Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 100 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

2020-04-12 13:30
Visas på påskdagen, den 12/4. Ring eller maila Ida för enskild visningstid, 0735-145117, ida@bostadida.se

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSpjutstorp 13:49
Antal rum4 och kök
Varav sovrum2
Pris1 100 000 kr
Byggnadsår1930
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad52 466 kr/år
EnergiklassG

Trivsam villa i Spjutstorp

Gustav Nilssons väg 1 | Tomelilla

I en lugn o trivsam by några km från Tomelilla finner vi denna bostad. I byn finns ett barnvänligt friluftsbad och en idrottsförening med mycket aktiviteter.
Bostaden är trivsam med allrum, kök, badrum. samt två sovrum och ytterligare ett allrum på ovanvåning. Stenlagd gårdsplan, garage, verkstad och en uppväxt trädgård med växthus. Uteplats med markis och inhägnad trädgård.
Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall:
Hall med förvaring med spegeldörrsgarderober. Ljust klinker på golvet från 2009. I hallen når du badrummet och allrum med matplats.

Badrum:
Delvis renoverat badrum med grått klinker, golvvärme och badrumsinredning från 2012. Vit kakel på väggarna och duschhörna. Tvättmaskin från 2003 och torktumlare från 2002. Handdukstork och spotlights i taket.

Allrum:
Stort allrum med öppen planlösning, målade väggar och parkettgolv från 2010. Täljstenskamin och ny skorsten från 2008. Från allrummet kommer du vidare till köket.

Kök:
Kök från Smedstorps kök från 2008. Köksö med spishäll och fläkt, ljus granitskiva från Ystad stenhuggeri. Integrerad ugn, micro och inbyggd kyl och frys. Bra med förvaring och avställningsytor. Diskmaskin från 2015. Parkettgolv och målade väggar.
I köket finner du trappan upp till ovanvåningen.

Ovanvåningen:
Ovanför trappan möts du av ett allrum med furugolv, tapetserade väggar och klädkammare/förråd. Det finns två sovrum, ett mindre som passar till barnrum/gästrum och ett masterbedroom. Barnrum/gästrum med tapetserade väggar och laminatgolv. Masterbedroom med gott om plats för dubbelsäng, parkettgolv och klädkammare.

 

Underhåll/renovering

Värmepump från Mitsubishi hösten 2011

Markiser: fönster på framsidan och markis över uteplats, sommaren 2007

Gårdsplan: stenläggning hösten 2010

Fönster: Ommålning av fönster utvändigt sommaren 2016

Fasad: Tvättad och målad sommaren 2009

Garage: Eldriven port våren 2010.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Spjutstorp

Välkomna till Spjutstorp, en aktiv liten by på den Österlenska landsbygden, några kilometer nordost om serviceorten Tomelilla. Här byggdes av ideella krafter 1936 Sveriges första friluftsbad, en inrättning som fortfarande lockar många motionärer, badälskare och märkestagare sommartid. Badet ligger granne med idrottsplatsen där framgångsrika föreningen Spjutstorps IF huserar. Bäckavallens dansrotunda bjuder under ett antal sommarkvällar upp till dans. Här samlas också motorentusiaster - Torsdagsträffen för bil och MC fyller med lätthet ängen vid dansrotundan under sommarhalvåret.

Grundfakta

Antal rum4 och kök
Varav sovrum2
Boarea164 Kvm
Tomtarea714 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1930
FasadPuts
TakTakpannor
StommeSten, tegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare + Krypgrund
MurstockNy skorsten från 2008
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp.
UppvärmningLuft/luft värmepump, vattenburen elvärme
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad520 000
Tomt148 000
Totalt668 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El37 649 kr/år
Vatten/Avlopp5 196 kr/år
Sotning261 kr/år
Renhållning1 668 kr/år
Försäkring4 212 kr/år
Övrigt3 480 kr/år
Total driftkostnad52 466 kr/år
DriftkommentarElen avser både hushållsel och uppvärmningskostnad för både bostad och verkstad. Övrigt; Fiber från Teleservice.
Kök med ö
Badrum
Badrum
Hall
Allrum
Värmande kamin
Kök
Trappa i köket som leder till ovanvåning
Allrum
Allrum
Allrum på ovanvåning
Barn/gästrum
Trädgård
Masterbedroom
Gårdsplan
Planlösning
Verkstad på 19 kvm
Planlösning