PRIS
6 950 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningFULLTOFTA 25:7 och 25:4
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris6 950 000 kr
Byggnadsår1950 och 1981
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad48 074 kr/år
EnergiklassC

Stor lyxig bostad och stora verksamhetslokaler

Fågeltofta 2504 | Skåne-Tranås

Vill ni bo näst intill gratis i en unikt, fint renoverad och påkostad bostad samt på ett naturskönt läge så kan ni inte komma mycket närmare.
Här har vi den perfekta fastigheten för dig som värdesätter väl tilltagna utrymmen och möjligheten att kombinera arbete och fritid på ett unikt sätt. Läget är angenämt, en lantlig känsla infinner sig samtidigt som vi endast befinner oss nära allfartsvägar och goda kommunikationer. Trädgården är stor och härlig, en perfekt oas för sociala sammankomster, den trädgårdsintresserade eller barnens lek. En helt unik uppvärmd relaxstuga för ett skönt spabad, eller varför inte den optimala avstressningen med ett glas gott och med hänförande utsikt över landskapet finns också i trädgården.
Den stora villan är i ett fantastiskt skick med nytt tak, ny puts, ny stor solcellsanläggning och har en utrustningsnivå som tillfredsställer de flesta
Husets entréplan har på senare år renoverats med påkostade material där både tidstypiska detaljer och moderna faciliteter samsas i harmoni. De luftiga och ljusa rummen i entréplan är främst ägnat åt umgänge med kök, matplats och två sällskapsrum som smälter naturligt in i varandra. I rummen syns fina attribut från både förr och nu såsom tegelgolv, profilerade listverk, genomgående parkettgolv, ekdörrar, eldstad och infällda belysningspunkter Det fina köket är en dröm för den matlagningsintresserade med exklusiva materialval och härliga arbetsytor. På entréplan finns även ett sovrum och ett praktiskt badrum med duschplats klätt i kakel och klinker. En trappa upp finner vi ett nyrenoverat våningsplan med enhetliga golv, ljus och fin färgsättning och infällda belysningspunkter. Här finner vi ytterligare två sovrum, ett avdelbart och generöst allrum, kontor/barnrum och ett professionellt renoverat badrum i harmonisk och modern färgsättning. En fräsch och fin källare med god takhöjd bjuder på en funktionell tvättstuga och även otroligt bra förutsättningar för förråd, hemmakontor/verksamhet hemifrån, eller "tonårslya"
Rejäl uthusbyggnad som ger fina intäkter med minimal arbetsinsats, en lägenhet och förrådshotell ger idag ca 300 000 kr i intäkter dessutom finns ett komplett restaurangkök, flera stora garage och ytterligare förrådsutrymmen som ägaren disponerar själv. Med detta uthyrt så kan intäkterna dubblas, vad tycks om boendeintäkter?
Ett boende som passar er med krav på livskvalité och som söker en kombination av högklassigt boende, vinstdrivande verksamhet och möjlighet för gäster och familj med optimal bekvämlighet, fridfull tillvaro och trivsel. Välkomna!

Planbeskrivning

Entréplan

Entréhall med gott om plats för att hänga av ytterkläder och skor samt plats lämpliga möbler. På golvet ligger ett vackert och praktiskt tegelgolv, väggarna är ljusa och allt belyses av infällda spottar
Köket skapar en fin social yta där man lätt håller igång konversationen över köksön. Den lantliga köksinredningen är från Ikea med stilrena vita luckor och bänkskivor i granit. Utrustningen består av gasspis, två inbyggnadsugnar, diskmaskin samt inbyggda kyl och frys. Som ett extra plus finns ett stort skafferi i anslutning. Enhetligt parkettgolv i oljad ek från Kärhs, fina ekdörrar och infälld spotbelysning följer oss genom hela våningsplanet.
Tack vare den öppna planlösningen glider man lätt vidare både mot vardagsrum, matrum och biblioteket. Rummen bjuder på generösa ytor och fint ljusinsläpp tack vare smart planerad fönstersättning, stora glaspartier mot trädäcket och åkrarna samt mindre fönster mot gatusidan. När vädret så bjuder kan man öppna upp mot den generösa uteplatsen så att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Den optimalt placerade kaminen värmer gott om vinterhalvåret och skapar en extra mysfaktor. Här är gott om plats för socialt umgänge. Generös soffgrupp, stort matsalsbord och bekväma sittmöbler får lätt plats utan att det känns trångt.
Från köket leder en passage vidare mot sovrum, badrum och trapphall. I början av denna passage finns trappan till källarvåningen.
Sovrummet bjuder på utmärkt plats till dubbelsäng och garderober. Idag används det som kontor.
Badrummet i anslutning till sovrummet är helkaklat med mörkare klinkergolv och kakel i vit nyans Här hittar vi wc, dubbla vaskar i kommod, dusch och handdukstork

