Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
995 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila Ida för enskild visningstid, 0735-145117, ida@bostadida.se

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningBarberaren 10
Antal rum4 och kök
Varav sovrum3-4
Pris995 000 kr
Byggnadsår1964
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad47 115 kr/år
EnergiklassE

1 plansvilla med källare i Tomelilla

Hantverkaregatan 22 | Tomelilla

På gångavstånd till centrum ligger bostaden fint på en lummig trädgårdstomt. Bra planlösning med stora och ljusa rum. Ett strålande tillfälle att sätta sig egna prägel! Denna villan är uppförd 1964 och har en boarea på ca. 112 kvm samt källare och fd. salong. Fjärrvärme ger en trygg och bra uppvärmning.
Är du nästa lyckliga ägare som får chansen att renovera och ta hand om denna bostad?
Välkommen på visning!

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Planlösning

Se planritning.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 och kök
Varav sovrum3
Boarea112 Kvm
Biarea92 Kvm
Tomtarea688 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1964
Byggnadsår kommentar1974 Byggt om garaget till salong
FasadTegel
TakTakpannor. Taket behöver läggas om.
StommeTrä
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
MurstockEj i bruk
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad777 000
Tomt217 000
Totalt994 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme18 512 kr/år
El13 787 kr/år
Vatten/Avlopp6 970 kr/år
Renhållning2 154 kr/år
Försäkring5 692 kr/år
Total driftkostnad47 115 kr/år
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Master bedroom
Master bedroom
Badrum
Barkök
Kök
Matplats i köket
Salong
Mindre sovrum
Toalett i salongen
Rum
Rum/källarplan
Förråd
Toalett
Förråd
Tvättstuga
Uterum
Planlösning Entréplan
Trädgård
Planlösning Källare