Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 190 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2022-12-04 10:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGrönby 3:10
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris2 190 000 kr
Byggnadsår1959
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad41 650 kr/år
EnergiklassE

Bostad med unik retrokänsla

Landsvägen 2423 | Anderslöv

Huset må se klassisk ut från utsidan men så fort vi kommer innanför dörren så överraskar bostaden med unika inslag och rungande retro som får oss att häpna.
Bostadens underbara charm bedårar oss, en tidstypisk bostad från en epok full av passion för det funktionella, eleganta och sköna. Innanför ytterdörren väntar en välskött retrostil in i minsta detalj, här erbjuds en nostalgitripp tillbaka till sköna 50/60-talet. Retrokök i barmodell med separat matplats, välvårdad fiskbensparkett och ett härligt ljusflöde i vardagsrummet som i sin tur har utgång till ett vinterbonat uterum med en helt unik utformning. Hallen har klinkergolv som övergår i ett tidstypiskt mönstrat golv, gedigna och välskötta trappor samt gästtoa i vacker retrolook finns i anslutning till hallen. Ett generöst sovrum med välskött parkett kompletterar entréplanet. Retrostilen fortsätter på övre plan, badrum med inbyggt badkar och charmigt färgat klinkergolv samt kakel, två sovrum med bra förvaring. Välkomna

Planbeskrivning

Entréplan

Vi kliver in i en liten entré med praktiskt klinkergolv och den stabila stentrappan till källaren.
Från entrén når vi en central hall som leder vidare till alla planets rum samt övre plan via den fina slipade trätrappan. Härifrån känner vi verkligen den retrokänsla som genomsyrar hela bostaden, härligt!

Toan är utfört med kakel och målade väggar där utrustningen består av wc, handfat allt i äldre snitt.
Köket är utfört som ett barkök med träinredning och separat matplats med fin utsikt över trädgården. Utrustningen består av spis, köksfläkt samt kombinerad kyl och frys, plats finns för diskmaskin om du vill ha den bekvämligheten.

Perfekt med ett sovrum på entréplan, ett trivsamt och ljust rum med förvaringsskåp och vackert fisbensmönstrad parkett som för några år sedan slipades och lackades.
Vardagsrum och uterum ligger i fil och båda rummen är väl tilltagna -. såväl naturligt som praktiskt att vardagsrummet har direkt access till köket! Härligt ljusinsläpp via stora fönster och liknande vackra slipade parkettgolv som i sovrummet. Uterummet skulle få ett lyft med ett takbyte och renovering, trevligt med ett litet projekt!

Övre plan

Trappan leder upp i en möbelbar hall/allrum - ett luftigt och ljust rum med en perfekt läs- eller arbetshörna!
Badrummet är en stilstudie i retro, inbyggt badkar, färgstarkt kakel och klinker samt toa och vask i äldre snitt.
Sovrum, våningen har två sovrum med bra förvaringsmöjligheter, längs hela stödbensutrymmet. Det ena har även utgång till en liten balkong, perfekt för vädring.

Källare

I källaren finns pannrum som har även utmärkta förvaringsmöjligheter.
Ett stort rum fungerar som tvättstuga, utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Om behovet finns för hobbyverksamhet så kanske kan detta rum vara lämpligt med en mindre omflyttning av tvättmaskinerna.
Två rum lämpar sig för förvaring varav ett som matkällare.

Från källaren når vi även garaget, som har ett behov av takbyte för att kunna vara funktionellt.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea115 Kvm
Biarea69 Kvm
Tomtarea1211 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1959
FasadTegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 065 000
Tomt573 000
Totalt1 638 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El28 625 kr/år
Vatten/Avlopp3 435 kr/år
Renhållning3 863 kr/år
Försäkring5 727 kr/år
Total driftkostnad41 650 kr/år
DriftkommentarEl förbrukning 9517 kwh
Badrum
Kök
Detaljer
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Kök
Matplats
Detalj
Vardagsrum
Detalj
Detaljer
Uterum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Tvättstuga
Friare hörnläge
Gatusida
Gatusida
Planskiss
Planskiss
Planskiss