Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 200 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-10-29 15:00
Fullbokat
Fullbokad
2020-10-29 15:20
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2020-10-31 13:00
Fullbokat
Fullbokad
2020-10-31 13:20
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGÅRDLÖSA 13:18
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris2 200 000 kr
Byggnadsår1930
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad42 182 kr/år

Charmigt och genuint renoverat i Smedstorp

Gårdlösavägen 16 | Smedstorp

Välkomna hem till ett varsamt och genuint renoverat österlenhus med tidstypiska attribut kvar, en charmig pärla mitt i byn!
Nuvarande ägare har med omsorg renoverat huset för att passa in i sin tidsepok. Det finns en tydlig röd tråd kring val av material men även i detaljerna, ägarna har behållit det äldre utseendet på både fönstren och dubbeldörrar allt för att passa in i husets karaktär samtidigt har man satt husets funktionalitet i första rummet, mången tanke har lagts på hur man bäst lever och njuter. Bostaden har totalrenoverades under de senaste åren och nu är den i ett strålande skick och är dessutom smakfull med en ljus och enhetlig färgskala.
Utemiljön ligger helt i samklang med det inre, njut av en härlig måltid på den nyrenoverade terrassen eller varför inte ta en sista grillkväll en varm höstkväll? Det gamla uthuset har genomgått en totalrenovering och hyser nu bl.a. ett isolerat gästrum. Välkommen på en visning av en äkta Österlendröm som du inte kommer att vilja lämna

Planlösning

Direkt vid vägen känner vi att detta är ett mycket speciellt hus och längtan att komma in och utforska blir påtaglig, via den nyrenoverade trappan med frostsäker klinkerbeläggning tar vi oss in genom de nya pardörrarna
HALL:
Vi stiger in i en välkomnande och nyrenoverad hall, med ett vackert, uppvärmt klinkergolv och ljusa väggar. Härifrån kommer vi vidare in till badrum, matrum och vardagsrum.

TOA/TVÄTTSTUGA:
Enhetligt golv med entrén Rymligt och fräscht med bra vackert kakel som harmonierar fint med golvet. Utrustningen består av dusch, toalett, handfat, handukstork samt tvättmaskin och torktumlare. Här finns även nedgång till en liten källare med bland annat varmvattenberedare.

MATRUM:
Ljust och rymligt matrum i öppen planlösning med köket, vitmålat mönstrat tak, bröstpanel och trägolv.

KÖK:
Helrenoverat Smedstorpskök från 2014 i lantlig stil med ljust trägolv, bra med skåp och förvaringsmöjligheter. Utrustningen består av spis (2016), fläktkåpa (2014), kombinerad kyl/frys (2016) och diskmaskin (2016). Ett perfekt arbetskök till både form och funktion

VARDAGSRUM:
Ljuset, rymligheten och den vackert murade spisen med conturainsatts i samklang med det fina gamla slipade golvet ger detta rum en stor portion trivsamhet och stillhet.

TRAPPHALL
Mindre rum med trappa till ovanvåningen samt utgång via ny fönsterdörr till den nyrenoverade verandan belagd med italiensk frostsäker klinker från Toscana, snyggt!

Övre plan
ALLRUM:
Vi kommer upp i ett stort och rymligt allrum/gästrum med öppet upp i nock och snyggt norrländskt furugolv. Tidigare har detta rum även hyst ett mindre sovrum samt badrum, rördragningarna till detta finns kvar under golvet om man önskar återskapa.

SOVRUM:
Stort trivsamt gavelsovrum med synliga bjälkar och öppet upp i nock samt trägolv med breda tiljor.

Uthus
Totalrenoverat med utgrävd och isolerad grund, vidgjorda väggar, nytt tak och nya fönster
GÄSTSTUGA:
Isolerad med möjlighet till en liten brasa då skorsten är godkänd, inredningen går som sig bör i gammal stil, vackert klinkergolv, öppet upp i nock, synliga bjälkar och sovloft.

FÖRRÅD
Praktiskt förråd med klinkergolv och värme

Övrigt

Hela huset har gåtts igenom sedan 2016, nya fönster och dörrar, nymålad fasad samt i princip alla ytor invändigt, all VA utbytt, all el bytt eller översedd.
Nya element, ny värmepump/ac 2016 m.m

Lättskött trädgård med flera uteplatser, vackra stenläggningar och fina planteringar.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Smedstorp

Smedstorps by i Tomelilla kommun är ett expanderande och levande samhälle, mellan Tomelilla och Simrishamn – Österlens mittpunkt. Smedstorp har Pågatågsstation och erbjuder utmärkta förutsättningar för dem som vill pendla till arbetet. Det är en by lämpad för barnfamiljerna då det finns dagis, skola F-6 och utomhusbad. Smedstorp är känt för sina kreativa invånare och erbjuder rekordmånga utställare under Österlens Konstrunda. I den gamla brandstationen anordnas ofta loppisar och runt om i byn sprudlar det av aktiviteter och kulturliv. Varje sommar anordnas det en marknad med knallar, karuseller och serveringar. Smedstorp är en levande by, inte minst tack vare det väldigt aktiva byalaget och det faktum att det finns en affär. Dessutom inte vilken affär som helst utom en charmig och genuin lanthandel: ”Leif Handlare - som på farfars tid”!

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum1
Tomtarea689 Kvm
Boarea110 Kvm
Biarea7 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1930
FasadTegel
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurBetong
MurstockGodkänd även i gäststuga
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump nya radiatorer
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad363 000
Tomt184 000
Totalt641 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El32 449 kr/år
Vatten/Avlopp4 908 kr/år
Sotning528 kr/år
Renhållning1 705 kr/år
Försäkring2 592 kr/år
Total driftkostnad42 182 kr/år
Kök
Badrum
Vardagsrum
Matrum
Matrum
Vardagsrum
Skönt
Kök
Vardagsrum
Hall
Entré
Gårdsentré
Trapphall
Sovrum
Allrum
Allrum
Gäststuga
Gästsstuga
Entré
Gatusida
Avslappnande
Snyggt
Gatusida
Veranda
Översikt
Planskiss
Planskiss