PRIS
4 950 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Inga planerade visningar

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTallen 14
Antal rum1 ett 100 tal
Pris4 950 000 kr
Byggnadsår1969
Byggnadstyp2 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad935 000 kr/år

Välagården

Fabriksgatan 22 | Tomelilla

En av Tomelillas klassiska byggnader är nu möjlig att förvärva. Med ett 100 tal rum på 6900 kvm lokalarea och 15000 kvm tomt finns stora möjligheter, tillika får man ett attraktivt och centrumnära läge med goda skyltmöjligheter ut emot en genomfartsled. Delar är i dag uthyrda medan stora delar kan disponeras av ny ägare. Goda möjligheter finns för ny ägare att i de icke uthyrda lokalerna bedriva liknande verksamhet som idag eller annan verksamhet, t.ex. bostäder genom att få beviljat en ny detaljplan

Ytor och hyror m.m

Internt inom kommunen
Vård och omsorg disponerar 1035 kvm kontor/lager samt 142 kvm till omklädning och 90 kvm som bårhus. Hyra om 363.900 kr/år

Externa hyresgäster
Distriktsveterinärerna disponerar 361 kvm och Förskolan disponerar 500 kvm.
Årshyra för dessa 635.500 kr.

Uthyrningen är inte belagd med moms.

Stora delar av området har hårdgjorda och asfalterade ytor med ett 70 tal parkeringsplatser.
Byggnaderna har löpande underhållits och uppdaterats, bland annat så en ny hydraulisk hiss installerats (garanti till 2022) samt så har papptaket bytts och taksäkerhet installerats under de senaste åren.  

Detaljplanen medger så kallat allmänt ändamål, beviljade bygglov finns för de verksamheter som bedrivs idag. Frågan om ändring av detaljplan har varit uppe hos säljaren tidigare, arbetet är inte fullföljt men ny ägare kan på egen bekostnad begära ändring av detaljplanen.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum1 ett 100 tal
Tomtarea15424 Kvm
Lokalyta6932 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp2 ½ plan med källare
Byggnadsår1969
FasadTegel
TakTakpannor och papp
PlåtarbMålad plåt
StommeLättbetong
BjälklagBetong
GrundläggnKällare, krypgrund
GrundmurBetong
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

År2013
Kod823

Driftkostnad

Värme530 000 kr/år
El167 000 kr/år
Vatten/Avlopp100 000 kr/år
Renhållning30 000 kr/år
Försäkring67 000 kr/år
Övrigt41 000 kr/år
Total driftkostnad935 000 kr/år
DriftkommentarAv kostnaden för värme och vatten debiteras idag ca 90.000 kr vidare till grannfastigheten. Övrigt avser brand och bevakning.
Uppehållsrum
Rum
Toalett
Uppehållsrum
Toalett
Rum
Rum
Dusch
Uppehållsrum
Uppehållsrum
Uppehållsrum
Korridor
Korridor
Avdelningskök
Storkök
Storkök
Trapphus med hiss
Trapphus
Källare
Källare
Behandlingsrum
Balkong
Behandlingsrum
Balkong
Utsikt över parken
Vind
Parkering
Park
Parkeringssida
Parkeringssida
Västra flygeln
Östra flygeln
Parksida
Entré
Gatusida
Gatusida
Friliggande parkering
Översiktsbild
Översiktsbild
Översiktsbild
Översiktsbild
Översiktsbild
Översiktlig karta