Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 895 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 850 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2020-10-22 14:39
Budgivare 3: 1 850 000 kr

2020-10-21 19:47
Budgivare 2: 1 700 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSkytten 9
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Pris1 895 000 kr
Byggnadsår1972
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad49 178 kr/år

Välskött villa med stor carport på Dalgatan!

Dalgatan 30 | Tomelilla

Bostad på bästa läge, ett stenkast till Tomelilla centrum samtidigt som man har skogen som nära granne. I det rymliga och ljusa vardagsrummet finns gott om plats för både familj och gäster. Vidare finns hela fyra sovrum, allrum, ett badrum och två toaletter - en på varje plan.
I tillbyggnaden finner du ett stort rum med en värmande kamin, vikdörrar för att kunna öppna upp mot uteplatsen och trädgården en härligt varm dag - njutfullt!
Trivsam grönskande gräsmatta och trädgård där man gärna sitter och njuter på altanen långt ut på kvällskvisten. Rymlig carport med plats för både bil, redskap och cyklar.
Välkomna på visning!

Planlösning

Tillbyggnad: Vi kliver in i ett öppet och härligt rum med mycket ljusinsläpp från vikdörrarna som leder dig ut till altanen. Klinker med golvvärme och kamin. Ingång till köket och tvättstugan. Från tillbyggnaden finns dörr ut till carporten.

Kök: Massivt kök och laminatgolv. Vitvarorna består av kyl, frys, diskmaskin och ugn med dubbla ugnar. Vitvarorna byttes 2014 och nya fönster sattes in 2013.

Genom ytterdörren möts du av en stor välkomnande hall med praktisk klinkers på golvet.
Från hallen når du entréplans alla rum och här finns även trappan upp till ovanvåningen.

Vardagsrum: Stort rum med härligt ljusinsläpp, värmande pelletskamin och vackert parkettgolv. Balkongdörr som leder dig ut till trädgården. Nya fönster är beställda och tillfaller den som köper villan att sätta in!

Rum: Genom glasdörrar från vardagsrummet kommer du in i detta rum som kan användas till sovrum, kontor eller lekrum. Bara din fantasi sätter gränserna. Balkongdörr ut till trädgården - ett nytt fönster är beställt och tanken är att sätta igen dörren.

Sovrum: Laminatgolv, ljusgröna väggar och garderober. 

Gästtoalett: Läckert i originalutförande!  Handfat och wc (wc är utbytt)

Badrum: Renoverades för ca 6 år sedan med en snygg plastmatta. En garderob i hallen öppnades upp och blev ett praktiskt utrymme för en dusch! Utrustningen består av wc, handfat i kommod, badkar (äldre) och dusch.

Tvättstuga: Praktisk tvättstuga med tvättmaskin, grovvask och varmvattenberedare. Vidare från tvättstugan når man två rum som används som förråd. Från det innersta förrådet finns dörr ut till trädgården.

Ovanvåning:

Sovrum: Stort sovrum som kan delas av till två mindre.

Allrum: Stort allrum med kupa och laminatgolv. Här finns även en praktisk klädkammare.

Sovrum: med balkong i söderläge. Nytt balkongräcke från 2020. Laminatgolv.

Toalett. Mindre toalett med wc och kommod.

Renovering

2012  Installerat avfuktare i krypgrunden och lagt plast på marken
2013 Bytt vissa fönster
2014 Badrum
2014 Vitvaror köket
2015 Tillbyggnad av bostaden (gjort av fackmän) 
2015 Ny elcentral
2015 Pelletskamin
2016 Trädäck
2020 Nytt balkongräcke
2020 Nytt staket

OBS! Nya fönster till allrum och sovrum är beställda och ingår i affären.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Boarea196 Kvm
Biarea17.5 Kvm
Tomtarea1084 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1972
Byggnadsår kommentarTillbyggnadsår 2015
FasadMexitegel
TakTakpannor
StommeTrä och Siporex
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och gjuten platta
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt
UppvärmningOljefyllda element och golvvärme via elslinga
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 506 000
Tomt255 000
Totalt1 761 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme28 863 kr/år
Vatten/Avlopp7 000 kr/år
Sotning940 kr/år
Renhållning1 548 kr/år
Försäkring5 575 kr/år
Övrigt5 252 kr/år
Total driftkostnad49 178 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel och pellets. Övrigt avser bredband via Teleservice.
Härligt trädäck utanför tillbygget
Härligt rum med värmande kamin
Bara att krypa upp i soffan en regnig dag och njuta av vädret innifrån
Stor välkomnande hall
Kök
Matplats i köket
Vardagsrum med pelletskamin...
....och bra ljusinsläpp
Hallen leder dig till entréplanets alla rum
Badrum med både badkar och dusch - renoverat 2014
Sovrum
Rum
Toalett
Tvättstuga
Sovrum
Sovrum
Allrum i kupan
Balkong i söderläge
Toalett
Läckert!
Lättskött trädgård
För lata dagar i solen eller en mysig grillkväll
Välkomna på visning
Planritning
Planritning