Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 000 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningRÖRUM 4:19
Pris2 000 000 kr
HissNej
Driftkostnad1 500 kr/år

Tomt på Österlen

Fruktvägen 13 | Simrishamn

Har ni funderat på att bygga något alldeles eget, men ännu inte riktigt hittat rätt plats? Här har ni tillfället att bygga ert drömhus!

Belägen på Österlen mellan Kivik och Simrishamn, nära till stranden, skogen och Skåneleden ligger denna tomt som tidigare varit del av en äppelodling. Vackra fruktträd finns kvar på tomten. Läget och känslan på tomten är verkligen rogivande - underbart!
Tomten ligger i en charmig bymiljö som har vuxit fram de senaste åren. Husen som byggs är moderna i gammal traditionell Skånestil. Samfällighet med gemensamt kommunalt VA och två grönområden som de boende sköter tillsammans skapar en bra gemenskap i området.

Havet och några av landets vackraste sandstränder - bland annat Knäbäckshusen ligger bara en cykeltur bort och på en kort promenad når ni två av Österlens vackra golfbanor Lilla Vik och Djupadal.
Det är en bra utgångspunkt för många olika aktiviteter som bad, golf, konst, vandring och smakfulla delikatesser - allt finns i närheten!

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning SIMRISHAMN RÖRUM GA:18
GA2

Gemensamhetsanläggning SIMRISHAMN RÖRUM GA:17
GA1

Samfälligheter

Samfällighet SIMRISHAMN RÖRUM S:33
samfallighet 1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, TOMTMARK TILL HELÅRSBOSTAD (210) (210)
Byggnad, totalt värde: 0 kr
Mark, totalt värde: 337 000 kr.
Summavärde: 337 000 kr

Taxeringsår: 2021

Naturvårdsbestämmelse

Vattenskyddsområde
Akt: 1291-P05/203
Beslutsdatum: 2005-06-09
Senaste ändring: 2022-01-10

Naturvårdsbestämmelse

Landskapsbildsskydd
Akt: 11-GVII-34
Beslutsdatum: 1974-06-06
Senaste ändring: 2022-03-09

Bygglov

Bygglov har beviljats 2016 men genomförandetiden har passerat då ägarna inte startade projektet.

VA-anslutning är erlagd, en inkopplingsavgift "lägenhetsavgift" på 32 819 kr (enl. 2022 års taxa) tillkommer i samband med att byggnaden färdigställs.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för ytterligare information.

Rörum

Rörum är ett rofyllt smultronställe. Genom den gamla byn Rörum slingrar bygatan sig nästan graciöst fram med hus på båda sidorna. Terrängen runt Rörum är synnerligen kuperad, det rinner två vattendrag genom byn.

Rörum har två skolor, den ena är kommunal, den andra Sophiaskolan (F-9) vars grundidé hämtas ur Waldorfpedagogiken. I en av de gamla gårdarna norr om kyrkan finns den andra, Fridhem som är en Waldorfförskola. Bebyggelsen i Rörum är blandad. Här finns större och mindre gårdar varvade med riktigt gamla korsvirkeshus. Öster om byn hittar vi en hel del fruktodlingar, bl.a. mönsterodlingen Orelund, med sin välbesökta frukt- och delikatessbutik, Gröna butiken.

Strax söder om Orelund ligger golfbanan Lilla Vik och väster om denna ännu en artonhålsbana, Djupadal. Strax utanför byn finns tv-kända Mandelmanns trädgårdar, liksom Franskans crêperie. Förbi kyrkan åt öster leder vägen mot fantastiska Rörums strand och Knäbäckshusen som är ett mycket populärt vandringsområde.

I byn finns flera konstnärer vilket märks mycket tydligt i samband med konstrundan i påsktid. Närmaste större orter med skola och annan service är S:t Olof sju kilometer västerut, Kivik fem kilometer norrut och Simrishamn en mil söderut. Bussförbindelser norrut och söderut finns vid riksväg 9. En busslinje går också västerut via Ö. Vemmerlöv och Gladsax till Simrishamn.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Tomtarea1308 Kvm

Byggnad m.m.

Vatten och avloppVatten och avlopp via samfällighet. VA-anslutning är erlagd, en inkopplingsavgift på 32 819 kr (enl. 2022 års taxa) tillkommer i samband med att byggnaden färdigställs.

Taxeringsvärde

Tomt337 000
Totalt337 000
År2021
Kod210

Driftkostnad

Samfällighet1 500 kr/år
Total driftkostnad1 500 kr/år
Underbart läge på vackra Österlen
Tidigare äppelodling gör tomten livfull och karaktäristisk
Byggnaderna på gatan är utformade som klassiska skånelängor
Cykelavstånd till kritvit sandstrand!
Gemensamhet och trivsamhet råder längs med gatan
Nybyggnadskarta från 2016 då tidigare bygglov beviljades
Förslag på byggnation
Förslag på planlösning
Förlag på byggnation
Översiktligkarta