Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
425 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
375 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2020-09-16 16:59
Budgivare 1: 375 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

2020-09-21 11:00
Visningsanmälan krävs. Välkomna!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Pris425 000 kr
Avgift/mån3 580 kr/mån
Ingår i avgifteninkl värme, vatten, sophämtning, internet (200 Mb) och Kabel-TV (bas-utbud)
FöreningHSB Brf Framtiden
Byggnadsår1972
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning2 av 3
HissNej
Lgh nr47
Driftkostnad4 600 kr/år

Mysig och fin tvåa på andra våningen

Björkebogatan 8 C | Tomelilla

Välkomna till denna tilltalande och ljusa bostadsrätt belägen på andra plan. Lägenheten erbjuder ett rymligt sovrum med garderobsvägg, vardagsrum och ett mysigt kök. Badrummet är från år 2010 med kakel, klinkers och golvvärme - perfekt!
Avgiften är 3 580 kr inkl värme och vatten.

Föreningen är aktiv och området sköts bra, med ett lugn på området och en närhet till centrum får man det bästa av två världar. Välkommen till Björkebogatan du med – här trivs såväl yngre som äldre!

Planlösning

HALL:
Vi kommer in i en rymlig hall, här finns bra avhängningsmöjligheter för kläder och skor. Hallen fungerar som spindeln i nätet och härifrån kommer vi vidare in till vardagsrum, kök, badrum och sovrum.

KÖK:
Ljust och välplanerat med gott om skåp och bra med ett separat städskåp. Här finns plats för ett matbord. Utrustningen består av: spis, spisfläkt och kombinerad kyl/frys 2008.

VARDAGSRUM:
Trivsamt, rymligt och lättmöblerat rum med snyggt golv. Extra plus för den franskabalkongen.

SOVRUM:
Stort och ljust med bra plats för dubbelsängen och mycket praktiskt med en hel garderobsvägg. Grå klinkers på golvet.

BADRUM:
Snyggt helkaklat i ljusa kulörer. Skönt och Behagligt med golvvärme. Utrustningen består av handfat, wc och dusch.
Badrummet är renoverat 2010/2011 av föreningen i samband med stammbyte.

Renovering och underhåll

2009 Nya elledningar
2012 Målat samt tapetserat en fondvägg i vardagsrummet
2017 Tapetserat i sovrummet
2018 Målat med strukturfärg i hallen
2019 Lagt nytt golv i köket.

Övrigt

Ansluten till kabelnät. Franskbalkong
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

BRF Framtiden

Föreningen består av 51 lägenheter föredelat på 8 st 1:or, 31 st 2:or och 12 st 3:or. I källaren i fastighet 8 A-C finns det två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner och torktumlare, torkskåp samt mangel i varje.

I avgiften ingår fiberoptik via bredbandsbolaget med ip-tv, telefonabonnemang samt internet 100/100.

Byte av samtliga fönster och balkongdörrar utfördes under hösten 2016.

Mellan åren 2010-2011 byttes stammarna i föreningens bostadshus och lägenheternas badrum renoverades.

Parkering:
Mitt emot garagen finns det förhyrda parkeringsplatser att hyra. Dessa tilldelas enligt kösystem. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 50 kr/mån. Till garagen är det separat kö, kostnaden för garage är 238 kr/mån.

Cykelhus från 2015 samt cykelställ utanför varje entrédörr.

För mer info, se BRF Framtidens hemsida: https://www.hsb.se/skane/brf/framtiden/

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 473 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 183 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea51 Kvm
FöreningHSB Brf Framtiden
Avgift/mån3 580 kr/mån
Ingår i avgifteninkl värme, vatten, sophämtning, internet (200 Mb) och Kabel-TV (bas-utbud)
BalkongFransk balkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1972
UppvärmningFjärrvärme
TV / DataTelenor, 200 Mb ingår i avgiften

Driftkostnad

El3 300 kr/år
Försäkring1 300 kr/år
Total driftkostnad4 600 kr/år
Välkommen in!
Kök med plats för matbord
Fräscht helkaklat badrum
Vardagsrum med fransk balkong
Vardagsrum
Sovrum med en hel garderobsvägg, praktiskt!
Hall
Tvättstuga i källaren
Tvättstuga
Björkebogatan 8 A-C
Välkommen på visning!