Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 595 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2023-04-06 10:30
Visningsanmälan krävs!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGyllebo 1:69
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Pris2 595 000 kr
Byggnadsår2000
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad39 526 kr/år
EnergiklassE

Välvårdad & trivsam oas vid Gyllebosjön

Fru Thales Väg 12 | Gärsnäs

Denna villa ligger i Gyllebo fritidsområde som har ett härligt, naturskönt läge. Fantastiskt fin bostad som är välvårdad och underhållen med omsorg passar perfekt för såväl fritidshus som för permanentboende. Personligt, fräscht och tilltalande boende med snyggt kök och öppna ytor för gemenskap. En ljuvlig trädgård med växthus och uteplatser i olika väderstreck, en riktig oas.
Ett modernt boende med ett mysigt allrum, värmande braskamin och luft/luftvärmepump, extra plus för låga driftkostnader.
Bekvämt gångavstånd till Gyllebosjön. Naturen utgör här en underbar granne som både erbjuder lugn och ro men även inbjuder till aktiviteter - vad passar dig? Här finns möjligheter till bad, fiske, skridskoåkning och promenader i den vackra bokskogen. Vid badplatsen finns bryggor, hopptorn, omklädningsrum och grillplats.

Rumsbeskrivning

HALL:
Vi kommer in i en central hall som leder oss vidare till sovrummen, badrummet och gången mot kök och allrum.

BADRUM:
Harmoniska färger. Här finns handfat, wc och dusch. Golvvärme ger skön komfort.

KÖK:
Läckert kök från 2014 med ett snyggt klinker golv, skönt med golvvärme för frusna tår. Bra förvaringsmöjligheter och matplats i öppen planlösning, utrustningen består av spis, spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin.  

ALLRUM
Härligt allrum med en sprakande kamin som höjer både mysfaktorn och värmen.

SOVRUM
Det finns tre sovrum varav ett större med klädkammare.

TVÄTTSTUGA:
Praktisk tvättstuga med gott om förvaringsmöjligheter och bänkskiva för att förenkla vardagsbestyren. Varmvattenberedare från 2014. Utgång till insynsskyddad uteplats.

Arbetsboden (på hjul) ingår ej i köpet.

Renovering och underhåll

2021 Växthus
2020 Nytt förråd (Isolerat, värme och vatten finns)
2019 Byggt trädäck på baksidan
2017 Renoverat lilla sovrummet (grön och vit tapet)
2014 Nytt kök
         Installerat kamin
         Ny varmvattenberedare
         Ny badrumsinredning
         Tilläggsisolerat bjälklaget i sovrummet

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Danska smörrebröd hos Tina på Bullen & Bönan m.m.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea100 Kvm
Tomtarea1095 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår2000
Byggnadsår kommentarTillbyggnadsår 2008, ca 50 kvm
FasadTräpanel
TakPlåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnPlintar
Fönster2-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten & avlopp via samfällighet
UppvärmningElelement, golvvärme, luft/luftvärmepump och kamin
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 290 000
Tomt258 000
Totalt1 548 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

Värme2 000 kr/år
El24 238 kr/år
Sotning538 kr/år
Samfällighet5 600 kr/år
Renhållning1 426 kr/år
Försäkring5 724 kr/år
Total driftkostnad39 526 kr/år
DriftkommentarVärmekostnaden avser 4 kubik ved.
Läckert golv!
Kontor/sovrum
Sovrum
Vacker trädgård
Entré
Fint kök från 2014
Hall mot kök och allrum
Matplats i öppen planlösning
Allrum
Sovrum
Praktisk tvättstuga
Badrummet
Stora sovrummet
Insynsskyddad uteplats på baksidan
Växthus
Underbar uteplats!
Praktiskt förråd
Vilket läge!
Planritning