Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 450 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningHägern 12
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris1 450 000 kr
Byggnadsår1937
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad29 620 kr/år
EnergiklassG

Gedigen villa på bästa läge i Tomelilla

Egnahemsgatan 3 | Tomelilla

Längs en lugn gata och med gångavstånd till centrum finner vi denna trivsamma bostad i en gedigen tegelvilla.
Utmärkt planlösning med stora rum, en trivsam och odlingsvänlig trädgård samt ett gediget garage, härligt!! Ovanvåningen har genomgått en totalrenovering med ett ytsmart badrum i vackert och modernt kakel och klinker samt två generösa sovrum. På entréplan finner vi ett vackert ljusgrått kök. Vardagsrum med plats för både sittgrupp och matgrupp, här går det även utmärkt att dela av och göra ett sovrum till. Rymlig källare med stor tvättstuga och gott om förråd. Utmärkt med nya fönster av hög kvalité samt nya VA stammar!
Här har du närheten till centrum och det serviceutbudet som Tomelilla erbjuder samt även mycket goda kommunikationer.

Planlösning

Nedre plan
HALL:
Stor, luftig och möblerbar hall med bra avhängningsmöjligheter, hallen har ett centralt läge i huset. Härifrån kommer vi vidare till kök, allrum, toa och ovanvåningen samt även källaren.

KÖK:
Välplanerat med bra arbetsytor och mycket förvaringsutrymme. Utrustningen består av, äldre fläkt och spis, kyl/ frys. Bra planlösning med stora ytor för avställning och en utmärkt matplats med utsikt över trädgården.

VARDAGSRUM:
Rymligt och trivsamt med fönster i två väderstreck,vilket ger ett härligt ljus i rummet. Vid fönsterbytet så har dörr mot framtida trädeck installerats, bygglov finns!

ALLRUM:
Även detta rum har fönster i två väderstreck och det ger ett bra flyt i planlösningen på bottenvåningen. Utmärkt som matrum eller sovrum

TOALETT:
Ny toalett (2015), handfat och plastmatta på golvet.

Övre plan
HALL:
På en fin trappa passerar vi en vacker tegelvägg och når övre plan som totalrenoverats ända ut till takstolarna. här finner vi nu ett våningsplan med genomgående golv som skapar enhetlighet samt trivsam spotbelysning

SOVRUM:
Mysigt sovrum med fönster i två väderstreck

SOVRUM:
Härligt gavelrum med möjlighet att bygga klädkammare.

BADRUM:
Ytsmart badrum som rymmer både badkar, dusch, toa och vask samt goda förvaringsmöjligheter, allt inklätt med snyggt kakel och klinker i harmoniskt färgsättning.

Källare
Är allmänt i behov av uppfräschning samt ev dränering. 

TVÄTTSTUGA:
Rymlig tvättstuga, utrustningen består av tvättmaskin och vask.

PANNRUM:
Här finner vi det gamla pannrummet i dag mest förvaring. Ledningarna till det vattenburna systemet finns kvar i hela huset om man vill nyttja det vattenburna systemet igen.

HOBBYRUM:
Perfekt för förvaring eller någon hobby

MATKÄLLARE:
Praktisk matkällare med hyllor för förvaring. 

Övrigt

Gediget murat garage.

Lättskött trädgård, perfekt för lek och bus och för dina odlingar.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea752 Kvm
Boarea113 Kvm
Biarea67 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1937
FasadTegel
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockEj i bruk, insatsrör
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt
UppvärmningLuft/luft värmepump, radiatorer. Vattenburet system finns dock ej i bruk
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad570 000
Tomt221 000
Totalt791 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El16 500 kr/år
Vatten/Avlopp5 130 kr/år
Renhållning1 700 kr/år
Försäkring6 290 kr/år
Total driftkostnad29 620 kr/år
Badrum
Kök
Vardagsrum
Allrum
Allrum
Kök
Kök
Toalett
Hall
Hall
Vackert
Detalj
Detalj
Ovanvåning
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Trädgårdssida
Planskiss
Planskiss
Planskiss