Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 395 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2021-10-16 12:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2021-10-21 17:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningBarberaren 10
Antal rum5 och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 395 000 kr
Byggnadsår1964
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad42 681 kr/år
EnergiklassE

Nyrenoverad 1 plans-villa med källare

Hantverkaregatan 22 | Tomelilla

Välkomna till en nyrenoverad, bekväm och lättskött villa med bostaden i ett plan och med soldränkt trädgård och härligt spabad! I den här bostaden väntar en riktigt bra planlösning med generösa sällskapsytor, ett praktiskt kök samt tre trivsamma sovrum. Dessutom ett till sovrum som ligger lite avskilt och har ett eget stort lyxigt renoverat badrum. Det luftiga vardagsrummet i öppen planlösning får härligt ljusinsläpp från stora fönster och bjuder även på utgång till ett härligt uterum som öppnar upp mot altanen utanför.
Vidare hittar vi en torr och fin källare, med lite enklare uppfräschning kan många användningsområden skönjas, ungdomsrum, hobbyrum eller någon verksamhet med egen ingång som exempel.
I trädgården är det ljuvligt att vara för både stora och små. Den är uppvuxen med gott om växtlighet och känns privat.
Här bor ni barnvänligt på en lugn återvändsgata med skola på kort gångavstånd, fina promenadstråk runtomkring och smidig access till utfartsvägarna för bilpendlaren.

Planlösning

Hall
Vi stiger in i en öppen och luftig hall med utrymme för att hänga av kläder Golvet är ett vackert laminatgolv som leder oss igenom hela våningsplanet, enhetligt och snyggt. Redan här får vi den sköna känslan av nyrenoverat, härligt att bara kunna flytta in och trivas direkt!
Badrum
Snyggt badrum som renoverades med kakel, klinkers i modern och smakfull färgsättning. Badrumsinredningen består av wc, handfat och dusch.
Kök
Ett ljust, trivsamt och nyrenoverat kök med inredning från Ikea. Trevligt med en matplats vid fönstret som överblickar trädgården samt med utgång till uterummet. Utrustning består av: spis, köksfläkt, diskmaskin samt två st kyl/frys.
Vardagsrum
Ett ljust och rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot kök och hall samt utgång mot insynsskyddad uteplats, perfekt för spabadet.
Sovrum
Tre sovrum finns på entréplanet. Två något större.
Föräldraravdelning
Ett par trappsteg ner så finner vi en generös föräldraravdelning med eget badrum och klädkammare, trendigt och modernt
Uterum
Generöst uterum med utgång mot uteplats och trädgård. 

Källarvåning
Hall
Från ovanvåningen kommer vi ner i en hall med en liten nätt toalett, mycket praktiskt och användbart.
Pannrum/Hobbyrum
I rummet finner vi fjärrvärmeanläggningen men även stora utrymmen för hobby eller förvaring
Tvättstuga
Intill pannrummet finner vi den stora tvättstugan.
Allrum
I källarens bortre ända finner vi två stora allrum, ett av dem kan man även nå direkt utifrån. Perfekta utrymmen att nyttja till många olika behov.

Renoveringar

Under senaste året har fastigheten renoverats med bland annat nya fönster, nytt tak och ny fasadputs. Inne har badrummet fått modernt kakel och klinker, helt nytt kök installerats samt så har alla andra ytskikt fått en uppdatering.
Mot gatan har en ny mur murats samt så har stenläggning utförts

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 och kök
Varav sovrum3
Boarea120 Kvm
Biarea92 Kvm
Tomtarea688 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1964
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockEj i bruk
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad777 000
Tomt217 000
Totalt994 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme18 512 kr/år
El9 787 kr/år
Vatten/Avlopp6 970 kr/år
Renhållning1 720 kr/år
Försäkring5 692 kr/år
Total driftkostnad42 681 kr/år
Badrum
Kök
Vardagsrum
Sovrum
Entre
Entré
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Detalj
Sovrum
Kontor/Sovrum
Sovrum i egen avdelning
Framtida klädkammare
Badrum
Uterum
Uteplats
Skönt
Toa källare
Källare
Källare
Tvättstuga
Trädgårdssida
Gatusida
Planskiss
Planskiss