PRIS
1 495 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-01-25 12:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningNorra Kvärrestad 12:17
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Pris1 495 000 kr
Byggnadsår1937
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad31 377 kr/år

Snyggt, läckert & nyrenoverat i lugn bymiljö

Björkvägen 8 | Tomelilla

På en härlig tomt bara ett par minuter från tågstation ligger denna trivsamma familjevilla perfekt. Här kan barnen växa upp och utvecklas i en lugn och trygg miljö. Bostaden har renoverats de sista åren, allt är snyggt, ljust och fräscht och bjuder på en mycket trivsam och läcker planlösning med stora ljusa sällskapsytor, vackert helkaklat badrum och tre sovrum. Trädgården är en njutning, härlig uteplats, stort friliggande uterum och generösa lättskötta ytor för aktiviteter. Luft/vattenvärmepump ger låga driftskostnader. Utmärkt pendlingsläge med både tåg och buss till bl.a. Ystad, Malmö och Lund. Tomelilla med all sin service nås på några minuter. Perfekt för er som söker ett trivsamt, lugnt och ostört samt nyrenoverat boende på Österlen. Välkomna!

Planbeskrivning

Hela bostaden har renoverats mellan 2017-2019.

Bottenplan
HALL:
Redan när vi kommer in känner man hemtrevnaden och trivseln, bra hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Från hallen kommer vi vidare till vardagsrummet gästtoa och via trappan kommer vi upp till ovanvåningen, 

TOALETT:
Snygg gästtoa, praktiskt placerad med vackert klinkergolv.

VARDAGSRUM:
Luftigt med stora härliga fönster som gör rummet ljust och trivsamt. Snyggt golv, betongliknade vägg med stämningsfull belysning.

KÖK:
Ljust, arbetsvänligt och nyrenoverat kök Som är öppet mot vardagsrummet som ger en härligt rymlig känsla, utrustningen består av häll, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin

HALL:
Hall med ingång från trädgårdssidan, praktiskt! Även här finns goda möjligheter för att hänga av sig.

BADRUM:
Generöst badrum i läcker färgsättning på kakel och klinker. Utrustningen består av dusch, toalett och handfat.

TVÄTTSTUGA/FÖRRÅD
Stort rum med praktiskt klinkergolv, även husets värmepanna finner sitt rum här. Utgång till garage. 

GARAGE:
Förutom bilen så finns det plats för en liten verkstadsdel eller som förråd.

Övre plan.
HALL:
Via den snygga trappan når vi upp till en hall som leder oss vidare till de tre sovrummen.

SOVRUM:
Ett stort gavelsovrum, med bra förvaring i skjutdörrsgarderoberna. 

SOVRUM
Två sovrum längs husets långsida, båda med garderob och takfönster.

Övrigt

Stor lättskött trädgårdstomt, perfekt för lek och bus

Friliggande generöst uterum, perfekt för sommarfesterna.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Lunnarp

För den som vill bo lantligt men ändå i bymiljö, nära all service i Tomelilla och med tillgång till goda kommunikationer, är Lunnarp ett utmärkt val. Byn ligger intill riksväg 11 mot Simrishamn med bara 5 minuters bilfärd till Tomelilla. Här stannar både Pågatåg och Skåne-expressen flera gånger om dagen, vilket gör det lätt att pendla. I Lunnarp finns en idrottsplats och en bollklubb med aktiva fotbollslag. 1960 öppnade mejeriet som än idag sysselsätter cirka 180 personer och tillverkar bland annat fruktdryckerna Bravo och ProViva. 

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea105 Kvm
Biarea40 Kvm
Tomtarea1401 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1937
FasadTegel
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKrypgrund källare
GrundmurBetong
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad371 000
Tomt204 000
Totalt575 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El17 801 kr/år
Vatten/Avlopp6 600 kr/år
Renhållning1 655 kr/år
Försäkring5 321 kr/år
Total driftkostnad31 377 kr/år
Köket
Läcker planlösning
Badrum
Snyggt
Öppen planlösning
Matplats
Vardagsrumsdel i allrummet
Kök med utsikt ut över trädgården
Stilrent
Uppfriskande
Badrum
Badrum
Tänkvärt
Toalett
Hall