PRIS
850 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2023-10-07 10:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris850 000 kr
Avgift/mån5 916 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Sophämtning, Kabel-TV, Fiber, Bostadsrättsförsäkring.
FöreningHSB Brf Framtiden
Byggnadsår1972
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning2/3
HissNej
Lgh nr12
Andelstal, ägande2.53165
Driftkostnad3 300 kr/år
EnergiklassE

Trea på andra våningen med inglasad balkong

Björkebogatan 8 E | Tomelilla

Söker du ett smakfullt och bekvämt boende där du inte behöver göra någonting? Välkommen till denna trivsamma trea på 78 kvm, bekvämt belägen på andra våningen. Detta är ett hem du kan flytta rakt in i och genast börja trivas, allt är fräscht och välhållet. Köket renoverades för ca 10 år sedan och är mycket fint och hemtrevligt med matplats och utgång till den ombonade och inglasade balkongen med klinkergolv som förlänger både våren och hösten. Med två generösa sovrum och en stor klädkammare finns det gott om plats! Dessutom finns lägenhetens förråd i trapphuset, praktiskt.
I avgiften ingår allt utom hushållsel, till och med bostadsrättsförsäkring och snabbt fiber - det kan inte bli bättre! En trygg och aktiv förening där alla fönster har bytts även stambyte har utförts vilket gett snygga och bra badrum med kakel och klinkers. Välkommen hem!

Planbeskrivning

Hall
Vi kliver in i en ljus hall som tar oss vidare till samtliga rum, en välplanerad bostad. Det finns två garderober i hallen och plats för hatt- och skohylla vid ytterdörren. Golvet är parkett som är genomgående i stora delar av bostaden, enhetligt och trivsam känsla.

Klädkammare
I anslutning till entrén finner vi också den stora klädkammaren med mängder av förvaringsutrymme!. För ytterligare förvaring finns förrådet som nås från trapphuset men är beläget på samma våning, så skönt att slippa springa ner i källaren!

Sovrum
Två ljusa och trevliga sovrum som båda är i bra storlek. Parkettgolv i båda.

Badrum
Fräscht och fint med ljusgrå klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av vägghängd wc, handfatskommod, handdukstork och dusch med infällbara duschdörrar i glas från 2013. Badrummet renoverades i föreningens regi i samband med stambyte 2010. härligt bekvämt med tvättmaskin i lägenheten, tillika sprillans ny.

Kök
Ett hemtrevligt kök där man gärna dröjer sig kvar, perfekt med utrymme för matplats och utgång till den inglasade balkongen. Köket renoverades ca 2011 och är ypperligt fräscht och stilrent i ljusa toner. Utrustningen består av spishäll (2019), ugn (2015), diskmaskin, köksfläkt och kombinerad kyl och frys.

Vardagsrum
Ett trivsamt vardagsrum med gott om plats för sällskap, utrymme finns för såväl soffa som matbord. Parkettgolv och ljusa väggar. 

BRF Framtiden

Föreningen består av 51 lägenheter föredelat på 8 st 1:or, 31 st 2:or och 12 st 3:or. I källaren i fastighet 8 A-C finns det två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner och torktumlare, torkskåp samt mangel i varje.

I avgiften ingår fiberoptik via Telenor ip-tv, telefon abonnemang samt internet 500/500

Byte av entrédörrar, relining av ventilationskanaler samt nytt nyckelsystem 2020
Byte av samtliga fönster och balkongdörrar utfördes under hösten 2016.
Mellan åren 2010-2011 byttes stammarna i föreningens bostadshus och lägenheternas badrum renoverades.

Parkering:
Mitt emot garagen finns det förhyrda parkeringsplatser att hyra. Dessa tilldelas enligt kösystem. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 50 kr/mån. Till garagen är det separat kö, kostnaden för garage är 238 kr/mån.

Cykelhus från 2015 samt cykelställ utanför varje entrédörr.

För mer info, se BRF Framtidens hemsida: https://www.hsb.se/skane/brf/framtiden/

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 476 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 160 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea78 Kvm
FöreningHSB Brf Framtiden
Avgift/mån5 916 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Sophämtning, Kabel-TV, Fiber, Bostadsrättsförsäkring.
BalkongInglasad balkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1972
Fönster2-glas isoler
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber och kabeltv

Driftkostnad

El3 300 kr/år
Total driftkostnad3 300 kr/år

Ekonomi

Nettoskuldsättning309 946 kr
Välskött
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Hall
Entré
Sovrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Balkong
Balkongutsikt
Härligt område
Planskiss
Tvättstuga
Tvättstuga