PRIS
3 850 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGräshoppan 5
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris3 850 000 kr
Byggnadsår2019
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad40 173 kr/år
EnergiklassB

Trivsam nybyggd en-plansvilla

Herman åkares gata 4 | Tomelilla

Välkommen till denna moderna enplansvilla som kombinerar harmoni med komfort och funktionalitet. Här finner du generös takhöjd, rikligt med naturligt ljusinsläpp och en välplanerad layout som skapar en bekväm och trivsam atmosfär. En rymlig uppfart och en elegant entré välkomnar dig till ditt nya hem.
Hög byggstandard där vattenburen golvvärme och luft/vatten värmepump bidrar till mycket låga driftkostnader och rätt förutsättningar för ett bekymmersfritt ägande.
Bostaden är klokt planerat för att passa både den moderna familjen och de som söker komfort och funktionalitet. Speciellt populär brukar vara avdelningen med tre sovrum som omger ett mindre allrum - det blir ofta barnens naturliga tillhåll och en plats för skapande och lek. Den öppna planlösningen mellan köket, vardagsrummet och matplatsen skapar en naturlig samlingspunkt för hela familjen och det gör det enkelt att föra samtal över rumsgränserna, oavsett om man sitter och slappar i soffan, umgås vid matbordet eller lagar mat så är man alltid nära varandra. Denna del har en påtaglig takhöjd och försedd med stora fönster från golv till tak vilket skapar en härlig rymd och fyller rummet med naturligt ljus.
Inomhus och utomhus förenas genom det inglasade och stora uterummet med skjutbara väggar mot det generösa trädäcket, en sömlös förlängning av inomhuslivet som mäter ca 90 kvm. Platsen blir familjens extra vardagsrum under sommaren - där man umgås, grillar och leker i skydd bakom det insynsskyddade staketet.
Tomten har ett härligt läge som fångar solen från tidig morgon till sen kväll och är dessutom plan vilket gör den lättskött och barnvänlig
Här bor man i ett lugnt och trivsamt område gångavstånd till skola, butiker och goda kommunikationer. Varmt välkomna!

Planbeskrivning

Hall
Rymlig och välkomnande hall med bra avhängning och stora garderober, vackert och slitstarkt klinkergolv i trälook som är genomgående mot kök, vardagsrum och allrum. Hallen är centralt placerad och leder oss vidare till både kök, allrum och uterum

Kök
Vackert kök med snickerier i vitt som snyggt kompletteras med den mörka granitbänkskivan. Väl tilltagen köksö skapar utmärkta arbetsytor, frukostplats och serveringsmöjligheter. Moderna vitvaror i form av två st kyl/frys, varmluftsugn, micro, diskmaskin, häll och fläkt. Här finns allt du behöver och mer därtill. Fönster över diskbänken skapar en trivsam arbetsplats och fint ljus.

Vardagsrum
Luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Rummet är inrett med målade väggar i modern färgsättning som på ett snyggt sätt kompletterar det fina golvet. Här finns plats för större soffgrupp.

Allrum
I övergången mellan köket och allrummet öppnar sig en stor dubbeldörr mot uterummet.
Allrummet bildar spindeln i nätet mellan sovrummen. Ett perfekt rum som bibliotek, lekrum eller kontor

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och klinkergolv i ljusbrun ton. Duschhörn med glasvägg, toa och handfat med kommod.

Sovrum
Två mysiga sovrum i bra storlek. Rummen är inredda med garderober och har en nisch för skrivbord samt ett vackert parkettgolv.

Tvättstuga/groventré
Välplanerad tvättstuga med gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsyta. Här finns både tvättmaskin och torktumlare samt värmeanläggningen På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum
Bostadens största sovrum. Här finns utmärkt plats för dubbelsäng. Bra förvaring i garderobsvägg, dressingroom och privat badrum

Badrum
I husets "föräldersovrum" finns ytterligare ett badrum. Badrummet är inrett med vitt kakel på vägg som kompletteras med ljusbrun klinker. Hörnbadkar, dusch med glasväggar och dubbelvask med kommod skapar den rätta känslan. Härligt ljusinsläpp från fönster.

Uterum
Generöst uterum om ca 17 kvm som förlänger utesäsongen, med sitt skyddade lägen kan man använda rummet de flesta av årets dagar.

Övrigt

Carport med skyddad cykel och redskapsförvaring samt isolerat förråd.

Trädäcket är förberett för spabad, el är framdraget och golvet är isolerat.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea1025 Kvm
Boarea145 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår2019
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeLättbetong
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaMekanisk till-frånluft
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 996 000
Tomt320 000
Totalt2 316 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El23 380 kr/år
Vatten/Avlopp8 309 kr/år
Renhållning1 764 kr/år
Försäkring6 720 kr/år
Total driftkostnad40 173 kr/år
Driftkommentarca 6000 kwh/år
Öppen planlösning
Kök
Badrum
Allrum
Entré
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats
Kök
Matplats
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Allrum
Sovrum
Badrum
Dressingroom
Tvättstuga
Tvättstuga
Uterum
Uterum
Uterum
Entré
Trädgårdssida
Uteplats
Gatusida
Gatusida
Uterum
Trädgårdssida
Planskiss