ett borstbinderi som i allra högsta grad lever kvar efter över 100 år i branschen. Byalaget anordnar varje år ett antal olika aktiviteter för sina bybor. I närheten finns också spännande gårdsbutiker. Full service hittar man i närbelägna Tomelilla.

Läs gärna mer på Tomelilla kommuns hemsida; https://www.tomelilla.se/trafik-infrastruktur/landsbygd-och-tatort/tatorter-byar/onslunda/

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea161 Kvm
Tomtarea1753 Kvm
Lokalyta100 Kvm
Lokalyta220 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med liten källare
Byggnadsår1890
Byggnadsår kommentartillbyggt 1999
FasadPuts
TakPlåt, Eternit
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel och lersten
BjälklagBetong och trä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurGråsten. Betong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad476 000
Tomt160 000
Totalt642 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El32 197 kr/år
Vatten/Avlopp8 320 kr/år
Renhållning1 650 kr/år
Försäkring5 743 kr/år
Total driftkostnad47 910 kr/år
DriftkommentarInkluderar el till verksamheten.
Välkomna
Badrum
Kök
Vardagsrum
Badrum
Kök
Vardagsrum
Entré
Hall
Glasveranda
Glasveranda
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Kontor/Sovrum
Toa
Tvättstuga
Förråd
Festlokal/Gillestuga
Festlokal/Gillestuga
Loft till Festlokal/Gillestuga
Festlokal/Gillestuga
Garage/Verkstad
Garage/Verkstad
Kontor
Verkstad fristående
Verkstad fristående
Trivsam gårdsbild
Trädgård med friggebod
Verkstad
Uteplats
Avkopplande
Veranda
Parkering
Planskiss