Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 475 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2022-01-30 12:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSvalörten 8
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 475 000 kr
Byggnadsår1972
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad32 168 kr/år
EnergiklassC

Trivsam en-plansvilla med källare

Hattmakaregatan 13 | Tomelilla

Är ni intresserad av ett välplanerat enplanshus med källare på populära Lindesborg?! Vill ni dessutom att det ligger nära förskola, skola och ha centrum på bekvämt avstånd?! Då finns den perfekta bostaden för er på Hattmakaregatan 13! En sällsynt möjlighet, här finner vi en trivsam villa på hörntomt, stort garage och mysigt uterum. På entréplan finner vi en rymlig entréhall i vinkel, ett välplanerat och arbetsvänligt kök, toa, tre sovrum med garderober och stort vardagsrum i vinkel med utgång till trädgården. Källarplanet inrymmer stort allrum som är perfekt för flera aktiviteter, helkaklat badrum i modern färgsättning som rymmer både bad och dusch samt ett gästrum som är av modell större och går att avdela till ytterligare rum för dig som behöver ett hemmakontor. Tvättstugan är även denna rymlig och med maskiner i rätt höjd.
Lediga stunder kan man spendera i trädgården, med en prunkande blomsterprakt men som ändå är lättskött och har flera naturliga uteplatser. Välkomna!

Planbeskrivning

Hall
Från gatan kliver vi in i en stor hall med laminat på golvet. Härifrån tar vi oss vidare till samtliga rum på nedre plan samt trappan som leder oss till nedre plan.
Kök
Trivsamt kök med stora utrymmen för förvaring, bra arbetsytor och en naturlig matplats invid fönstret. Den maskinella utrustningen består av spis (2021), köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finner vi även utgång till uterummet.
Toa
Stor helkaklat toa med gott om utrymme både för wc, handfat i kommod och förvaringsskåp.
Vardagsrum
Ett stort och gediget rum med vackert golv och stora fönsterpartier som vetter ut mot gatan. Här får man med enkelhet plats med både soffgrupp och matrumsmöblemang. Från detta rum kliver vi ut till uterummet via altandörr.
Uterum
I anslutning till kök och vardagsrum ligger uterummet – även detta ett stort rum med glaspartier och isolering i tak. Här njuter man gärna av solen från tidig vår till sena höstkvällar!
Sovrum
Två stora och ljusa sovrum med fina golv och bra förvaring i garderober.
Sovrum/Kontor
Ett mindre sovrum som även är lämpligt som arbetsrum.

Nedre plan
Allrum
Från trappan kliver vi ner i ett stort allrum med insatskamin i öppen spis, mysig! Vackert golv
Badrum
Generöst badrum med snyggt kakel och klinker i moderna färger samt skönt uppvärmt med golvvärme. Utrustningen består av badkar, dusch, toa, vask och handdukstork.
Gästrum
Stort avdelbart rum som är lämpligt som ungdomsrum eller arbetsrum
Tvättstuga
Generös tvättstuga med gott om plats för förvaring, utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare och grovvask.
Pannrum
Pannrum med CTC panna luft/vatten och även utrymme för förvaring.
Matkällare
Mindre kallt utrymme för matförvaring
Hall
Hall med klinkergolv och utgång mot garaget

Övrigt

Garage
I garaget får bilen med lätthet plats, härifrån når vi även källaren. Intill finns ett stort förråd/verkstad med dörr till trädgården.
Tomt och trädgård
På tomten finner vi flera uteplatser. Lättskött trädgård med en del planteringar och köksträdgård. Uteplats under markis i västerläge.
Renoveringar
Enligt tidigare ägare har huset dränerats i början på 2000-talet.
Badrum renoverat ca 2003
Toalett renoverat ca 2005
Larm med kamera ingår
Fastigheten besiktigad 2021-09-13

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.
Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.
Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea103 Kvm
Biarea103 Kvm
Tomtarea708 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1972
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber finns

Taxeringsvärde

Byggnad1 075 000
Tomt291 000
Totalt1 366 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El20 600 kr/år
Vatten/Avlopp6 300 kr/år
Renhållning1 750 kr/år
Försäkring3 518 kr/år
Total driftkostnad32 168 kr/år
Badrum
Kök
Vardagsrum
Uterum
Sovrum
Toalett
Sovrum/Kontor
Sovrum
Hall
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Uterum
Förråd
Tvättstuga
Allrum
Allrum
Badrum
Badrum
Gästrum
Gästrum
Trädgårdssida
Gatusida
Uterum
Uteplats
Uteplats
Ögonfröjd
Flera uteplatser
Härlig trädgård
Prydligt
Vackert
Planskiss
Planskiss