Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 275 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2021-07-31 10:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSpindeln 3
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris2 275 000 kr
Byggnadsår1946
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad46 872 kr/år

Trivsamt renoverad villa med stort garage

Ekelingatan 15 | Tomelilla

Vid första steget in i denna gedigna 40-tals villa så slås man av den generösa takhöjden, de fina ytorna och den smakfulla renoveringen. Huset entréplan som byggt om och renoverat 2010 har kök i öppen planlösning med matrum och vardagsrum samt ett generöst badrum, renoverat 2015. Övre plan domineras av tre sovrum med och en praktisk toa. I källaren finner vi bra förvaringsutrymmen, tvättstuga samt trygg värmetillförsel med fjärrvärme. Ännu mer förvaringsutrymmet finner vi i ett stort garage byggt 2007, kanske något för er verksamhet eller platskrävande hobby. Huset har även försetts med nytt tak, nya fönster och fiberanslutning, perfekt för hemmaarbetet. Välskött utemiljö med lättskött trädgård, vacker singelbeläggning och rymlig uppfart är utmärkt för er med flera bilar i hushållet. Läget är perfekt, längs lugn återvändsgata med närhet till såväl centrum, skolor som goda kommunikationer. Välkomna på visning av denna välskötta, gedigna och trivsamma villa

Planbeskrivning

Entréplan 
Hall
Från gatusidan kliver vi in i en hall med den fina trappan till övre plan, härifrån når vi också badrummet, köket och vardagsrummet. Snyggt golv med skön golvvärme enhetligt mot kök och vardagsrum, nedgång till källaren

Badrum
Badrum med kakel och klinker i moderna toner. Badrummet renoverades 2015. Utrustningen består av wc, dubbelhandfat, och dusch  bakom  duschvägg. Golvet har el golvvärme inkopplingen återstår.

Vardagsrum och matrum
Både vardagsrum och matrum är ljusa och trivsamma rum med högt i tak och naturligt öppet mot köket samt med utgång till trädäcket. En värmande kamin förhöjer stämningen.

Kök
Ett kök med vacker träinredning och sobra färger. Perfekt arbetskök med generösa arbetsytor  Utrustningen består av köksfläkt (2010) häll, ugn och micro samtliga 2018, diskmaskin (2019) samt kyl och frys(2010). . 

Övre plan
Hall
Liten nätt hall som ger entré till övriga rum. En plats för en god bok eller kanske en liten skrivbordshörna, vackert trägolv.

Sovrum
Ett stort sovrum med ljusinsläpp från takkupan. Garderob

Sovrum
Ytterligare två generösa sovrum finns på övre plan – men här med ljusinsläpp från gavelfönster. Bra förvaring i garderober

Toalett
Skönt och praktiskt med en toalett på övre plan! Utrustad med wc samt litet handfat.

Källare
I källaren finner vi tvättstugan med nyare tvättmaskin(2018) samt torktumlare även pannrummet med nyare fjärrvärmeanläggning(2017) finns här dessutom stora utrymmen för förvaring eller utrymmeskrävande hobby. 

 

Övrigt

Stort garage och förråd på ca 6x7 meter, Isolerad platta med 100 mm samt rör mellan bostad och garage för framtida elanslutning m.m.

Trädgården genomgången med bland annat parkeringsplatser och singel under senare år

Avloppet ut mot gatan bytt kring 2005

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea774 Kvm
Boarea116 Kvm
Biarea85 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1946
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeLättbetong
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber Teleservice

Taxeringsvärde

Byggnad849 000
Tomt223 000
Totalt1 072 000
År1946
Kod220

Driftkostnad

Värme19 908 kr/år
El13 296 kr/år
Vatten/Avlopp7 080 kr/år
Sotning300 kr/år
Renhållning1 692 kr/år
Försäkring4 596 kr/år
Total driftkostnad46 872 kr/år
Badrum
Kök
Matplats
Entré
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Bra trappa
Sovrum
Allrum
Toa
Sovrum
Sovrum
Hall/Allrum
Garderob
Tvättstuga
Pannrum
Garage
Härlig uteplats
Uteplats
Trädgårdssida
Gatusida
Planskiss
Planskiss
Planskiss