Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
9 000 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2022-05-20 16:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningFjäriln 14
Antal rum19 rum och kök
Pris9 000 000 kr
Byggnadsår1950
ByggnadstypFlerfamiljshus
HissNej
Driftkostnad96 131 kr/år

Välskött hyresfastighet, god investering.

Byaplan 1 | Tomelilla

Mycket välskött och vacker hyresfastighet med lite friare läge nära centrum av Tomelilla! Samtliga stora renoveringar genomförda under de senaste åren så renoveringsbehoven är mycket ring även på flera års sikt. Bergvärme har installerats vilket ger låga driftskostnader och bidrar till bra avkastning.
Under den senaste 10-årsperioden har samtliga lägenheter renoverats, alla fönster bytts, VA och all el bytts m.m
Fastigheten har sex st lägenheter med genomgående hög och modern standard, totalt 556 kvm uthyrd lägenhetsarea samt en lokal. De totala hyresintäkterna ligger på 605.748 kr och driftskostnaderna hamnar på låga 96.131 kr
Lättskött trädgård med sköna uteplatser och grillplats, dessutom bra parkering i anslutning samt torr och fin källare där mer uthyrningsbar area finns
Ett tillfälle för en god investering, en fastighet att förvalta där allt är uppdaterat med materialval och renoveringar som är utöver det normala. Välkomna!

Info

Hyreshus med två 4:or tre 3:or och en 2:a samt källare, total uthyrd lägenhetsyta är ca 556 kvm samt källare med en uthyrd lokal och ytterligare två som ägaren disponerar, de totala hyresintäkterna är 605.748 kr/år, driftskostnaderna ligger på 96.131 kr/år således blir driftsnettot på 509.617kr/år

Areafördelning:
4:a om 120 kvm med balkong hyra inkl värme, sopor och VA.
3:a om 100 kvm med balkong hyra inkl värme, sopor och VA
4:a om 120 kvm med balkong hyra  inkl värme, sopor och VA.
3:a om 100 kvm med balkong hyra inkl värme, sopor och VA
3:a om 69 kvm med balkong hyra inkl värme, sopor och VA
2:a om 47 kvm med balkong hyra  inkl värme, sopor och VA
Källarlokal hyra inkl värme, sopor och VA

Allmännyttans hyresnivå i Tomelilla ligger mellan ca 1200-1500 kr/kvm och år. Vilket ger möjlighet att i framtiden höja hyresnivån. 

Källare med förrådsutrymmen till lägenheterna, tvättstuga, pannrum, cykel förråd ,samt tre utrymmen som fastighetsägaren själv disponerar.

Ägaren är öppen för att undersöka hans möjlighet till en bolagsaffär

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum19 rum och kök
Boarea556 Kvm
Lokalyta50 Kvm
Tomtarea1259 Kvm

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1950
Byggnadsår kommentartillbyggt 2003
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningBergvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFinns i området

Taxeringsvärde

Byggnad2 790 000
Tomt834 000
Totalt3 624 000
År2019
Kod320

Driftkostnad

El57 747 kr/år
Vatten/Avlopp24 017 kr/år
Renhållning5 313 kr/år
Försäkring9 054 kr/år
Total driftkostnad96 131 kr/år
Driftkommentar38498 kwh/år
Översikt
Trapphall
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Trapphall
Tvättstuga
Pannrum
Förråd
Källare
Torr vind
Gatusida
Gårdssida
Grillplats