Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 750 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 500 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2022-08-10 16:39
Budgivare 2: 1 500 000 kr

2022-08-06 09:36
Budgivare 1: 1 300 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningBorrby 65:1, 65:2, 66:1, 66:2, 67:1 och 67:2
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 750 000 kr
Byggnadsår1910
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad49 904 kr/år
EnergiklassG

Gård på Österlen

Hörupsvägen 80 | Borrby

Välkomna till denna lilla gård belägen strax utanför Borrby -Österlens hjärta, här har ni möjlighet att förverkliga drömmen om Österlen. Gården ligger lantligt, fritt och härligt trivsamt med storslagna vyer över böljande fält samt bara några kilometer till kritvita sandstränder och salta bad. Närbelägna Borrby erbjuder bra service, skolor, butiker och goda kommunikationer.
Gården har sannolikt anor från 1800 talet och har under årens lopp uppdaterats och underhållits regelbundet bland annat fönster och tak under 90 talet.
Charmig bostad med synliga bjälkar, spegeldörrar och flera möjliga sovrum. Samtidigt som bostaden är ett enklare boende så är i behov av renovering, en suverän möjlighet att sätta er egen prägel och få det precis som ni vill ha det.
Vi finner även en väl uppväxt trädgård med ett friliggande uterum - härligt! Vidare finns två bra garage samt en stallbyggnad, kanske är det en plats för fåren och hönsen som ni alltid drömt om eller är det här din konst ska skapas.

Planbeskrivning

Via en fin trädgårdsentré kommer vi in i en liten hall med goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob, vidare hittar vi ett stort genomgående vardagsrum med möjlighet att installera kamin. Denna möjlighet finns även i allrummet som även är lämpligt som ett matrum för det intilliggande köket i retrostil. Köket nås även från gårdssidan via en liten enklare veranda.

Längs en liten passage där trappan till ovanvåningen sammas med hallen till det centralt belägna badrummet med dusch, tvättmaskin, torktumlare och goda förvaringsmöjligheter. Hallen leder oss slutligen till ett rum som idag används som förråd med ett flertal garderober, historiskt har detta rum haft ingång från gårdssidan och använts som kök. Vid denna gavelsidan finner vi även ett sovrum med egen veranda. 

Ovanvåningens planlösning är enkel, två gavelsovrum med ett allrum däremellan.

Övrigt

Kommunalt vatten finns i gatan, fiberkabel löper över tomten.

Ägaren har dispens på avloppsanläggningen, ny ägare kommer att föreläggas att anlägga ny avloppsanläggning. 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea13115 Kvm
Boarea106 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1910
Byggnadsår kommentartroligen betydligt äldre
FasadPuts
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel, lersten och leca
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund
GrundmurGråsten
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningEl
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber finns i åkern 1

Taxeringsvärde

Byggnad606 000
Tomt819 000
Totalt1 425 000
År2021
Kod220 och 110

Driftkostnad

El42 088 kr/år
Vatten/Avlopp1 013 kr/år
Renhållning1 750 kr/år
Försäkring5 053 kr/år
Total driftkostnad49 904 kr/år
Driftkommentar11341 kwh/år
Kök
Vardagsrum
Badrum
Vardagsrum
Allrum
Sovrum
Förråd f.d kök
Entré
Kök
Badrum
Vardagsrum
Veranda
Sovrum
Uterum
Uterum
På avstånd
1,3 ha tomt
Gårdssida
Gatusida
Gårdssida
Längs vägen
Stall och traktorgarage
På avstånd
På avstånd
Gatusida
Välkomna
Planskiss
Planskiss