Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 595 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningHöken 9
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris1 595 000 kr
Byggnadsår1930
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad33 427 kr/år
EnergiklassD

Gedigen villa med garage i Tomelilla

Byggmästaregatan 8 | Tomelilla

Med gångavstånd till centrum finner vi denna gedigna och trivsamma bostad. Entréplan erbjuder hemtrevligt kök, matrum samt ett ljust och härligt allrum. På övre plan finner vi två sovrum, ett genomgångsrum/kontor och ett rymligt badrum. På källarplan finns bland annat tvättstuga, pelletspannan och förrådsrum. På tomten finner vi förutom insynsskyddad och mysig trädgård även garage för bilen och uterum.
Här bor ni bekvämt med närhet till allt vad Tomelilla har att erbjuda såsom skolverksamhet, service och goda kommunikationer. Dessutom med gångavstånd till både idrottsplats och skog. Välkomna!

Planbeskrivning

NEDRE PLAN

Via entrén kommer vi in i hallen. Från hallen når vi köket, toalett och nedgång till källaren. Hallen leder oss vidare till entrén mot gatan.

Köket är rymligt och välplanerat. Här finns spis, spisfläkt, kyl och frys. På golvet ligger ett laminatgolv (trägolv finns under). Från köket kommer vi in till ett ljust och trivsamt rum med fönster åt två väderstreck. Från rummet kommer vi vidare till allrummet. Här finns bra plats för både matsalsmöblemanget och soffgruppen. Vidare en hall med trappan som leder oss upp till ovanvåningen.

ÖVRE PLAN

Ovanvåningen är rymlig och här finns två sovrum, ett genomgångsrum/kontor och en stor klädkammare/förråd samt badrum. Badrummet är stort och här finns dusch, wc och kommod.

Garaget är ombyggt ca 1997-1999 med nya takstolar, betongplatta och ny el (3-fas finns).

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea127 Kvm
Biarea62 Kvm
Tomtarea782 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1930
FasadPuts
TakPlåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
MurstockInsatsrör
Fönster2-glas isoler från 2002
Vatten och avloppKommunalt
UppvärmningPellets
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber finns i gatan, ej indraget till fastigheten

Taxeringsvärde

Byggnad802 000
Tomt298 000
Totalt1 100 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

Värme15 000 kr/år
El8 724 kr/år
Vatten/Avlopp5 287 kr/år
Sotning600 kr/år
Renhållning1 654 kr/år
Försäkring2 162 kr/år
Total driftkostnad33 427 kr/år
Kök
Matplatsen i köket
Rum med trägolv
Allrum
Allrum
Toalett
Entré från gatusidan
Sovrum
Badrum
Sovrum
Tvättavdelning i källaren
Uterum
Lummig trädgård
Garage