Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 275 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2021-06-13 13:30
Fullbokad

Anmäl dig till visning

Fullbokad
2021-06-13 13:50
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningLjungen 6
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4-5
Pris2 275 000 kr
Byggnadsår1961
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad44 400 kr/år
EnergiklassD

Trivsam familjevilla, naturskönt i skogsbacken

Furegatan 18 | Tomelilla

En underbar bostad på Tomelillas mest natursköna läge med skogsbacken som närmsta granne. Här kan man glädjas av en lättskött, lummig trädgård utan insyn och med riklig växtlighet, en riktig oas med flera ”rum” att skönt slappna av eller att njuta av fikat med nybakat i. Här finner ni välbehag av vacker fågelsång, porlande vattenfall och trädkronors sus, så härligt, så underbart!
Bostaden bjuder på en gedigen hemtrevnad med skönt sprakande kamin i vinkelbyggt vardagsrum, fem möjliga sovrum, som med enkla medel kan bli fler och ett härligt inglasat uterum som förlänger utesäsongen, här blickar vi ut över den välskötta trädgården, hänförande vackert!
Fastigheten har tagits väl omhand, ny värmepump, nytt tak och fönsterbyten är utmärkta exempel tillika har en stor uppställningsplats för fordon anlagts.
Välkomna till det bästa av flera världar, naturskönt, lugnt med hänförande natur ändå når man centrum med butiker, samhällsservice och mycket goda kommunikationer med lätthet.

Planbeskrivning

Entréplan
Vi ta steget in i den vackra entrén med praktiskt klinkergolv, här finner vi trappan upp till ovanvåningen, vidare så öppnar hallen upp sig och ger ett extra utrymme för förvaring eller möblering. Härifrån når vi våningsplanets alla rum och även källarplan. Vi tar oss in i vardagsrummet som med sin vinklade form ger en naturlig del för matrumsmöblemanget och en för soffhänget, kanske framför en sprakande brasa i kaminen. Ett ombonat och välkomnande rum med vackert parkettgolv och rikligt ljusinsläpp via stora fönster. Tillbaka i hallen så skymtar vi både ett sovrum med garderober och ett fräscht badrum i äldre snitt. Bostadens kök är precis som vardagsrummet rymligt, praktiskt i u-form med ljus inredning och stor matplats, här samlas lätt både familj och vänner för umgänge. Uterummet är väl tilltaget och har plats för både familjens grillkväll som för festen i glada vänners lag.

Övre plan
Ovanvåningen ger en känsla av rymd och ljus, kupan mot trädgården och det stora gavelfönstret bidrar till detta. Två utmärkta sovrum, praktisk toa och ett stort allrum är dagens planlösning. I allrummet kan man med lätthet skapa fler sovrum om det behovet finns annars är utrymmet perfekt som TV/spelrum eller varför inte ett större hemmakontor.

Källarplan
Praktisk källare med bra takhöjd som upplevs torr och fräsch, så fin så att nuvarande ägare har skapat två tonårsrum här, vidare finner vi alla de praktiska utrymmena här, tvättstuga, hobbyrum, förråd och pannrum. Via förrådet finns entré från trädgården.

Övrigt

Flertalet underbara uteplatser finns att njuta av, gatusidan vid entrén, en skön plats för morgonfikan i soffan, Nästa finner vi utanför uterummet som även tjänar som grillplats, ytterligare en ligger skyddad mellan garage och bostadshus samt en stenlagd liten grotta invid skogen som äntras genom en portal och en liten stig.

Barnen har också perfekta platser för upptäckarlust och lekglädje både i trädgården och inte minst i den intilliggande skogsbacken.

Trädgården rymmer även ett växthus samt ett stort praktiskt garage som förutom bil rymmer trädgårdsredskap och förvaring.

Renoveringar

Enligt tidigare ägare så har en större renovering skett 93-94 bland annat, uppfört uterum och garage, byggt kupa på ovanvåningen, fönsterbyte, renoverat kök och badrum samt satt in insattsrör.
2016 fick bostadshus och garage nytt tak, kamin installerades 2018, värmepump installerades 2019 samt så gjordes parkeringen 2020. Även fiber har installerats samt så har brandskyddskontroll utförts 2021. 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Tomtarea1170 Kvm
Boarea129 Kvm
Biarea96 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1961
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeLättbetong
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockMurad
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 062 000
Tomt260 000
Totalt1 322 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El26 900 kr/år
Vatten/Avlopp8 400 kr/år
Sotning600 kr/år
Renhållning1 724 kr/år
Försäkring6 776 kr/år
Total driftkostnad44 400 kr/år
Trädgårdssida
Kök
Uterum
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Skönt
Sovrum
Hall
Entré
Kök
Matplats
Allrum
Allrum
Sovrum
Sovrum
Toa
Allrum
Ungdomsrum/Sovrum
Ungdomsrum/Sovrum
Tvättstuga
Översikt
Entré
Trädgårdssida
Skön trädgård
Detalj
Härligt växtlighet
Uteplats
Bra parkering
Uteplats under tak
Skogsbacken
Planskiss
Planskiss
Planskiss