Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
3 600 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGlemminge 78:1 och 82:1
Antal rum18 rum och kök
Pris3 600 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad51 600 kr/år

Hyresfastighet med goda intäkter

Glemmingevägen 45 och 47 | Glemmingebro

Tillfälle till en god investering! Två fastigheter som är ombyggda till hyresfastigheter med totala intäkter på 415.000 kr. Stor tomt med flera parkeringsplatser samt en härligt, för hyreshus, sällsynt lättskött och lekvänlig trädgård bidrar till hyresgästernas trivsel. Bra intäkter från stabila hyresgäster tillsammans med att driftskostnaderna hålls på en gynnsam nivå med bergvärmepumpen ger en god ekonomi för ägaren. Byggnaden är i mycket skick och har löpande underhållits och uppdaterats Under de senaste åren har lägenheterna renoverats och håller idag hög standard. I före detta affärsfastigheten ryms tre stora lägenheter och i villan en stor lägenhet. i framtiden finns goda möjligheter att dela av dessa eller kanske bygga ut vindsplanet på villan.
Glemmingebro är en rogivande by med goda kommunikationer och med närhet både till stad och strand. Marknaden för hyreshus på Österlen är mycket bra, inga vakanser hos hyresvärdarna. Välkomna!

Info för besk.

Fastigheter som nyttjas som hyresfastighet i två byggnader. Villan innehåller en 4-rumslägenhet om 125 kvm samt garage/förråd och vind. Före detta affärsfastigheten inrymmer tre lägenheter, en sjurumslägenhet på 160 kvm, en 3:a på 95 kvm samt en 4:a på 95 kvm.

De totala hyresintäkterna är 414.720 kr/år, driftskostnaderna ligger på 51.600 kr/år vilket ger ett driftsnetto på 363.120 kr/år. Kostnader för hushållsel och vatten/avlopp svarar hyresgästen för

 Areafördelning:
4:a om 125 kvm hyra 10.000 kr/mån inkl värme.
7:a om 160 kvm hyra 12.560 kr/mån inkl värme
3:a om 95 kvm hyra 7.000 kr/mån inkl värme
4:a om 95 kvm hyra 5.000 kr/mån inkl värme

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Glemmingebro

En levande by med en härlig gemenskap och ett aktivt byalag. I byn finns såväl affär som förskola, även gatukök och antikhandlare finns vilket visar på bredden av utbudet för en by med knappt 400 invånare! Utanför byn fortsätter utbudet att växa med bland annat det idag välkända och välrenommerade café och gårdsbutiken Olof Viktors.

På bara 15 min (14 km) nås Ystad om man söker ett större utbud av såväl affärer som restauranger. Härifrån går även tågen till Malmö varje halvtimme.

Havet finner vi ca 6 km bort och på samma avstånd finns även tempererad bassäng i Nybrostrand under sommaren. För den golfintresserade finns golfbanor i Ystad (7 km), Tomelilla (14 km) och Vik (30 km).

Grundfakta

Antal rum18 rum och kök
Boarea475 Kvm
Tomtarea2966 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1909
FasadTegel och puts
TakTegel, papp och eternit
PlåtarbMålad plåt
StommeStenstomme
BjälklagBetong och trä
GrundläggnBetongplatta, källare och torpargrund
GrundmurBetong och natursten
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningBergvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag*

Taxeringsvärde

Byggnad700 000
Tomt310 000
Totalt1 010 000
År2018
Kod223

Driftkostnad

El42 000 kr/år
Renhållning4 000 kr/år
Försäkring5 600 kr/år
Total driftkostnad51 600 kr/år
Villa
Före detta butik
Fint läge i byn
Fritt läge
Villa
Före detta butik
Villa
Översikt
Före detta butik
Översikt