Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 195 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

2022-05-25 16:30
Visningsanmälan krävs!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningFrörum 14:3
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Pris2 195 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1-plan med sovloft
HissNej
Driftkostnad35 175 kr/år
EnergiklassC

Charmig, gedigen och trivsam skånelänga

Frörum 1403 | Skåne-Tranås

Norr om Tomelilla ligger denna välskötta skånelänga på bra pendlingsläge med en vacker inramning av åkrar, träd och ängar. Bakom en vit mexitegelfasad gömmer sig ett charmigt och trivsamt hem med modernt kök, stort allrum, fint kaklat och renoverat badrum samt ett underbart inglasat uterum.
Bostaden har genomgått stora renoveringar sedan 2007. För dig som vill hyra ut en del av bostaden eller ha generationsboende finns den möjligheten, här finns två kök och två badrum.
Jordvärme och två eldstäder ger bostaden en trygg och bra uppvärmning.
Utöver själva bostaden finner vi ett uthus med dubbelgarage, en perfekt plats för både er hobby, förvaring eller redskapen.
I den stora trädgården finns bra lekytor för barn och utmärkta möjligheter till odling om man så önskar.
Välkomna till Österlen - här bor ni med närhet till såväl kritvita stränder, härlig natur, mjukt formade slätter som till Tomelilla för skolor, handel samt goda kommunikationer.

Renovering och underhåll

2007 Installerat 3-kammarbrunn 
2008 Plattläggning av terrass
         Installation av ny elcentral + nya ledningar
         Parkett i stora vardagsrummet
2009 Installation av jordvärme
2009/10 Installation av nya fönster
2010 Nytt plåttak
2011 Tilläggsisolerat vinden
2011 Renoverat lilla badrummet
2015 Nytt kök 
         Ombyggnad och lagt vattenburen golvvärme i kök, hall och badrum med dusch och bastu. 
2016 Nybyggnad uterum med elslinga i golvet
         Parkering
2017 Ombyggnad del av förråd till dubbelgarage

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Boarea182 Kvm
Biarea39 Kvm
Tomtarea4927 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med sovloft
Byggnadsår1909
FasadMexitegel
TakPlåt
StommeLersten
BjälklagBetong och trä
GrundläggnBetong, torpargrund och liten källare
Murstock2 st
Fönster2-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningJordvärme
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 652 000
Tomt285 000
Totalt1 937 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El24 500 kr/år
Vatten/Avlopp1 038 kr/år
Sotning869 kr/år
Renhållning1 768 kr/år
Försäkring7 000 kr/år
Total driftkostnad35 175 kr/år
Uterum
Trivsamt rum med plats för familjen och vännerna
Allrum med matplats och kamin
Från uterummet kommer vi in till köket
Hall från kök mot badrum och allrum
Uppgång till sovloftet
Sovloft
Badrum
Härligt med bastu och dusch
Hall
Badrum
Tvättrum
Kök
Kök
Allrum
Sovrum
Sovrum
Bra med dubbelgarage!
Planlösning
Översiktlig karta