PRIS
1 675 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningHägern 14
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 675 000 kr
Byggnadsår1983
ByggnadstypKedjehus
HissNej
Driftkostnad24 989 kr/år
EnergiklassE

Välplanerad villa på familjevänligt läge

Byggmästaregatan 9 | Tomelilla

Med stora, öppna ytor och bra ljusinsläpp är detta ett boende med hög trivselfaktor och stor potential för ett gott familjeliv många år framöver.
Planlösningen är flexibel för att utan svårigheter kunna skapa större sällskapsytor eller upp till fyra sovrum för den stora familjen. Vi finner även dubbla badrum och ett arbetskök med gott om utrymme för att förverkliga dina kulinariska ambitioner samt en generös matplats som blir en perfekt plats för att samla familj och vänner över en läcker måltid vid.
Dessutom finns fina utemiljöer med pergola och soliga uteplatser, goda odlingsmöjligheter och ett stort praktiskt garage.

På Byggmästaregatan bor ni i ett lugnt och grönskande villaområde med blandad bebyggelse samt med närhet till allt vad Tomelilla har att erbjuda, skolor, butiker, service och goda kommunikationer.
Välkomna på visning

Planbeskrivning

Vi välkomnas av en stenlagd framsida och en nyrenoverad hall som bjuder på avhängning direkt innanför dörren. Från hallen tar du dig direkt till de sociala delarna eller upp en våning via den barnvänliga trappan.

Men på vägen passerar vi bostadens hjärta, ett rymligt kök som är byggt i vinkel med mycket arbetsytor och i tidlöst utförande med vita släta luckor. Utrustningen består av spis och fläkt (2019) och kyl/frys (2020). Matplatsen har en given plats, här kan hela familjen samlas och passa på att njuta av det härliga ljuset samt den rogivande utsikten över den lugna gatan utanför.

Till vänster innanför entrén finner vi tvättstugan, praktiskt med grovvask och bra förvaring i skåp. Här finner vi även varmvattenberedaren samt en nyare tvättmaskin.

Vidare finner vi badrummet, på golvet ligger mörkare plastmatta och väggarna är ljusa. Utrustningen består av toalett, handfat, handukstork och dusch.

Vardagsrummet har med en lös vägg skärmats av för att skapa ett sovrum på entréplan, väggen kan med enkla medel tas bort för att skapa större social yta om man så önskar, perfekt med intakt och likadant parkettgolv och tak i båda rummen. Från vardagsrummet finner du en utgång till uteplatsen, här kan du njuta av solen från tidig morgon. Uteplatsen med nybyggd pergola känns privat och är den perfekta platsen när du vill flytta familjens middag ute, här ryms plats för grill, matbord och övrigt möblemang om så önskas. Trädgården är en lättskött oas för dig att njuta av!

Ovan trappan slås man av en härligt nyrenoverad känsla med enhetliga golv och en behaglig färgsättning, här möts man av ett allrum som med fördel kan användas som arbetsplats eller en läshörna. Rummet är med lätthet avdelbart från hallen om behovet av ytterligare sovrum finns. Kupan mot gatusidan skänker rummet ett behagligt ljus.

På övre plan finns förutom detta två bra sovrum av ungefär samma storlek. Båda rymmer med lätthet en dubbelsäng och tillhörande förvaringsmöbler samt skrivbord om så önskas. Snedtaket påminner om att det är en takvåning båda sovrummen har fönster på gaveln av huset.

Förutom rummens garderober finns en klädkammare för er klädförvaring.

Ovanvåningen erbjuder även ett generöst badrum i originalutförande med handfat, spegelskåp, toa och dusch, badrummet är härligt generöst i sin storlek, badkar och förvaringsmöbler får lätthet plats, takfönstret skänker skönt ljus.

Övrigt

Stort garage på drygt 9,5X4 meter med nyare garageport. 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea357 Kvm
Boarea126 Kvm
Biarea40 Kvm

Byggnad m.m.

ByggnadstypKedjehus
Byggnadsår1983
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningEl
Ventilation och kylaMekanisk

Taxeringsvärde

Byggnad984 000
Tomt212 000
Totalt1 196 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El12 575 kr/år
Vatten/Avlopp5 340 kr/år
Renhållning1 750 kr/år
Försäkring5 324 kr/år
Total driftkostnad24 989 kr/år
Allrum
Kök
Badrum
Entré
Trapphall
Hall
Sovrum
Sovrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats
Tvättstuga
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Klädkammare
Garage
Trädgårdssida
Gatusida
Pergola
Gatusida
Trädgårdssida
Gatusida
Planskiss
Planskiss