Övre plan

Även här finner vi enhetligt parkettgolv, fina ekdörrar, ljusa väggar och infälld spotbelysning
Vi kommer upp till ett otroligt ljust och luftigt allrum, rikligt med fönster åt både norr och söder skänker oss härlig utsikt. Detta rum kan med fördel delas av om behovet av fler rum finns alternativt som ett lyxigt kontor, där risken dock finns att man blir lite väl distraherad av utsikten.
På detta våningsplan hittar vi även ytterligare två sovrum i mycket generösa storlekar den ena med utgång till stor balkong under tak i västerläge samt ett mindre rum, perfekt som barnrum eller klädkammare. Som kronan på verket finns badrummet som är nyrenoverat och modernt färgsatt med helkaklat klinkergolv och kakel i grå nyans med stenskiftningar. Utrustat med dusch, toa, vask i kommod och handdukstork. Ljust och fint med två fönster.

Källarplan

Fräsch källare med bra takhöjd.
Hall med intilliggande kallförråd och passage mot trappan upp till garaget. Intill finns tvättstuga som har tvättmaskin och torktumlare i bra arbetshöjd, vask, förvaringsskåp samt fina arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Även en generös duschplats, perfekt för husdjuren. Källaren erbjuder även flera förråd, pannrum och två rum som är perfekta som hobbyrum eller kanske som en tonårslya  

Garage

Nyrenoverat garage med praktiskt klinkergolv och en 22 kw laddare till elbil

Relaxstuga

Unik isolerad stuga på ca 50 kvm med värmepump, stort spabad samt pentry med både kaffemaskin och kyl/frys med inbyggd ismaskin. Soldäck på bästa läge med betagande utsikt över åkrar och mjukt formade kullar  

Trädgård

Stort upphöjt trädäck i väster och söderläge som delvis skyddas av en rejäl markis Lättskött trädgård med mestadels gräsmatta ser servas av en robotgräsklippare. 

Verksamhetsbyggnad

Välskötta byggnader som ligger på egen fastighet, uthyrningsbar area ca 450 kvm med för nuvarande totala hyresintäkter om ca 300.000 kr/ år Uthyrningen omfattar ett 30 tal förråd samt en stor enrumslägenhet på ca 50 kvm dessutom finns ännu mer uthyrningsbart förrådsutrymmen samt ett komplett restaurangkök för t.ex. cateringverksamhet och fyra stora garage. Här finns alla möjligheter, fortsätta och utveckla uthyrningsverksamheten eller disponera ytorna för egen verksamhet. Lokalerna värms upp med luft/luft värmepumpar, larm finns i lokalerna. Stora ytor för parkering.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Skåne Tranås

Den charmiga byn Skåne Tranås ligger utmed riksväg 19 mellan Ystad och Kristianstad. I byns pittoreska centrum finns ett kullerstensbelagt torg omgivet av butiker och kafé. Byn har också gjort sig känd för den populära och omskrivna restaurangen Daniel Berlins Krog. Ytterligare en omskriven verksamhet är Österlens Chokladfabrik - väl värd ett besök. I den stora och välsorterade handelsträdgården hittar du allt för din trädgård.  Dessutom ligger Skåne Tranås strategiskt när det gäller att fånga in allt det vackra som Österlen erbjuder av natur- och kulturupplevelser.

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3
Biarea100 Kvm
Tomtarea2865 Kvm
Lokalyta450 Kvm
Boarea265 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1950 och 1981
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockPlåt
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber i alla byggnaderna

Taxeringsvärde

Byggnad2 398 000
Tomt630 000
Totalt3 028 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El32 324 kr/år
Vatten/Avlopp8 000 kr/år
Renhållning1 750 kr/år
Försäkring6 000 kr/år
Total driftkostnad48 074 kr/år
DriftkommentarKostnaderna före installation av solceller
DJI_0951
DJI_0038
Kök
Badrum
Matrum
Mysigt
Vardagsrum
Kontor/Sovrum
Hall
Badrum
Skönt
Hall
Matrum
Kök
Skafferi
Kök
Badrum
Bibliotek
Bibliotek
Kök
Kök
Matrum
Sovrum
Kontor/Barnrum
Allrum
Badrum
Badrum
Sovrum
Allrum
Tvättstuga
Hobbyrum
Hobbyrum/ Ungdomsrum
Hall i källare
Förråd/Klädkammare
Garage
Garage
Relaxstuga
Relaxstuga
Relaxstuga
Relaxstuga
Relaxstuga
Relaxstuga
Restaurangkök
Restaurangkök
Garage
Förråd
Förråd
Förråd
Förråd
Relaxstuga
Uteplats relax
Förråd/garage och lägenhet
Förrådshus
Välkomna
DJI_0063
DJI_0035
DJI_0060
Förråd/garage och lägenhet
Trädgårdssida
Uteplats
Relaxstuga
Relaxstuga
Planskiss
Planskiss
Planskiss