Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 775 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Ring, SMS:a eller mejla till Leif för enskild visningstid, 0766-365912, leif@bostadida.se

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGabriel 15
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 775 000 kr
Byggnadsår1978
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad38 941 kr/år
EnergiklassD

Trivsam välskött villa med centralt läge

Byskillnadsgatan 12 | Tomelilla

Skicket, rymden, känslan - här vill man stanna! Bostaden överraskar med gott om utrymme för både barn och eller gäster. Sällskapsytor är prioriterat på entréplanet medan sovrummen finns på det privatare övre planet. Källaren huserar både ett mysigt allrum, tvättstuga och ett rejält förråd.
Trivselkänslan infinner sig omedelbart, ett exklusivt fullutrustat Ballingslövskök från 2017 som inbjuder till såväl bak- som matlagning. Härligt! Källaren har uppdaterats under 2019 och badrummet renoverades 2012.
Här bor du på en lugn gata mitt i ”stan” och har närhet till hela serviceutbudet och kommunikationerna. I den härligt lummiga och uppväxta innergården samsas plats för umgänge fint med grönskan, garageplats finns i den bredvidliggande gemensamhetsbyggnaden I denna hemtrevliga oas kommer man snabbt till ro och kan njuta och trivas. Välkomna till ett unikt boende där man både får det där ”lilla extra” och harmoni.

Planbeskrivning

En trivsam bostad som överlag har vackra trägolv, högt i tak och fina marmorbänkskivor
HALL
Vi kliver in i en ljus och stor hall i vinkel, bra förvaring och möjligheter till att hänga av sig, nytt golv 2017.  Härifrån når vi husets samtliga rum och trappan både ner till källarplan och till ovanvåningen. Mot köket finns ett mindre rum som idag används som klädkammare, även lämpligt som kontor eller barnrum

KÖK
Ljust exklusivt kök från Ballingslöv som med sina bra arbetsytor inbjuder för såväl bak- som matlagning. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, häll, fläkt, ugn, micro samt både kyl och frys. Nyrenoverat 2017.

VARDAGSRUM
Från hallen via ett stort valv kliver vi in i vardagsrummet. Ett ljust rum med stora fönster längs ena väggen, altandörr till uteplatsen och vacker parkett på golvet. Här får såväl soffan som matgruppen gott om plats. Ett rum för sociala sammanhang!

BADRUM
Fin inredning, klinkergolv och vinyltapet i ljus färgsättning med wc, vask i kommod och högskåp. Här finns gott om plats för att installera en dusch i framtiden.

Övre plan
HALL
Välplanerad hall med en liten kontors eller umgänges hörna.

SOVRUM
Tre stycken ljusa och fina sovrum varav ett är något större, bra förvaring och fin utsikt genom fönster.

BADRUM
Ljust badrum i harmoniska färger. Renoverat 2012 med våtrumsmatta, utrustningen består av badkar, wc och vask i kommod.

Källarplan
HALL
Stor möblerbar hall, perfekt för extra förvaring eller umgänge.

ALLRUM/GILLESTUGA
Härligt rum med snyggt klinkergolv och tapet på väggarna. Ett rum för vardagsmys eller varför inte ett ungdomsrum?!

HOBBYRUM
Stort rum för hobbyverksamheten, dörr ut mot trädgården.

TVÄTTSTUGA
Stort rum där tvätt hanteringen blir enkel. Utrustad med tvättmaskin, torktumlare och grovvask, bra möjligheter till att vika och sortera.

Övrigt

Härlig lite trädgårdstäppa med uteplats under markis, utgång till gemensam platsmark och garagelänga.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea150 Kvm
Biarea80 Kvm
Tomtarea167 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1978
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaMekanisk

Taxeringsvärde

Byggnad915 000
Tomt155 000
Totalt1 070 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El23 590 kr/år
Vatten/Avlopp8 104 kr/år
Samfällighet1 000 kr/år
Renhållning1 705 kr/år
Försäkring4 542 kr/år
Total driftkostnad38 941 kr/år
Kök
Allrum
Badrum
Vardagsrum
Detalj
Matplats
Detalj
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Sovrum
Hall
Badrum
Sovrum
Kontorshörna
Sovrum
Hall källare
Hall källare
Allrum
Tvättstuga
Sommarbild
Sommarbild
Sommarbild
Sommarbild
Trädgårdsida
Entré
Uteplats
Trädgårdssida
Liten nätt trädgård
Gatusida
Garage
Planskiss
Planskiss
Planskiss