PRIS
495 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2019-12-07 11:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSpjutstorp 64:1
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris495 000 kr
Byggnadsår1858
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad91 550 kr/år

Spjutstorps församlingshem

Gustav Nilssons väg 14 | Tomelilla

Här är chansen för dig som letar efter ett stort hus att renovera och göra till något alldeles speciellt! Med drygt 300 kvm i ett plan samt därtill utbyggbar vind finns minst sagt stor potential. Här erbjuds ljusa och trivsamma rum med den underbara karaktären som bara 1800 tals byggnader kan ge tillika charmiga gamla detaljer och fint ljusinsläpp. Huset erbjuder idag flera rum varav en stor sal, toaletter/badrum samt tre kök varav ett restauranganpassat. Församlingshemmet i Spjutstorp är en gedigen byggnad med karaktär utöver det vanliga och som lämpar sig både som bostad eller kanske bostad med verksamhet eller att bygga om till lägenheter. Välkomna på visning!

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Spjutstorp

Välkomna till Spjutstorp, en aktiv liten by på den Österlenska landsbygden, några kilometer nordost om serviceorten Tomelilla. Här byggdes av ideella krafter 1936 Sveriges första friluftsbad, en inrättning som fortfarande lockar många motionärer, badälskare och märkestagare sommartid. Badet ligger granne med idrottsplatsen där framgångsrika föreningen Spjutstorps IF huserar. Bäckavallens dansrotunda bjuder under ett antal sommarkvällar upp till dans. Här samlas också motorentusiaster - Torsdagsträffen för bil och MC fyller med lätthet ängen vid dansrotundan under sommarhalvåret.

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum2
Lokalyta206 Kvm
Boarea75 Kvm
Biarea22 Kvm
Tomtarea1045 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1858
Byggnadsår kommentartillbyggt 1910, båda årtalen enligt Tomelilla Kommun
FasadTegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTroligen Tegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurGråsten
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump samt olja
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

År2018
Kod827

Driftkostnad

Värme80 000 kr/år
Vatten/Avlopp4 800 kr/år
Renhållning1 650 kr/år
Försäkring5 100 kr/år
Total driftkostnad91 550 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel
Sal
Kök
Samlingsrum
Rum lägenhet
Hall
Hall
Handikaptoa
Toa
Sal
Sal
Sal
Kök
Samlingsrum
Samlingsrum
Pentry
Hall lägenhet
Kök lägenhet
Kök lägenhet
Badrum lägenhet
Badrum lägenhet
Glasveranda lägenhet
Rum lägenhet
Rum lägenhet
Rum lägenhet
Hall personalutrymme
Kök personalutrymme
Badrum personalutrymme
Vind
Ståtligt
Gediget
20191120 leif Bostad ida 2D