PRIS
2 300 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2024-04-23 17:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTorsken 26
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum4-5
Pris2 300 000 kr
Byggnadsår1961
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad39 154 kr/år
EnergiklassC

Stabil och nyrenoverat i Tomelilla

Eriksgatan 2 | Tomelilla

Här möter charmen av ett 60-talshus moderniseringen i skön harmoni! Vi möts av en villa som genomgått stora renoveringar så som uppvärmningssystem, ovanvåning samt tak, fönster och dörrar och badrum. När du kliver in möts du av en smakfullt renoverad hall med lite plats för avhängning, en halvtrappa upp till kommer vi till entréplanets hall. Vidare till vardagsrummet där både matplats och soffgrupp smidigt får plats. Härifrån tar du dig också ut till det inglasade uterummet, perfekt för avkoppling och sociala stunder näst intill året runt. Ett välhållet kök vars charm går tillbaka till husets begynnelse, bjuder in till kulinariska äventyr med moderna bekvämligheter. Det nyrenoverade, modernt färgsatta och helkaklade badrummet är utrustat med dusch, dessutom har vi två rogivande sovrum på entréplan
På den nyrenoverade ovanvåningen finner du ytterligare två generösa sovrum samt ett allrum och en extra toalett för bekvämlighetens skull. Källaren erbjuder utrymme för praktiskt ändamål med en nyrenoverad välutrustad tvättstuga/badrum med all nödvändig utrustning, pannrum och förrådsutrymmen men även utrymmen för hobby i ett allrum. Om ungdomen behöver det lilla privata så passar källaren utmärkt för det, sovrum, badrum och egen ingång, perfekt!
Till bostaden hör en barnvänlig, rogivande och väl inhägnad tomt. Sist men inte minst finns ett vidbyggt garage som du öppnar med fjärrkontroll
Varmt välkomna till Eriksgatan 2, där historiens charm möter modern bekvämlighet.

Planbeskrivning

Detta hem upplevs som ljust och välkomnande med fina materialval såsom vackra golv, nya vita innerdörrar, fönsterbänkar i stenmaterial, ny VA och ny el

Entréplan
Via den pampigt snygg entrédörren kliver vi in i en liten trapphall, härifrån får vi ta några steg i den stabila stentrappan upp till entréplan och dess hall med bra avhängningsmöjligheter, badrummet finner vi i direkt anslutning.
Badrummet är smakfullt nyrenoverat och utrustningen består av wc, handfat i kommod, dusch, golvvärme och handukstork
Fint, välhållet och praktiskt kök med en liten matplats med härligt ljusinsläpp och utsikt. Utrustningen består av diskmaskin, spis, köksfläkt samt kyl, I källaren har vi frysen.
Perfekt med två möjliga sovrum på entréplan. Vardagsrum och matrum med fönster i tre väderstreck och snyggt parkettgolv och utgång till nyrenoverat uterum och trädgård - tillsammans sträcker de sig över hela husets längd.

Övre plan
Trappan i hallen leder oss upp, på vägen finner vi ett vackert smidesräcke och vilsteg med vackert mönstrat golv. Hela ovanvåningen är nyrenoverad Vi kommer upp i ett allrum som passar utmärkt som lekhörna eller kontor, härifrån når vi båda de generösa gavelsovrummen och även toa nås härifrån.

Källare
Källaren når vi direkt från entrén eller från trädgårdssidan. I källaren finner vi en helkaklad fullutrustad tvättstuga med badrumsdel där utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, grovvask, toa och dusch, Intill finns hobbyrummet som även passar utmärkt som ytterligare sovrum, hemmakontor eller för enklare verksamhet Här finns även pannrummet med panna och verkstad samt förrådsutrymmen. Med lite fantasi och ombyggnad så kan man tänka sig att bygga till ett kök o allrum i det stora förrådet och vips har man kanske en uthyrningsbar lägenhet.

Övrigt/Renoveringar

Vidbyggt garage med elmanövrerad port.
Friggebod för förvaring eller kanske någon hobby.
Växthus för odling, här finns även en egen vattenkälla för trädgårdsbevattning

Renoveringar sedan 2018
Nytt tak och ovanvåning, takstolarna är kvar allt annat är nytt.
Nytt uterum
Nytt värmesystem
Nya fönster och dörrar
Nyrenoverat badrum
Nyrenoverad tvättstuga
Ny el förutom centralen
Installerat fiber
med mera

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum4
Boarea125 Kvm
Biarea80 Kvm
Tomtarea593 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1961
FasadTegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeLättbetong
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
RadonMätning 2024-03-20, 55 bq/kbm
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad954 000
Tomt281 000
Totalt1 235 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

Värme13 756 kr/år
El16 385 kr/år
Vatten/Avlopp3 590 kr/år
Sotning456 kr/år
Renhållning1 436 kr/år
Försäkring3 531 kr/år
Total driftkostnad39 154 kr/år
Badrum
Kök
Vardagsrum
Entré
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Kök
Matplats
Uterum
Vardagsrum
Matrum
Detalj
Hall
Allrum
Sovrum
Sovrum
Toa
Sovrum
Sovrum
Detalj
Tvättstuga
Tvättstuga/badrum
Källarentré
Hobbyrum
Förråd
Entré
Gatusida
Uteplats
Trädgårdssida
Uthus
Planskiss
Planskiss
Planskiss