Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 650 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-04-12 11:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTomelilla Everöd 6:36
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris1 650 000 kr
Byggnadsår1954
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad26 575 kr/år
EnergiklassD

Villa med stort garage på fritt och lantligt läge

Everöd 636 | Tomelilla

Med härliga och öppna vyer finns nu denna villa redo för nya ägare! Söker ni efter ett väl underhållet hus med bra garage, då finner ni detta här. Bostaden har en genomtänkt planlösning med ljusa och luftiga rum som ger en välkomnande känsla. Här finns tre stora sovrum, stort vardagsrum och ett trivsamt kök samt en gediget byggd glasveranda där man gärna blir sittande dagen lång, året runt. Källare under hela huset med flera förvaringsutrymmen, tvättstuga och ett bra samt nytt värmesystem som borgar för låga driftskostnader. Stort garage och biluppställningsplats för flera bilar. Välkomna till den lilla byn Everöd här bor man med närhet till såväl härlig natur, mjukt formade slätter som
till Tomelilla för skolor, handel samt pendling.

Planbeskrivning

NEDRE PLAN
Veranda
Vi välkomnas in i en ljus isolerad glasveranda med både el golvvärme och element till det vattenburna systemet
Hall
Trapphall med högt i tak, laminatgolv och bra avhängnings och förvaringsmöjligheter. Uppgång till ovanvåning samt nedgång till källare med trädgårdsutgång
Kök
Ett mycket vackert kök med bra matplats, nya luckor och öppet mot vardagsrum. Spis, spisfläkt och kyl/frys.
Vardagsrum
Generöst vardagsrum med vackert golv. Bra med plats både för soffarrangemanget och matsalsbordet
Badrum
Ljust och fint med vackert kakel, inmurat badkar och ett fönster blir detta badrum ovanligt trivsamt. Utrustning toa, vask och badkar

ÖVRE PLAN
Hall
Via en svängd trappa kommer vi upp i en hall med utsikt över slätten. Härifrån når vi alla sovrummen samt bra förvaring, ett större utrymme som är lämpligt som toa, tidigare har här funnits ett tvättställ.
Sovrum 
Tre rogivande sovrum med garderober.

KÄLLARE
Fräsch och torr källare. Hall nedanför trappan med förvaring som öppnar upp sig i ett stort hobbyrum. Tvättstuga med tvättmaskin och dusch samt bra arbetsytor. Ett förråd/hobbyrum som idag används som verkstad. Fräscht pannrum med luft/vatten panna från Nibe av årsmodell 2019.

Övrigt

Stort garage på ca 7,5X8,5 meter, gjuten platta och nyare plåttak och stor hårdgjord yta för fordon.

Egen vatten, kontrollerat utan anmärkning, kommunalt finns indraget på tomten dock inte inkopplat.
Godkänt avlopp genom trekammarbrunn och infiltration, anlagt ca 2015.

Nya fönster ca 2010 och ny värmepump 2019

 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea124 Kvm
Tomtarea1200 Kvm
Biarea64 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1954
FasadTegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockI bruk under 2019
Fönster3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber finns i tomtgräns

Taxeringsvärde

Byggnad739 000
Tomt160 000
Totalt899 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El19 730 kr/år
Vatten/Avlopp1 000 kr/år
Renhållning1 655 kr/år
Försäkring4 190 kr/år
Total driftkostnad26 575 kr/år
Kök
Glasveranda
Sovrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Veranda
Badrum
Hall
Hall
Hall
Trapphall
Sovrum
Bra trappa
Sovrum
Källare
Garage
Källare
Gårdssida
Garage
Garage
Gatusida
Entré
Planskiss övre plan
Planskiss entréplan
Planskiss källare