Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 300 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGöta 29
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum2-4
Pris2 300 000 kr
Byggnadsår1925
ByggnadstypFlerfamiljshus
HissNej
Driftkostnad56 923 kr/år

Välskött mindre hyresfastighet

Långgatan 7 | Tomelilla

Välkomna till en mycket välhållen mindre hyresfastighet belägen centralt i Tomelilla. Genomgående hög och modern standard i båda lägenheterna dessutom har fastigheten renoverats löpande, på senare tid har bland annat taket bytts, ny el samt ny VVS.
Ett tillfälle för en god investering, fastighetens ekonomi är mycket god med låga driftskostnader som med installation av termostater borde bli ännu lägre och alla större renoveringar är gjorda så renoveringsbehoven är mycket ring även på några års sikt.
Marknaden för hyreshus i Tomelillaregionen är mycket bra, inga vakanser hos hyresvärdarna. Lättskött trädgård med sköna uteplatser, trygg och bra uppvärmning via fjärrvärme.

Info

Hyreshus med två st 3:or samt hel källare, total uthyrd lägenhetsyta är ca 150 kvm samt källare om ca 75 kvm, de totala hyresintäkterna är 174.840 kr/år.

Areafördelning:
3:a om 76 kvm hyra 6975 kr/mån inkl värme, el och VA
3:a om 77 kvm hyra 7595 kr/mån inkl värme, el och VA

Allmännyttans hyresnivå i Tomelilla ligger mellan ca 1100-1500 kr/kvm och år. Vilket ger möjlighet att i framtiden höja hyresnivån. 

Hög lägenhetsstandard, renovering har skett de senaste åren. Badrum med kakel och klinker med golvvärme, dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Smedstorpskök en lägenhet utrustad med diskmaskin. Klinker med golvvärme i hall och parkettgolv i övriga rum.

Källare med förrådsutrymmen till lägenheterna samt stora utrymmen som fastighetsägaren själv disponerar.

Huset och lägenheterna har löpande uppdaterats, under de sista åren har bland annat nytt tak lagts, ny kupa, ny el, ny VVS samt tilläggsisolerat vindsbjälklaget.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea140 Kvm
Tomtarea200 Kvm

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1925
FasadTegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaMekanisk

Taxeringsvärde

Byggnad466 000
Tomt157 000
Totalt623 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme27 055 kr/år
El15 558 kr/år
Vatten/Avlopp6 761 kr/år
Renhållning3 142 kr/år
Försäkring4 407 kr/år
Total driftkostnad56 923 kr/år
DriftkommentarUnder de senaste månaderna har rums-termostater satts in i lägenheterna, vilket bör påverka värmeförbrukningen neråt.
Gårdssida
Kök Plan 1
Badrum plan 1
Badrum plan 2
Kök plan 2
Badrum Plan 1
Entre plan 1
Hall plan 2
Rum plan 1
Rum plan 2
Gatusida
Uteplats
Uteplats
Närliggande park
Källare
Källare