PRIS
2 195 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2023-12-09 11:00
Välkomna att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningVesslan 3
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 195 000 kr
Byggnadsår1930
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad69 457 kr/år
EnergiklassF

Gedigen 30-tals villa med vackert tillhörande orangeri!

Långgatan 20 | tomelilla

På Långgatan 20 finns nu en gedigen 30-talsvilla med generös takhöjd, härligt ljusinsläpp genom de stora fönsterna och med fina sällskapsytor till salu som väntar på nya ägare.
Ni välkomnas in i den stora hallen med klassisk trätrappa för husets ålder vilken leder er upp till ovanvåningen som innehar två sovrum, ett mindre allrum med takkupa och som används som bibliotek idag. Det finns även en mindre ateljé för den som vill utöva sitt konstnärsskap och kreativitet.
På bottenvåningen möts ni av två rymliga rum i fil, ett trevligt kök med matplats, helkaklat badrum och ett genomgångsrum. Härifrån kommer ni ut i det påkostade, vinterbonade orangeriet med vitputsade väggar och med vackert, uppvärmt handslaget spanskt tegelgolv från Qvesarum för ökad komfort och trivsel. Här njuter ni av årets alla årstider med en rogivande utsikt genom de stora fönsterpartierna mot trädgården och alla dess blommor, träd och buskar som fikonträd, blåregn och hösthallon. Det finns även ett litet växthus för den som har ett odlingsintresse!
I källaren finner ni bra med förvaringsmöjligheter och i det tillhörande rymliga garaget finns det plats för er bil samt extra utrymme för förvaring.
Från huset med sitt centrala läge har ni endast gångavstånd in till Tomelilla station som tar er vidare antingen med buss eller tåg till Kristianstad, Simrishamn, Lund, Malmö eller Kastrup. Inne i centrum finner ni all bekvämlighet som Vårdcentral, mataffärer, affärer, skola och barnomsorg mm.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Planbeskrivning

HALL
Ni välkomnas in i den rymliga hallen med god möjlighet till avhängning av ytterkläder eller till annan förvaringsmöbel. Bokparkett på golvet.

VARDAGSRUM
Från hallen kommer ni vidare in i bostaden och de två generösa rummen i fil vilka med lätthet kan avdelas med de infällbara skjutdörrarna. 

KÖK
Köksluckor av bok. Stenskiva. På golvet bokparkett. Utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, microvågsugn och kyl och frys.

KONTOR
Samma genomgående bokparkett på golvet som i kök och hall.

OVANVÅNING
Originalträgolv. Två sovrum, en ateljé och ett bibliotek.

Gästtoalett med WC och vask. 

ORANGERI
Vitputsade väggar med det handslagna spanska tegelgolvet och med en unik ventilation.

Renoveringar/ombyggnad

Efter förvärvet 2004 har fastigheten löpande förbättrats och renoverats. 

Listan har upprättats efter minnesbild och därmed kan årtalen avvika ngt. 

Strax efter inflyttningen lades massiva trägolv i hall, kök och "kontor"

2005 avlägsnades oljetanken och ersattes med fjärrvärme. 

2007 badrummet har uppdatera med ny inredning

2009 ny ytterdörr

Från 2010 har fönster löpande renoverats eller bytts ut. Fönster och terassdörr mot trädgården ersattes av nya energifönster. Övriga fönster har demonterats, skrapats, oljats in och därefter ytbehandlats. 

2012 tillbygge av orangeri

Köket har löpande fått nya maskiner och senast byttes diskmaskinen ut 2022. 

2021/2022 ny tvättmaskin och torktumlare

2023 ny elcentral med automatsäkringar

Samtliga åtgärder har utförts av fackmän.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Undersökningsplikt/besiktning

Köparen har enligt Jordabalken ett långtgående ansvar att själv undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick. Uppgifterna i denna objektbeskrivning har lämnats för att informera köparen och underlätta dennes egen undersökning av fastigheten. Köparen ges därför möjlighet och uppmanas av fastighetsmäklaren att på egen hand eller med konsult före köpet undersöka fastigheten innan ett förvärv.

 

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea614 Kvm
Biarea16 Kvm
Boarea208 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1930
FasadPuts
TakTakpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare, krypgrund
RadonKontrollerades vid inflyttning 2004
MurstockFinns men används inte
Fönster2-glas och 3-glas. Fönster utmed gatan energibelagda.
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 081 000
Tomt283 000
Totalt1 364 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

Värme35 000 kr/år
El17 850 kr/år
Vatten/Avlopp7 280 kr/år
Renhållning2 127 kr/år
Försäkring7 200 kr/år
Total driftkostnad69 457 kr/år
Matsal
Bra med arbetsytor
Härlig matplats i köket
Trevlig och nästintill insynsskyddad uteplats med trädäck
Kontor
Underbart ljusinsläpp i orangeriet och med uppvärmt golv!
Orangeriet med utgång till den gemytliga trädgården
Badrum med dusch
Biblioteket
Sovrum ovanvåning
Ateljé
Gästtoalett
Välkomna att boka er till visning!
Högsommar bild
Planritning entréplan
Planritning ovanvåning
Planritning källare