PRIS
1 275 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTjustorp 173:1
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 275 000 kr
Byggnadsår1952
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad57 128 kr/år
EnergiklassF

1 1/2-plans villa på bra läge i gemytliga Smedstorp!

Kommunalgatan 4 | Smedstorp

Välkomna till Kommunalgatan 4 i gemytliga Smedstorp. Här bor ni med närhet till både byns skola med klasser från F-6, förskola, utomhusbad, lanthandel och med tillgång till fina vandringsleder.
Ni välkomnas in i bostaden genom hallen som leder er vidare mot husets alla rum. Det stora härliga vardagsrummet rymmer ett generöst matsalsbord där det finns plats för umgänge med familj och vänner men även plats för sköna stunder i soffan med den värmande kaminen som rogivande sällskap! I direkt anslutning ligger det rymliga uterummet som förlänger årstiderna från tidig vår till sen höst. Via den vackra stentrappan kommer ni upp till ovanvåningen med tre praktiska sovrum så att alla kan få sitt eget rum. Här finns även badrummet med dusch.
På baksidan av huset finner ni en idyllisk och nästintill insynsskyddad trädgårdstomt med vackra växter vilket säljarens egna bilder verkligen bekräftar! Här finns det plats för umgänge, lek och även möjligheter för den trädgårdsintresserade.
Smedstorp ligger på härligt läge på Österlen och från bostaden är det endast några minuters promenad till stationen, där ni har god tågkommunikation som tar er till Tomelilla, Lund, Malmö, Ystad och Simrishamn. Även busskommunikationen är bra.
Välkommen att anmäla er visning!

Planbeskrivning

HALL
Rymlig och välkomnande central hall som leder er till bostadens alla rum. 

KÖK
Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, fläkt och spis (utrustad med dubbla ugnar varav den nedre fungerar)

GÄSTTOALETT
WC och vask

VARDAGSRUM
Fin parkett och värmande kamin (sotad och godkänd enl regelverk). Utgång till uterummet och huset baksida.

OVANVÅNING
Upp för den fina stentrappan kommer ni till ovanvåningens hall med fint ljusinsläpp via takfönstret. Bra med förvaringsmöjligheter i garderoberna. 

SOVRUM
Ett större sovrum med balkongdörr. Förvaringsmöjligheter i garderoberna. 
Två mindre sovrum. 

BADRUM
WC vask och dusch

KÄLLARE
Här finner ni bra med förvaringsmöjligheter i källarens alla rum och här ryms även pannan samt tvättstuga med tvättmaskin. Ny elcentral med jordfelsbrytare. 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Smedstorp

Smedstorps by i Tomelilla kommun är ett expanderande och levande samhälle, mellan Tomelilla och Simrishamn – Österlens mittpunkt. Smedstorp har Pågatågsstation och erbjuder utmärkta förutsättningar för dem som vill pendla till arbetet. Det är en by lämpad för barnfamiljerna då det finns dagis, skola F-6 och utomhusbad. Smedstorp är känt för sina kreativa invånare och erbjuder rekordmånga utställare under Österlens Konstrunda. I den gamla brandstationen anordnas ofta loppisar och runt om i byn sprudlar det av aktiviteter och kulturliv. Varje sommar anordnas det en marknad med knallar, karuseller och serveringar. Smedstorp är en levande by, inte minst tack vare det väldigt aktiva byalaget och det faktum att det finns en affär. Dessutom inte vilken affär som helst utom en charmig och genuin lanthandel: ”Leif Handlare - som på farfars tid”!

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea1055 Kvm
Biarea20 Kvm
Boarea105 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1952
FasadTegel
TakTakpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong
GrundläggnKällare
MurstockJa
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump, vattenburen el, kamin
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber finns i gatan

Taxeringsvärde

Byggnad639 000
Tomt253 000
Totalt892 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El42 201 kr/år
Vatten/Avlopp8 032 kr/år
Sotning538 kr/år
Renhållning2 994 kr/år
Försäkring3 363 kr/år
Total driftkostnad57 128 kr/år
Generöst med plats med långdukning för familj och vänner!
Centralt placerad kamin
Vardagsrummet
Gästtoalett
Hallen på ovanvåningen
Sovrum ovanvåning
Sovrum
Sovrum
Badrum med dusch
Tvättstugan i källarplan
Generöst uterum för umgänge med familj och vänner!
Härlig uppväxt trädgård!
Entréplan
Ovanvåning
Källarplan