Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
4 675 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningHammenhög 3:127
Pris4 675 000 kr
Byggnadsår1935
Byggnadstyp2 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad42 809 kr/år
EnergiklassD

Gedigen hyresfastighet

Köpmangatan 8 | Hammenhög

Gedigen hyresfastighet med fem trivsamma tvårumslägenheter, alla med hög standard samt balkong eller uteplats. Stor tomt med garage, parkeringsplats samt en härligt, för hyreshus, sällsynt vacker och välskött trädgård bidrar till trivseln. Bra intäkter från stabila hyresgäster tillsammans med att driftskostnaderna hålls på en gynnsam nivå med bergvärmepumpen ger en god ekonomi för ägaren. Byggnaden är i mycket gott skick och har löpande underhållits och uppdaterats, på senare tid med putslagning samt målning av bland annat plåtningen och ett nyrenoverat badrum, dessutom har ett 10 tal fönster bytts.
Hammenhög är en rogivande by med ICA butik, skola, barnomsorg och goda kommunikationer. Marknaden för hyreshus på Österlen är mycket bra, inga vakanser hos hyresvärdarna. Välkomna!

Info

Hyreshusenhet med fem tvårumslägenheter samt hel källare total uthyrd lägenhetsyta är 314 kvm, källaren rymmer idag tvättstuga, teknikutrymmen och lägenhetsförråd. Dubbelgarage i separat byggnad varav det ena disponeras av säljaren och det andra tjänar som förrådsutrymme. Detta kan i framtiden vara en ytterligare intäktskälla liksom att hyresnivån ligger i underkant för området.

Lägenheterna har genomgående hög standard med helkaklade badrum, ljus köksinredning och vackra trägolv.

De totala hyresintäkterna är 323.136 kr/år, driftskostnaderna ligger på 42.809 kr/år vilket ger ett driftsnetto på 280.327 kr/år

 Areafördelning:
2:a om 60 kvm hyra 5152 kr/mån inkl värme och VA
2:a om 56 kvm hyra 4336 kr/mån inkl värme och VA
2:a om 58 kvm hyra 6078 kr/mån inkl värme och VA
2:a om 62 kvm hyra 6178 kr/mån inkl värme och VA
2:a om 78 kvm hyra 5184 kr/mån inkl värme och VA

Fastigheten ägs av privatperson och säljs inte genom någon bolagstransaktion.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Boarea314 Kvm
Tomtarea1124 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp2 ½ plan med källare
Byggnadsår1935
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningBergvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 560 000
Tomt393 000
Totalt1 953 000
År2019
Kod320

Driftkostnad

Värme23 922 kr/år
Vatten/Avlopp9 720 kr/år
Renhållning3 235 kr/år
Försäkring5 932 kr/år
Total driftkostnad42 809 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även fastighetsel.
Välkomna
Lägenhet
Lägenhet
Lägenhet
Gårdssida
Gårdssida
Gatusida
Härlig Trädgård
Välskött
Entré
Gatusida
Gatusida
Collage
Balkongutsikt
Garage
Planskiss entréplan
Planskiss 2:a plan
Planskiss vindsvåning