Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
4 000 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
3 600 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2022-07-19 11:56
Budgivare 2: 3 600 000 kr

2022-07-02 16:54
Budgivare 1: 3 250 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

2022-08-18 16:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningHedebergs 12:2
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris4 000 000 kr
Byggnadsår1890
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad61 475 kr/år
EnergiklassE

Hedeberga gård - Herrgårdskänsla på Österlen

Hedeberga 1202 | Tomelilla

Vi välkomnas till Hedeberga gård, anno 1888, av en vacker gårdsbild med alléomfamnad uppfart, kullerstensatt gårdsplan, gedigna gråstenslängor och ett boningshus som tornar upp sig i handslaget tegel.
Livet på landet, här råder ett lugn som är en ynnest att få uppleva. Här kan man njuta av solens alla timmar tack vare flera härliga uteplatser och den parkliknande trädgården med ädla träd, frukt och bär samt stora gräsytor
Förutom fiskbensmönstrad parkett, högt i tak, djupa fönsternischer och takrosetter erbjuder bostaden ett nyrenoverat och platsbyggt lantkök där det tidstypiska, seriösa och genuina har varit ledorden samt ett trivsamt vardagsrum och matrummet där renoveringen har genomsyrats av samma ledord.
Förutom boningshuset finns som sig bör på en gård uthus – en länga som inrymmer stall med god takhöjd och ett par hästboxar samt utrymme för åtskilligt mer. I den andra längan har vi både stor loge, två garage samt förråd med loft.

Planbeskrivning

Hall:
Via välkomnande veranda når vi bostadens entré där vi möts av ett praktiskt vindfång och vidare till en ljus och rymlig hall - perfekt för familjens tillhörigheter och ytterkläder. Hallen är centralt placerad och sammanlänkar, vardagsrum, sal/allrum och badrum
Sal/Allrum:
Generöst rum med mönstrat tak och vacker fiskbensmönstrad parkett, bevarandevärt! Ljust och fint med fönster i tre väderstreck som skänker oss utsikt över såväl gårdsplan som hage och trädgård.
Vardagsrum/Matrum:
Trivsamt vardagsrum och matrum med stort valv emellan och ett fint ljusinsläpp från stora fönster i norr och söder. Rummet är renoverat 2018 med vackra parkettgolv uppvärmda av golvvärme, släta vita tak med stuckatur, takrosetter och mönstrade tapeter, mild grön nyans i vardagsrumsdelen och en vackert blå i matrumsdelen, harmoniskt!!
Kök/Matplats:
Den vackra skjutdörren leder oss in i ett helt nyrenoverat lantkök i sekelskiftesstil med genuin charm, platsbyggt och väl utrustat med skåp och lådor i varmgrå nyans som bildar en skön harmoni med en lindblomsgrön nyans på övriga snickerier samt vitt pärlsponttak. På golvet finner vi ett uppvärmt kalkstensgolv i grå och röd nyans. Intill har vi ett skafferi med trappa ner till källaren för ännu mera matförvaring. Vi finner även bänkskivor i carraramarmor och rostfri vask, Utrustningen består av stor exklusiv Ilve-spis under en fläkt från Fjäråskupan, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys.
Groventré
Längs boningshusets gavelsida har groventrén sin självklara plats. Ett litet nätt rum med samma vackra kalkstensgolv som i köket, bröstpanel och tapet i grönt och grått. Här finner vi trappan till ovanvåningen.
Sovrum:
Från vardagsrummet nås hemmets rogivande sovrum med vacker utsikt mot trädgårdssida.
Badrum:
Badrum i retrostil med badkar, vask och toa. Badrummet nås både från sovrummet och hallen och har intilliggande klädkammare, kanske en utbyggnadsmöjlighet?

Övervåning:
Vi möts av en stor hall och ett gavelsovrum med två mindre klädkammare och härlig utsikt över böljande fält. Vidare hittar vi en stor inredningsbar vind, perfekta möjligheter!

Källare:
Nås både från köket och utifrån, närmast köksnedgången är matkällaren, därefter tvättstuga och pannrum med ingång utifrån. Även en grovdusch samt liten toa med vask finner vi här Vidare två hobbyrum/förråd/verkstad med utgång åt motsatt gavel.

 

Uthus/Mark

Stallänga:
Uppdelat i två delar på ca 8,5X13,5 samt 8,5X8,5 meter, takhöjd ca 2,40 underkant bjälke. Uppgång till stort höloft. Vatten från egen brunn ansluten till stallet 

Loglänga:
Stor logdel, två garage samt ett förråd med trappa upp till loft ovan garagen, loftet nås även från längans gavel.

Mark:
Gården är idag på totalt 9 ha och är under fastighetsreglering. I begärt pris ingår ca 2 ha, resterande 7 ha finns möjlighet för den som köper gården att förvärva, prisindikation 2,0 milj.  På bilderna syns gränsen ganska tydligt med ca 7 ha raps och 2 ha vall och gård.

Renoveringar

Jordvärmeanläggning 2010
Kommunalt VA 2011
Totalrenoverat vardagsrum och matrum 2018 med ny el, nya ytskikt m.m
Totalrenoverat kök 2022 med ny inredning, nya ytskikt, ny va, ny el m.m

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Hedeberga

Välkommen till Hedeberga - denna lilla by ligger på bekvämt avstånd om ca 8 km till serviceorten Tomelilla. På kort cykelavstånd nås Spjutstorp där det anrika Spjutstorpsbadet finns. I byn Lunnarp några km söderut finns tågstation med förbindelser till både Simrishamn och Malmö. I Hedeberga råder lugn och ro med permanentboende såväl som fritidsboende.

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea158 Kvm
Biarea200 Kvm
Tomtarea89159 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1890
FasadTegel
TakEternit
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurGråsten
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningJordvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 209 000
Tomt1 692 000
Totalt2 901 000
År2020
Kod120

Driftkostnad

El45 600 kr/år
Vatten/Avlopp6 637 kr/år
Renhållning1 738 kr/år
Försäkring7 500 kr/år
Total driftkostnad61 475 kr/år
DriftkommentarFörbrukning 22.000 kwh
Pampigt
Översikt
Robusta stallängor
Trädgårdssidan
Vackert
Detalj
Stallänga
Från trädgårdssidan
Loglänga
Från gatusidan
Trädgårdssidan
Välkomnande
Detaljer
Gediget
Vackert
Säljarens bild
Planskiss
Planskiss
Kök
Badrum
Matrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vackert
Med sinne för detaljer
vackert
Detalj
Kök
Stilrent
Stiligt
Detalj
Detalj
Detalj
Sal
Sal
Sal
Hall
Hall
Sovrum
Mysigt
Sovrum
Sovrum
Hall
Vind
Källare
Stall
Stall
Stall
Garage
Loft
Uteplats