PRIS
2 395 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2023-12-09 13:00
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningStaren 5
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-3
Pris2 395 000 kr
Byggnadsår1967
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad46 507 kr/år
EnergiklassD

Gedigen bostad med nyrenoverat badrum, kök och med ny effektiv värmekälla!

Kopparslagaregatan 14 | Tomelilla

Välkomna till Kopplarslagaregatan 14! En bostad som renoverats noggrant med nytt kök, nya badrum, delvis nya ytskikt och inte minst med en ny effektiv värmekälla under 2023 - bara till att flytta rakt in! Bostaden är praktiskt planerad med två sovrum, stort vardagsrum, badrum, kök med öppen planlösning för umgänge med familj och vänner på entréplan!
Källaren har stort sällskapsrum/gillestuga, ett rum till sovrum, kontor eller hobbyrum, badrum, och en väldigt välplanerad, generös tvättstuga med en dusch. I direkt anslutning från källaren kommer ni ut till garaget där bilen står bra under kalla vinterdagar!
Uterummet ligger i direkt anslutning till köket och matplatsen med ett härligt trädäck utanför. Den insynsskyddade trädgården inbjuder till lek för barnen och för den trädgårdsintresserade en massa möjligheter till plantering och odling!
Kopparslagaregatan ligger endast ca en km från Tomelilla station som tar dig vidare antingen med buss eller tåg till Kristianstad, Simrishamn, Lund eller Malmö. Inne i centrum finns även all bekvämlighet som Vårdcentral, mataffärer, affärer, skola och barnomsorg.
Varmt välkommen att anmäla er för visning!

Planbeskrivning

Entréplan HALL: Ni välkomnas in i bostaden via den ny renoverade, inbjudande yttertrappan (2023), vidare in i hallen med bra med förvarings- och avhängningsmöjligheter. Innanför dörren finns ett unikt och praktiskt klinkersgolv. GÄSTTOALETT: I direkt anslutning till hallen finns en gästtoalett med kakel och klinikers. KÖK: Köket är smakfullt vitt och renoverades 2018. Det har uppdaterats av nuvarande ägare med ny bänkskiva i valnötsfanér, smakfullt svart vask och svart blandare, kyl och frys samt spishäll (2023). Utrustningen består av häll, ugn, micro, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Ni finner en rymlig sällskapsyta som inbjuder till att duka långbord för umgänge med familj och vänner. Från matplatsen kommer ni vidare ut till uterummet som förlänger årstiden från tidig vår till sen höst. BADRUM: Badrummet renoverades 2020 med vitt kakel på väggarna och med en varm behaglig brun ton på klinkersgolvet. Utrustningen består av kommod med handfat, wc, badkar och dusch och handdukstork. VARDAGSRUM: Ett härligt rum med fint ljusinsläpp genom de stora fönsterna och med ett vackert välbevarat parkettgolv. Här finns bra med plats för både matsalsmöbler som för soffgrupp. Ni når även uterummet härifrån. SOVRUM: På entréplan finns två sovrum, ett större med skön heltäckningsmatta, hel garderobsvägg med skjutdörrar och med praktisk inredning samt belysning. Det lite mindre passar utmärkt som sovrum, barnrum eller kontor. Även i detta rummet finns det bra förvaringsmöjligheter i garderober samt med utgång direkt ut till uteplatsen. UTERUM: Skjutdörrspartier mot det härliga trädäcket och trädgården. Källare GILLESTUGA: Rymlig gillestuga/sällskapsrum med en värmande eldstad. KONTOR/SOVRUM Praktiskt rum perfekt som kontor men även som lekrum eller sov/gästrum. TVÄTTSTUGA o TORKRUM: Generös, fräsch och praktisk tvättavdelning. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare och grovvask samt en extra duschplats för att tex duscha av hunden efter skogspromenaden. Klädkammare för extra klädförvaring. BADRUM: Nyrenoverat (2021) badrum med kakel och klinker, dusch, toa, vask och handdukstork. PANNRUM: Här finns inne delen till luft/vattenvärme pumpen. Ett kallförråd perfekt för matförvaring. Dessutom två förråd lämpligt som hobbyrum/verkstad eller till förvaring.

Övrigt

Garage med förvaringsmöjligheter, ny elport Friggebod/redskapsskjul med el indraget (nytt tak 2023)

Renoveringar

Bland annat:

Treglasfönster 2016
Ny elport 2018
Friggebod 2018
Nytt tak 2019
Nytt kök 2018, maskiner från 2016 utom diskmaskin som är från 2019. Ny ekparkett 2018.
Sovrum i källare renoverat 2019
Ny elcentral 2019
Badrum entréplan 2020
Badrum källarplan 2021
Nytt tak friggeboden 2023
Ny entrétrappa 2023
Ny värmepanna inkl. utedel 2023

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea114 Kvm
Biarea144 Kvm
Tomtarea771 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1967
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeLättbetong
BjälklagBetong
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockJa. Godkänd.
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump 2023
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 227 000
Tomt297 000
Totalt1 524 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El31 932 kr/år
Vatten/Avlopp7 342 kr/år
Sotning640 kr/år
Renhållning1 856 kr/år
Försäkring4 737 kr/år
Total driftkostnad46 507 kr/år
DriftkommentarElförbrukningen är före bytet av den nya värmepannan (inkl utedelen) 2023.
Välkomna in!
Gästtoalett
Ljust vardagsrum med välbevarad parkett
Kök med bra arbetsyta
Sovrum
Sovrum
_DSC8333
Uterummet som ger plats både till lounge- och matsalsmöbler
Gillestugan med den värmande kaminen!
Sovrum/kontor/hobbyrum
Möjlighet till extra sängar i genomgångsrummet
badrummet i källaren
Välplanerad och generösa arbetsytor i tvättstugan
Friggebod för praktisk förvaring
Fint trädäck med uterum som förlänger årstiderna!
Bra uppställningsplats för bilen
Planskiss
Planskiss