Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 400 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTomelilla Everöd 13:34
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 400 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad27 409 kr/år

Trivsam skånelänga med pool och stort garage

Everöd 1334 | Tomelilla

Några kilometer utanför Tomelilla ligger denna välskötta skånelänga med pool och stort garage alldeles förtjusande med en vacker inramning av åkrar, träd och ängar. Bakom en rödmålad fasad gömmer sig ett charmigt och trivsamt hem med stora sociala ytor, trivsamt kök med vedspis, ett underbart inglasat uterum med access till ljuvligt pooldäck och flera möjliga sovrum. Bostaden har renoverades och byggt tills löpande, till ett perfekt skick, bara att flytta direkt in, härligt! Två luft/luftvärmepumpar och kamin ger bostaden en trygg och bra uppvärmning.
I den stora trädgården finns bra lekytor för barn och utmärkta möjligheter till odling om man så önskar.
Utöver själva bostaden finner vi ett delvis isolerat uthus samt ett rymligt garage med elportar, en perfekt plats för både er hobby, verksamheten eller redskapen.
Välkomna till den lilla byn Everöd här bor man med närhet till såväl härlig natur, mjukt formade slätter som till Tomelilla för skolor, handel samt goda kommunikationer

Planbeskrivning

Nedre plan
Som en traditionell skånelänga brukar vara så är det lägre i tak, vid en mätpunkt 1,90 meter underkant bjälke. Observera att det kan finnas punkter som är lägre, är takhöjden av väsentlig betydelse för köparen uppmanas han att själv uppta en mätning.
HALL:
Från gatusidan äntrar vi en praktisk entré med bra avhängningsmöjligheter och förvaring i flera garderober, härifrån kommer vi vidare in i köket
KÖK:
Direkt när man kliver in i köket upplever man hemmets signum, vita rappade väggar, synliga bjälkar och vackra golv är några av dem. Fräscht kök med vitmålad inredning, snygg bänkskiva och generös matplats samt ett smycke i en fin vedspis Utrustningen består av häll, fläkt i kåpa, ugn (2018), diskmaskin (2017) samt kyl/frys. Bra matplats med betagande utsikt över både gata och trädgård. Här finner vi även trappan till ovanvåningen, här fastnar man lätt både vid frukost och en regnig sommardag.
VARDAGSRUM:
Trivsamt rum med ett smycke i form av en kamin vid rummets kortända en del av rummet känns extra rymligt med öppet i nock. I anslutning finner vi en liten hall som tjänar som ingång från trädgårdssidan.
BADRUM:
Perfekt badrum med kakel och klinker samt ett litet fönster, utrustningen består av toa, vask och dusch.
ALLRUM:
Tillbaka genom köket finner vi ett mysigt och ljust rum som gjort för en god bok eller lekrum
SOVRUM:
I anslutning finner vi ett mindre sovrum.
GROVENTRÉ/ALLRUM:
Ett rum som idag tjänar som tvättstuga samt groventré från uterummet.
SOVRUM:
Trivsamt sovrum med härlig utsikt över poolen, skönt att vakna till.
UTERUM:
Stort inglasat uterum på närmare 25 kvm med utgång till generöst trädäck på bästa solläge och med en härlig nyrenoverad pool. här fastnar man lätt närhelst man vill ha en avslappnade oas.

Övre Plan
ALLRUM
Stort rum med kupa både mot gatan och trädgården perfekt lekrum, kontor eller extra tv-rum.
SOVRUM:
Trivsamt sovrum med kupa samt utsikt ner mot vardagsrummet.
VIND
Mindre vindsrum för förvaring.

 

Övrigt

Stort dubbelgarage med två elmanövrerade portar, perfekt för hobby eller verksamhet
Friggebod där en del är isolerad, perfekt för trädgårdsredskap och förvaring.
Poolen har fått nytt filter och pump

Trädgårdstomt med uppväxt insynsskyddande häck.

Snabbt tillträde är möjligt.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea101 Kvm
Tomtarea1764 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1909
FasadTräpanel
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel, lersten och leca
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
MurstockMurad
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten, enskilt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber på gång

Taxeringsvärde

Byggnad624 000
Tomt204 000
Totalt828 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El22 000 kr/år
Vatten/Avlopp2 983 kr/år
Sotning726 kr/år
Renhållning1 700 kr/år
Total driftkostnad27 409 kr/år
Uterum
Kök
Badrum
Vardagsrum
Entré vardagsrum
Kök
Matplats
Matplats
Entré
Allrum
Sovrum
Groventré/Allrum
Groventré/Tvättstuga
Sovrum
Pool
Uterum
Allrum
Skön uteplats
Sovrum
Trädgårdssida
Vackra vyer
Gatusida
Skön uteplats
Vackert
Vackert
Gatusida
Gatusida
Vackra vyer
Garage
Garage
Uthus/Garage
Garage
Planskiss
Planskiss