PRIS
695 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2024-04-23 18:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2024-04-27 10:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris695 000 kr
Avgift/mån4 991 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband, Kabel-TV, Sophämtning, Bostadsrättsförsäkring
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Byggnadsår1966-1969
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning2 av 3
HissNej
Lgh nr19
Andelstal, ägande0.7058
Driftkostnad4 200 kr/år
EnergiklassD

Rymlig trea med inglasad balkong

Byavägen 11 | Tomelilla

Välkomna till denna rymliga och fint renoverade trerumslägenheten på 79 kvm i ett av Tomelillas mest omtyckta bostadsrättsområden och välskötta förening. Lägenheten bjuder på en öppen planlösning med bra möbleringsmöjligheter samt fint ljusinsläpp. Två rymliga sovrum med gott om möjligheter för förvaring ger ett hem som är lika bra för singeln som för den lilla familjen. Trivsamt kök som är ljust och fint med gott om utrymme för matplats vid fönstret samt ett badrum med tvättmaskin, bekvämt! Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen som ni kan njuta i från tidig vår till sen höst och därmed förlänga årstiderna!
Perfekt med behagligt låg månadsavgift om 4991 kr - skönt när det lämnas pengar över till annat!. Nästan 14.000 finns i fond, perfekt för fortsatt renovering.
På andra våningen bor man ostört och utan insyn samt med lagom gångavstånd till centrum med bra serviceutbud och goda kommunikationsmöjligheter.
Varmt välkomna på visning!

Planbeskrivning

HALL:
Vi kommer in i en ljus och fin hall i vinkel med vackert golv i grå nyans och målade väggar samt bra plats till att hänga av kläder och ställa av skor tillika och garderob för praktisk förvaring. Härifrån kommer vi in till kök, vardagsrum, badrum, toalett och två sovrum.

KÖK:
Ljust och snyggt kök. Här finns bra arbetsytor och många skåp, vackert med vitt kakel, fina träluckor och målade väggar i harmonisk färgsättning Utrustningen består av bänkdiskmaskin, kyl, spis och spisfläkt samt liten frys. Rymlig matplats vid fönstret.

VARDAGSRUM:
Ljust och fräscht med parkettgolv. Stora fönster och utgång till en stor inglasad balkong.

BALKONG:
Härligt ostört läge med fin utsikt över en välhållen innergård. Fint med golv 

SOVRUM 1:
Ett större rum med laminatgolv. Bra med plats både för dubbelsäng och garderobslösning.

BADRUM:
Stort och rymligt med kakel och klinker. Utrustningen består av badkar, toalett och vask i kommod. Tvättmaskinen får också gott om utrymme här.

SOVRUM 2:
Ljust och trivsamt med flera garderober och fint laminatgolv, plats för dubbelsäng, eller enkelsäng och skrivbordslösning

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 573 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 432,50 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Fastighetsbeskrivning

Antal lägenheter: 150. Antal lokaler: 2. Garageplats finns att hyra.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea79 Kvm
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Avgift/mån4 991 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband, Kabel-TV, Sophämtning, Bostadsrättsförsäkring
BalkongInglasad balkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1966-1969
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber/Kabel-TV

Driftkostnad

El4 200 kr/år
Total driftkostnad4 200 kr/år

Ekonomi

Nettoskuldsättning33 598 kr
Badrum
Härlig boendemiljö
Vardagsrum
Sovrum
Entré
Hall
Sovrum
Vardagsrum
Kök
Matplats
Kök
Badrum
Balkong
Härlig boendemiljö
Entré
Planskiss